FacebookTwitterLinkedIn

Search.ominent.com

Muita nimiä: Ominent Selainkaappari
Riskitaso: Kohtalainen

Search.ominent.com-uudelleenohjauksen poistaminen

Mikä Search.ominent.com on?

Search.ominent.com-uudelleenohjauksen aiheuttaa weDownload Ltd:n kehittämä mahdollisesti ei-toivottu ohjelma nimeltään "Ominent toolbar". Tämä mainosohjelma asentuu internetselaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) internetistä ladatun ilmaisohjelman ohessa. Onnistuneen asentumisen jälkeen selainkaappari muuttaa selainten asetuksia vaihtamalla käyttäjän oletushakukoneen ja kotisivun search.ominent.comiksi. Useimmiten käyttäjät päätyvät asentamaan työkalupalkin vasten tahtoaan, kun harhaanjohtavat latausohjelmat piilottavat mahdollisesti ei-toivottujen ohjelmien asentamisen kieltävän painikkeen.

Käyttäjien tulisi tietää, että nykyisin suurin osa ilmaisohjelmien lataussivustoista käyttää latausohjelmia, jotka ehdottavat mainostettujen lisäosien asentamista valitun ilmaisohjelman ohessa - varomaton ilmaisohjelmien asentaminen voi helposti johtaa ei-toivottuja mainoksia tai selaimen uudelleenohjaamisia aiheuttavan mainosohjelman asentumiseen. Vaikka Ominent-työkalupalkki ei olekaan virus tai haittaohjelma, tulee käyttäjien tietää, että search.ominent.comin hakukone on täynnä epäilyttäviä sponsoroituja hakutuloksia eikä sivuston käyttö päivittäiseen tiedonhakuun ole näin ollen suotavaa.

search.ominent.com-selainkaappari

Search.ominent.com on yksi monista selainkaappareista, jotka leviävät ilmaisohjelmien ohessa - sen edellinen versio tunnettiin nimellä Tuvaro. Paras tapa välttää tällaisten selaimen asetuksia muuttavien mainosohjelmien asentuminen on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa. Ole tarkkana asentamisen jokaisessa vaiheessa ja kieltäytyä mainostettujen selainlaajennusten asentamisesta. Käytä aina ladattuja ohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehtoja "kustomoitu" tai "edistynyt" "nopean" tai "tyypillisen" sijaan, jotta huomaat kaikki mukana asentuvat selaimen (ei-toivotut) lisäosat. Ominent-työkalupalkki lupaa nopeuttaa ja helpottaa internetin selailua, mutta todellisuudessa siitä ei ole mitään merkittävää hyötyä - jos selaimesi ohjaavat sinut osoitteeseen search.ominent.com, käytä ohessa olevaa poisto-opasta poistaaksesi tämä selainkaappari.

Kuvakaappaus harhaanjohtavasta ilmaisesta latausohjelmasta, joka mainostaa search.ominent.com-selainkaapparia:

search.ominent.com-asennusohjelma

Pikavalikko:

Search.ominent.com-uudelleenohjauksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Search.ominent.comin poisto ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtaa "Ominent toolbar", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut search.ominent.comiin ohjaavan ei-toivotun ohjelman, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmistoa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa Ominent Selainkaappari poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Search.ominent.comin kotisivun ja oletushakukoneen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Search.ominent.comin poisto Internet Explorerin laajennuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohtia "Ominent Toolbar" ja "ominent Helper Object", valitse ne ja klikkaa "Poista käytöstä".

Muuta kotisivu:

Search.ominent.comin poisto Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa search.ominent.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin, voit myös kirjoittaa about:blank saadaksesi auki tyhjän sivun aina Internet Explorerin käynnistyessä.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos ominent selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Ominent-työkalupalkin poisto Google Chromen laajennuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Ominent Chrome Toolbar", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivu:

Search.ominent.comin poisto Google Chromen kotisivuasetuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori Search.ominent.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos ominent selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Ominent-työkalupalkin poisto Mozilla Firefoxin laajennuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "Ominent".

Muuta kotisivu:

Search.ominent.comin poisto Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta Search.ominent.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta ominent selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia ominent selainkaappari selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan ominent selainkaappari tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7461-search-ominent-redirect

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Search.ominent.com nollaamalla selaimen asetukset
Search.ominent.com -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Ominent Selainkaappari QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Ominent Selainkaappari poisto-oppaan mobiililaitteellasi.