Search.ominent.com

Muita nimiä: Ominent Selainkaappari
Leviäminen: Matala
Riskitaso: <strong>Kohtalainen</strong>

Search.ominent.com-uudelleenohjauksen poistaminen

Mikä Search.ominent.com on?

Search.ominent.com-uudelleenohjauksen aiheuttaa weDownload Ltd:n kehittämä mahdollisesti ei-toivottu ohjelma nimeltään "Ominent toolbar". Tämä mainosohjelma asentuu internetselaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) internetistä ladatun ilmaisohjelman ohessa. Onnistuneen asentumisen jälkeen selainkaappari muuttaa selainten asetuksia vaihtamalla käyttäjän oletushakukoneen ja kotisivun search.ominent.comiksi. Useimmiten käyttäjät päätyvät asentamaan työkalupalkin vasten tahtoaan, kun harhaanjohtavat latausohjelmat piilottavat mahdollisesti ei-toivottujen ohjelmien asentamisen kieltävän painikkeen.

Käyttäjien tulisi tietää, että nykyisin suurin osa ilmaisohjelmien lataussivustoista käyttää latausohjelmia, jotka ehdottavat mainostettujen lisäosien asentamista valitun ilmaisohjelman ohessa - varomaton ilmaisohjelmien asentaminen voi helposti johtaa ei-toivottuja mainoksia tai selaimen uudelleenohjaamisia aiheuttavan mainosohjelman asentumiseen. Vaikka Ominent-työkalupalkki ei olekaan virus tai haittaohjelma, tulee käyttäjien tietää, että search.ominent.comin hakukone on täynnä epäilyttäviä sponsoroituja hakutuloksia eikä sivuston käyttö päivittäiseen tiedonhakuun ole näin ollen suotavaa.

search.ominent.com-selainkaappari

Search.ominent.com on yksi monista selainkaappareista, jotka leviävät ilmaisohjelmien ohessa - sen edellinen versio tunnettiin nimellä Tuvaro. Paras tapa välttää tällaisten selaimen asetuksia muuttavien mainosohjelmien asentuminen on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa. Ole tarkkana asentamisen jokaisessa vaiheessa ja kieltäytyä mainostettujen selainlaajennusten asentamisesta. Käytä aina ladattuja ohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehtoja "kustomoitu" tai "edistynyt" "nopean" tai "tyypillisen" sijaan, jotta huomaat kaikki mukana asentuvat selaimen (ei-toivotut) lisäosat. Ominent-työkalupalkki lupaa nopeuttaa ja helpottaa internetin selailua, mutta todellisuudessa siitä ei ole mitään merkittävää hyötyä - jos selaimesi ohjaavat sinut osoitteeseen search.ominent.com, käytä ohessa olevaa poisto-opasta poistaaksesi tämä selainkaappari.

Kuvakaappaus harhaanjohtavasta ilmaisesta latausohjelmasta, joka mainostaa search.ominent.com-selainkaapparia:

search.ominent.com-asennusohjelma

Pikavalikko:

Search.ominent.com-uudelleenohjauksen poistaminen:

Search.ominent.comin poisto ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtaa "Ominent toolbar", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut search.ominent.comiin ohjaavan ei-toivotun ohjelman, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmistoa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

LATAA
Ominent poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Search.ominent.comin kotisivun ja oletushakukoneen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Internet Explorer logoSearch.ominent.com poistaminen Internet Explorerista:

Search.ominent.comin poisto Internet Explorerin laajennuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohtia "Ominent Toolbar" ja "ominent Helper Object", valitse ne ja klikkaa "Poista käytöstä".

Muuta kotisivu:

Search.ominent.comin poisto Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa search.ominent.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin, voit myös kirjoittaa about:blank saadaksesi auki tyhjän sivun aina Internet Explorerin käynnistyessä.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Google Chrome logo Search.ominent.comin poistaminen Google Chromesta:

Ominent-työkalupalkin poisto Google Chromen laajennuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Ominent Chrome Toolbar", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivu:

Search.ominent.comin poisto Google Chromen kotisivuasetuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori Search.ominent.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Mozilla Firefox logoSearch.ominent.comin poistaminen Mozilla Firefoxista:

Ominent-työkalupalkin poisto Mozilla Firefoxin laajennuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "Ominent".

Muuta kotisivu:

Search.ominent.comin poisto Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta Search.ominent.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Internet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox Safari

Yhteenveto:

Selainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selainten kotisivun ja oletushakukoneen ei-toivotuksi sivustoksi. Useimmiten tämän tyyppinen mainosohjelma asentuu koneelle ilmaisohjelmien lataamisen yhteydessä. Vaikka uudelleenohjaukset voivat vaikuttaa melko harmittomilta, tulee käyttäjien tietää, että sivustoilla, jonne heidät ohjataan, on usein huijausmainoksia ja hakukone, joka voi antaa hämäriä hakutuloksia. Tällaisten sivustojen käyttäminen päivittäiseen tiedonhakuun voi helposti johtaa yksityisyydensuojaongelmiin, identiteettivarkauteen tai haittaohjelmatartuntoihin.

Tietokone, jolle selainkaappari on asentunut, on altis vaarallisille tietoturvatartunnoille. Tulevien yksityisyydensuoja- ja tietoturvaongelmien välttämiseksi selaimen asetuksia muuttava mainosohjelma kannattaa poistaa mahdollisimman nopeasti. Tässä on muutamia esimerkkejä ilmaisohjelmien latausohjelmista, joita käytetään Search.ominent.com-ohjelman levittämiseen:

Ilmaisohjelmien latausapuohjelmia, jotka levittävät selainkaappareita

Paras tapa välttää Search.ominent.com-selainkaapparin asentuminen on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa ja asentaessa. Jos lataustasi hallinnoi jokin latausohjelma, varmista, ettet salli kotisivun ja oletushakukoneen muuttavien mainostettujen työkalupalkkien tai sovellusten asentumista:

Selainkaapparin asentumisen estäminen

Jotkin mainituista ilmaisohjelmien latausohjelmista eivät salli valitun ilmaisohjelman lataamista, mikäli käyttäjä kieltäytyy tarjottujen työkalupalkkien asennuksesta - tällöin asennus kannattaa peruuttaa ja ohjelma ladata jostain muualta.

Merkit, jotka viittaavat selainkaapparin läsnäoloon:

  • Kotisivusi ja/tai oletushakukoneesi on muuttunut.
  • Uusien työkalupalkkien ilmaantuminen.
  • Selainten hidas suorituskyky.
  • Uusien kirjanmerkkien ja suosikkien ilmaantuminen.
  • Et voi vaihtaa kotisivuasi tai oletushakukonettasi.
  • Näet muita kuin käyttämäsi sivuston esittämiä mainoksia näytölläsi.
  • Sinut uudelleenohjataan sivusoille, joille sinun ei ollut tarkoitus mennä.

Jos sinulla on lisätietoja Search.ominent.com-ohjelmasta tai sen poistamisesta, kerro ne alla olevassa kommenttiosiossa.

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.