FacebookTwitterLinkedIn

Miten Poistaa Vakoiluohjelmia?

Yleistä tietoa:

Nykyisin Internet on täynnä erilaisia haitallisia ohjelmia. Näiden huijausohjelmien luojat kehittävät niitä enimmäkseen taloudellisen hyödyn takia. Kyberrikolliset tienaavat rahaa huijaamalla hyväuskoisia tietokonekäyttäjiä ostamaan väärennettyjä virustorjuntaohjelmistoja ja kiristämällä niiltä rahaa, mm. Kun olet valitsemassa vakoiluohjelmien poistotyökalua ja virustorjuntaohjelmaa, varmista että lataat ainoastaan tunnettuja tuotteita. Huomaa että yli 640,000 verkkosivustossa ja noin 5,8 miljoonassa sivussa on infektio (nämä luvut kasvavat päivittäin). Voit tarkistaa infektoitujen verkkosivujen tilastoja käymällä Google Security Blog-sivuilla. Huomaa että surffailu kyseenalaisilla verkkosivuissa lisää tietokoneeseesi mahdollisuutta saada virustartunnan. Sinun tulee olla erityisen varovainen surffaillessasi verkkosivuissa, jotka sisältävät näitä:

 • Aikuisviihdettä
 • Laittomia ohjelmistoja
 • Tiedostonjakoa
 • Warez-sivuja

Kun käyt kyseenalaisessa verkkosivussa, älä missään nimessä klikkaa ponnahdusikkunoita, mainosbannereita tai muita näytössäsi ilmestyviä ikkunoita. Jos havaitset sellaisia ponnahdusikkunoita - lähde sivustosta pois mahdollisimman pian. Jos ponnahdusikkuna ilmestyy näyttöösi, paras tapa sulkea se on ALT+F4-yhdistelmällä tai käyttämällä CTRL+ALT+DEL-toimintoa (ja sulkemalla selain). Estääksesi haittaohjelmia pääsemästä tietokoneesi, sinulla tulee olla luotettava virustorjuntaohjelma reaaliaikaisella suojalla. Nykyisin useimmissa virustorjuntaohjelmistoissa on verkkosuojaus, joka estää haittaohjelmien pääsyä koneeseesi.

Toinen tavallinen infektioiden aiheuttaja on sähköpostiviestit:

 • Älä avaa sähköpostiliitteitä kyseenalaisilta lähettäjiltä.
 • Tarkista aina liitteitä virustorjuntaohjelmalla ennen kun lataat niitä.
 • Älä klikkaa linkkejä kyseenalaisissa sähköpostiviesteissä.

Miten voit havaita vakoiluohjelman tai haittaohjelman infektion?

 • Tietokoneesi toimii tavallista hitaammin.
 • Verkkoselaimesi (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla FireFox, Opera....) kotisivu on muuttunut sinun tietämättä.
 • Järjestelmäsi tai verkkoselaimesi kaatuu usein.
 • Vakoiluohjelmien poistotyökalut tai virustorjuntaohjelmat eivät toimi.
 • Ponnahdusikkunat ilmestyvät surffaillessasi.
 • Uudet työkalurivit ilmestyvät verkkoselaimeesi sinun tietämättä.

Nämä ovat infektoidun järjestelmän tärkeimmät indikaattorit. Jos kohtaat näitä ongelmia, tarkista tietokonettasi välittömästi virustorjuntaohjelmalla ja vakoiluohjelmien poistotyökalulla. Valitse ohjelman Top-listaltamme ja suorita täyden järjestelmätarkistuksen.

Miten suojaat tietokonettasi erilaisilta infektioilta?

Useimmat infektiot leviävät tietokoneessasi olevien haavoittuvuuksien kautta - käyttöjärjestelmäsi ja sovelluksesi säännöllinen päivittäminen auttaa tietokonettasi välttämään erilaisia haavoittuvuuksia, trojaaneja ja viruksia. Flash:in, Javan, verkkoselaimesi ja käyttöjärjestelmäsi säännölliset päivitykset ovat pakolliset. Jos et pidä järjestelmääsi ajan tasalla, infektioiden riski kasvaa

Päivitä käyttöjärjestelmäsi:

Windows Update

Päivitä verkkoselaimesi:

Internet Explorer
Mozilla FireFox
Google Chrome
Opera

Tarkista tietokoneesi löytääksesi mahdollisia turvallisuusuhkia. Lataa Windows Malicious Software Removal tool. Tämä on ilmainen työkalu ja se on yhteensopiva Windows 7:n, Windows Vista:n, Windows XP:n, Windows 2000:n ja Windows Server 2000:n kanssa. Muista että jos haluat oikeasti päästä eroon haittaohjelmista, sinun tulee käyttää toimivaa virustorjuntaohjelmaa ja vakoiluohjelmien poistotyökalua Windows Malicious Software Removal tool:in ohessa.

Ilmaista suojaa tietokoneellesi

Jos haluat päästä eroon erilaisista turvallisuusuhkista, suosittelemme ohjelmia "Parhaat vakoiluohjelmien poistotyökalut"- ja "Paras virustorjunta 2013"-listoiltamme. Jos haluat säästää rahaa ja etsit ilmaista ratkaisua - sinun tulee asentaa useita ohjelmistoja koneellesi (virustorjunta ja vakoiluohjelmien poisto). Suosittelemme että lataat AVG Anti-virus Free Edition:in. Löydät sen täältä: AVG Antivirus Free Edition. Ohjelmistolla on 110 miljoonaa käyttäjää maailmassa ja se on erittäin pätevä pitäen mielessä että se on ilmainen. Jos jostain syystä et halua asentaa AVG Antivirus Free Edition:in, muut ehdokkaat voisivat olla: avast! Free Antivirus, Avira AntiVir free edition, BitDefender Free Edition.

avg logo

avira logo

avast logo

bitdefender logo

huutomerkki logo

 

Pidä ainoastaan yhtä virustorjuntaohjelmaa asennettuna kerralla, välttääksesi ongelmia.

 Ilmaisen virustorjuntaohjelman asennettua ja sen päivitettyä, sinun tulee myös ladata vakoiluohjelman poistotyökalun suojataksesi tietokonettasi. Suosittelemme ilmaista versiota Malwarebytes'Anti-Malware tai Spybot-Search&Destroy-ohjelmasta.

spybot search and destroy logo

malware anti malware logo

Voit vaikka asentaa molemmat ohjelmat. Tarkistettuasi järjestelmääsi virustorjuntaohjelmalla (täysi tarkistus) asennat Spybot-Search&Destroy-ohjelman, päivität sen ja tarkistat tietokonettasi. Sen jälkeen lataat Malwarebytes:in Anti-Malware, päivität sen ja tarkistat tietokonettasi sillä. Näiden askeleiden suoritettuasi, järjestelmäsi pitäisi olla puhdas viruksista, haittaohjelmista, vakoiluohjelmista, jne.

Mitä sinun pitäisi tehdä jos et voi ajaa tietoturvaohjelmia? (haittaohjelma estää niiden toimimasta)

Ennen kun tarkistat tietokonettasi, mene Safe mode with networking-tilaan:

1. Klikkaa Käynnistä, klikkaa Sammuta, klikkaa Käynnistä uudelleen, klikkaa Kyllä. Kun tietokoneesi on käynnistymässä uudelleen, paina F8-näppäintä näppäimistössäsi useita kertoja kunnes näet Käynnistyksen Lisäasetukset-valikon ja valitse Vikasietotila ja verkkoyhteydet listalta.

vikasietotila ja verkkoyhteydet

2. Lataa luotettava virustorjuntaohjelma ja vakoiluohjelmien poistotyökalu sekä suorita täysi järjestelmätarkistus.

Manuaalinen turvallisuusuhkien poisto:

Nämä ohjeet saattavat olla hyödyllisiä, jos haluat poistaa turvallisuusuhkia manuaalisesti. Huomaa että useimmat haittaohjelmat modifioivat käyttöjärjestelmäsi rekisteriä, lisäävät haitallisia prosesseja, luovat dll-tiedostoja, jne.

Miten tappaa prosessi

Miten poistaa rekisterimerkintä

Miten poistaa DLL-tiedostoja käytöstä

Miten löytää ja poistaa tiedostoja

Miten poistaa käynnistysohjelmia käytöstä


Mitä sinun pitäisi tehdä jos automaattiset haittaohjelmien poistotyökalut eivät onnistu havaitsemaan ja poistamaan infektion?

Jos sinulla on edelleen ongelmia tietokoneesi kanssa, voit:

Jakaa HijackThis-lokeja foorumissamme ja saada apua henkilöstöltämme.

Lataa HijackThis. (Trend Micro HijackThis on ilmainen työkalu, joka luo tarkan raportin järjestelmäsi rekisteristä ja asetuksista)

hijack this logoLataa

Asenna HijackThis ja aja se. Klikkaa "Do a system scan and sava a log file". Sen jälkeen voit jakaa lokin foorumissamme.

hijack11.jpg hijack22.jpg

huutomerkki logo


Huomaa että HijackThis ei määrittele mikä on hyvä tai paha. Jos poistat kaiken, jonka työkalu ehdottaa, voit aiheuttaa ongelmia! Älä muokkaa tietokoneesi asetuksia, jos et ole asiantuntija. Kysy meidän käyttäjiltä ja foorumimme ylläpitäjiltä tietoja foorumissamme.

Virusten ja haittaohjelmien poisto

Tältä sivulta löytyy tietoja miten voit välttää haittaohjelmia ja viruksia.

Haittaohjelmien poisto