Virusten ja Vakoiluohjelmien Poistokäsikirjat, poisto-ohjeet

Social2Search -mainokset

Social2Searchin poistaminen

Mikä Social2Search on?

Social2Search esiintyy luotettavana sovelluksena, joka parantaa käyttäjän selauskokemusta näyttämällä kavereiden jakamaa sisältöä – ”When you search, Social2Search shows you what your friends have shared.” Monet käyttäjät uskovat, että toiminnallisuus on hyödyllinen, mutta tosiasiassa Social2Search luokitellaan mahdollisesti ei-toivotuksi ohjelmaksi ja mainosohjelmaksi. Kun Social2Search on tunkeutunut käyttäjän järjestelmään ilman tämän suostumusta, se näyttää häiritseviä online-mainoksia ja valvoo käyttäjän verkkotoimintaa.

   
Cerber-kiristysohjelma

Cerber-kiristysohjelman poistaminen

Mikä Cerber on?

Cerber on kiristyshaittaohjelma, joka tunkeutuu järjestelmään ja salaa eri tiedostotyyppejä, mukaan lukien .jpg, .doc, .raw ja .avi. Cerber lisää jokaiseen salattuun tiedostoon .cerber-tiedostopäätteen. Onnistuneen asentumisen jälkeen Cerber vaatii lunnasrahoja salauksen purkamiseksi. Siinä sanotaan, että maksun on tapahduttava määritetyn ajan sisään (seitsemän päivää), tai sen määrä kaksinkertaistuu.

   
Locky-kiristysohjelma

Locky-kiristysohjelman poistaminen

Mikä Locky on?

Locky on kiristyshaittaohjelma, jota levitetään haitallisten roskapostiviesteihin liitettyjen .doc-tiedostojen avulla. Jokainen Word-asiakirja sisältää sekavaa tekstiä, mikä vaikuttaa makroilta. Kun käyttäjä ottaa käyttöön Word-ohjelman makrot, suoritettava tiedosto (kiristysohjelma) ladataan. Se salaa monenlaisia tiedostoja. Huomaa, että Locky muuttaa kaikkien tiedostojen nimeksi ainutlaatuisen 16 kirjaimen ja numeron yhdistelmän, jossa on .locky (.zepto)-pääte. Näin ollen alkuperäisten tiedostojen tunnistaminen on käytännössä mahdotonta. Kaikki salaukset on toteutettu RSA-2048- ja AES-1024-algoritmeilä, jolloin salauksen purkaminen edellyttää yksityistä avainta (joka on tallennettu verkkorikollisten hallinnoimalle etäpalvelimelle). Salauksen poistamiseksi pitää maksaa lunnasmaksu.

   
DNS Unlocker -mainosohjelma

DNS Unlockerin poistaminen

Mikä DNS Unlocker on?

DNS Unlocker -sovellus väittää päästävänsä käyttäjän estetyille verkkosivustoille, mutta oikeasti se luokitellaan mainosohjelmaksi ja mahdollisesti ei-toivotuksi ohjelmaksi (PUP). Kehittäjät levittävät DNS Unlockeria harhaanjohtavasti muiden ohjelmistojen asennusten yhteydessä ilmaisohjelmien lataussivustoilta saatavissa sovelluksissa. Monet käyttäjät eivät kiinnitä riittävästi huomiota ohjelmien lataamiseen ja asentamiseen – verkkorikolliset hyödyntävät sitä ohjelmien asentamiseen ja tulojen saamiseen. DNS Unlocker asentuu suosittuimpiin verkkoselaimiin (Internet Exploreriin, Google Chromeen ja Mozilla Firefoxiin) ja tuottaa häiritseviä online-mainoksia. Mainosohjelmat (kuten DNS Unlocker) tuottavat mainoksia virtuaalisen kerroksen avulla, joka näyttää kolmannen osapuolen sisältöä minkä tahansa sivuston päällä. Lisäksi jotkin mainokset avautuvat selaimessa uuteen ikkunaan tai välilehteen. DNS Unlockerin näyttämät mainokset (bannerimainokset, ponnahdusikkunamainokset, kohdistetut videot, kupongit, muiden ohjelmistojen asennustarjoukset jne.) voivat aiheuttaa vaarallisia tietokonevirustartuntoja, eikä sinun siksi pidä koskaan klikata tuntemattomia/epäilyttäviä mainoksia.

   
Searchinterneat-a.akamaihd.net-uudelleenohjaus

Searchinterneat-a.akamaihd.net-uudelleenohjauksen poistaminen

Mikä searchinterneat-a.akamaihd.net on?

Kehittäjien mukaan searchinterneat-a.akamanaihd.net-sivusto parantaa verkkohakuja generoimalla osuvimmat hakutulokset. Aluksi sivusto voi vaikuttaa luotettavalta ja hyödylliseltä, mutta searchinterneat-a.akamanaihd.net-sivustoa tuetaan harhaanjohtavilla ohjelmistojen asennusohjelmilla, jotka muokkaavat selainasetuksia ilman käyttäjän lupaa. Kun järjestelmään on onnistuneesti tunkeuduttu, selaintoimintaa seurataan jatkuvasti.

   
Search.yahoo.com-uudelleenohjaus

Search.yahoo.com-uudelleenohjauksen poistaminen

Mikä search.yahoo.com on?

Search.yahoo.com on suosittu sivusto, jota voidaan käyttää selaimen aloitussivuna tai oletushakukoneena. Viime aikoina on ilmaantunut selainkaappareita (erityisesti Spigot Inc:n kehittäminä), jotka ohjaavat netinkäyttäjät search.yahoo.com-sivustolle ilman käyttäjän suostumusta. Kehittäjät levittävät selainkaappareita harhaanjohtavasti muiden ohjelmistojen asennusten yhteydessä. Näin ne asentuvat selaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) ilman käyttäjän suostumusta. Onnistuneen asentumisen jälkeen se vaihtaa selaimen aloitussivun, uuden välilehden oletussivun ja oletushakupalvelun search.yahoo.comiksi. Sen ohessa asentuu lisäksi useita helper objects -nimisiä pikkuohjelmia (jotka estävät asetusten palauttamisen). Sivusto on pullollaan ilmaisohjelmien lataussivustoiden kautta levitettäviä sovelluksia.

   
CrossBrowser-mainosten

CrossBrowserin poistaminen

Mikä CrossBrowser on?

CrossBrowser on mahdollisesti ei-toivottu ohjelma, joka väittää toimivansa tavallisen verkkoselaimen tavoin. Vaikka CrossBrowser voikin vaikuttaa luotettavalta sovellukselta, muista, että se luokitellaan mainosohjelmaksi. CrossBrowserin kehittäjät ujuttavat sen salakavalasti käyttäjän selaimiin (huomaamaton asentuminen käyttäjän valitseman ohjelmiston ohessa) ilman käyttäjän suostumusta. Onnistuneen asentumisen jälkeen CrossBrowser seuraa käyttäjän selaimenkäyttöä ja tuottaa häiritseviä online-mainoksia.

   
Search.eshield.com-uudelleenohjaus

Search.eshield.com-uudelleenohjauksen poistaminen

Mikä search.eshield.com on?

eShield on haitallinen selaimen lisäosa, joka väittää tarjoavansa suojaa internethakuja tehtäessä. Tämä selainkaappari asentuu selaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) ilman käyttäjän suostumusta epärehellisesti käyttäjän valitseman ohjelman asennuksen ohessa. Onnistuneen asentumisen jälkeen se vaihtaa selaimen aloitussivun, uuden välilehden oletussivun ja oletushakupalvelun search.eshield.comiksi. Lisäksi search.eshield.com asentuu yhdessä ns. helper objects -sovellusten kanssa. Ne estävät käyttäjää palauttamasta oletusasetuksia. Search.eshield.com leviää harhaanjohtavilla asennusohjelmilla, jotka huijaavat käyttäjiä asentamaan haittaohjelman heidän valitsemansa ohjelman mukana.

   
Cinema Plus -mainokset

Cinema-Plusin poistaminen

Mikä Cinema-Plus on?

Bright circle investments Ltd:n kehittämä Cinema-Plus-selainlaajennus väittää parantavansa YouTube-kokemusta "sammuttamalla valot" (mahdollistaa tietokoneen näytön valojen säätämisen) verkkovideoita katseltaessa. Vaikka jotkut käyttäjät voivatkin pitää toimintoa hyödyllisenä, Cinema-Plus-lisäosa luokitellaan mainosohjelmaksi tai mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi, sillä se asentuu verkkoselaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) harhaanjohtavasti muiden ohjelmien ohessa. Tietokoneenkäyttäjät asentavat Cinema-Plusin vahingossa ilman suostumustaan, kun he lataavat ilmaisohjelmia.

   
eFast_Browser-mainosten

eFast Browserin poistaminen

Mikä on eFast Browser on?

Kehittäjien mukaan eFast Browser on luotettava chromium-pohjainen selain, joka parantaa selailua merkittävästi esittämällä osuvimmat hakutulokset ja näyttämällä esimerkiksi verkkokaupoissa olevia erikoistarjouksia. Näiden valheellisten tietojen avulla kehittäjät yrittävät vakuuttaa käyttäjän siitä, että kyseessä on luotettava sovellus. Ole kuitenkin tietoinen siitä, että se luo häiritseviä verkkomainoksia ja monitoroi käyttäjien internetinkäyttöä. Tämän vuoksi eFast Browser luokitellaankin mainosohjelmaksi ja mahdollisesti ei-toivotuksi ohjelmaksi, joka tunkeutuu järjestelmään ilman käyttäjän suostumusta.

   

Sivu 1 / 15

<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>
Virusten ja haittaohjelmien poisto

Tältä sivulta löytyy tietoja miten voit välttää haittaohjelmia ja viruksia.

Haittaohjelmien poisto