FacebookTwitterLinkedIn

Babylon-työkalupalkin

Muita nimiä: Babylon Virus
Riskitaso: Keskitasoinen

Babylon-työkalupalkki - miten poistaa selaimen uudelleenohjaus search.babylon.comiin?

Mikä Babylon on?

Babylon on ärsyttävä selaimen työkalupalkki, joka vaihtaa selaimesi oletushakukoneen ja kotisivun sekä näyttää harhaanjohtavia mainoksia. Tämä työkalupalkki asentuu kaikkiin suosituimpiin selaimeen - Google Chromeen, Internet Exploreriin ja Mozilla Firefoxiin. Vaikka kyseessä ei ole virus eikä haittaohjelma, voidaan se lukea mainosohjelmaksi tai mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi. Säilytä Babylon-työkalupalkki ainoastaan mikäli olet sen itse asentanut, useimmiten se toimitetaan ilmaisohjelmien ohessa ja voidaan myös ladata useilta ohjelmistoja tarjoavilta sivustoilta, kuten download.comista ja monista muista. Koneelle asennettuna Babylon-työkalupalkki johtaa selaimen hidastumisiin, yksityisyysongelmiin ja mahdollisesti myös vakaviin haittaohjelma- tai virustartuntoihin (harhaanjohtavien mainosten kautta).

Monissa tapauksissa käyttäjät asentavat Babylon-työkalupalkin tahtomattaan kuvitellessaan asentavansa jonkun lataamansa ilmaisohjelman. Jos päätät poistaa Babylon-työkalupalkin, tulet huomaamaan ettet voi poistaa sitä kokonaan - oletushakukoneesi (useimmiten Google tai Bing) on edelleen search.babylon.com. Päästäksesi työkalupalkista kokonaan eroon tulee sinun poistaa se manuaalisesti kaikista selaimistasi. Vaikka Babylon-työkalupalkin tarjoamat käännöspalvelut voivatkin olla hyödyllisiä, tekevät harhaanjohtavat asennusmenetelmät ja mainokset tästä työkalupalkista ei-toivotun ohjelman (mainosohjelman).

Babylon-työkalupalkki - search.babylon.com-uudelleenohjausvirus

Monet viruksentorjuntaohjelmat tunnistavat Babylon-työkalupalkin ei-toivottuna ohjelmana (Spybot Search and Destroy, SpyHunter, StopZilla etc.). Käyttäjät, jotka ovat päättäneet poistaa työkalupalkin tietokoneeltaan, voivat käyttää käyttöjärjestelmänsä "Lisää tai poista ohjelmia" (Windows XP) tai "Ohjelmat ja toiminnot" -valikko (Windows 7), mutta valitettavasti tämä ei täysin poista Babylon-työkalupalkkia tietokoneelta. Babylon-mainosohjelma muistuttaa ei-toivottua Delta search -selainlaajennusta. Poistaaksesi sen täydellisesti tulee sinun suorittaa nämä manuaalisen poistamisen toimenpiteet, skannaus kunnollisella vakoiluntorjuntaohjelmistolla on lisäksi suotavaa.

Pikavalikko:

Babylon-työkalupalkin poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

babylon-työkalupalkin poistamisikkuna

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtia "Babylon" ja "Babylon for IE", valitse ne ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

 

Kun olet poistanut search.babylon.comiin ohjaavan Babylon-työkalupalkin, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmistoa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa Babylon Virus poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Babylon-työkalupalkin (search.babylon.com-virus) poistaminen selaimista:

Babylon-työkalupalkin poistaminen ei itsessään riitä, poista jäljelle jääneet komponentit selaimistasi manuaalisesti.

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

babylon-työkalupalkki internet explorerissa

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi Babylon-työkalupalkkiin liittyviä kohtia (Babylon Toolbar, Babylon toolbar helper, Babylon IE plugin, babylonToolbar.com) ja poista ne käytöstä.

Muuta kotisivusi (search.babylon.com):

Kotisivun vaihtaminen search.babylon.comista haluamaasi: Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa search.babylon.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos babylon virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

babylon-työkalupalkki google chromessa

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Babylon Translator", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivusi (search.babylon.com):

Vaihda Google Chromen kotisivu search.babylon.comista haluamaasi - klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori search.babylon.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos babylon virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

babylon-työkalupalkki firefoxissa

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista käytöstä "Babylon", "Babylon Spelling and Proofreading", "Babylon Translation and Activation".

Muuta kotisivusi (search.babylon.com):

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta search.babylon.com ja aseta haluamasi osoite.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta babylon virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia babylon virus selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan babylon virus tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/6754-instructions-to-remove-babylon-toolbar

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Babylon-työkalupalkin nollaamalla selaimen asetukset
Babylon-työkalupalkin -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Babylon Virus QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Babylon Virus poisto-oppaan mobiililaitteellasi.