FacebookTwitterLinkedIn

SweetIM-työkalupalkki virus

Muita nimiä: SweetIM Virus
Riskitaso: Keskitasoinen

Mikä on SweetIM-työkalupalkki ja miten se poistetaan?

Mikä SweetIM-työkalupalkki on?

SweetIM-työkalupalkki on selaimen lisäosa, joka lisää selaimeen erilaisia helposti avattavia pikakuvakkeita, kuten pelejä, tarjoussivustoja jne. Työkalupalkki vaihtaa myös kotisivusi home.sweetim.comiksi. Vaikka jotkut voivatkin pitää SweetIM-työkalupalkkia hyödyllisenä, voidaan se laskea ei-toivotuksi sovellukseksi. Työkalun asettama kotisivu on pullollaan harhaanjohtavia mainoksia, jotka ohjaavat PC-käyttäjän erilaisille kyselysivustoille.

Tämä lisäksi home.sweetim.comin käyttämä hakukone muistuttaa Googlea ja käyttää logossaan jopa samoja värejä, vaikka todellisuudessa se tarjoaa asiaanliittymättömiä mainoksia, jotka sekoittuvat helposti hakutulosten kanssa. Toinen syy siihen, miksi SweetIM-työkalupalkkia voidaan pitää ei-toivottuna sovelluksena, on sen toimittaminen ilmaisohjelmien kylkiäisenä, ja pahaa-aavistamaton tietokoneenkäyttäjä voikin asentaa sen vahingossa. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi tulee aina kiinnittää huomiota asennusprosessin jokaiseen ikkunaan  - jotkin ilmaisohjelmien kehittäjät käyttävät SweetIMin kaltaisia työkalupalkkeja ilmaisohjelmien latauksilla tienaamiseen. SweetIM-työkalupalkin poistamisprosessi ei myöskään poista kaikkea - sinun tulee poistaa se manuaalisesti Chromesta ja Firefoxista.

sweetim-työkalupalkki

 

SweetIM-työkalupalkki ei ole haittaohjelma tai virus, eikä se asennu tietokoneelle itsestään. Useimmiten se asennetaan vahingossa, kun käyttäjä yrittää asentaa internetistä lataamaansa ilmaisohjelmaa. Jos olet asentanut SweetIM-työkalupalkin itse ja olet siihen tyytyväinen, ei sinun tarvitse tehdä asialle mitään, mutta jos et usko asentaneesi sitä tai olet tehnyt niin vahingossa, voit käyttää oheista poisto-opasta poistaaksesi SweetIM-työkalupalkin nettiselaimistasi.

Pikavalikko:

SweetIM-työkalupalkin poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

sweetim-poistamisnäyttö

sweetim-poistamisviesti

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtia "Internet Explorer Toolbar by SweetPacks", "SweetIM for Messanger", "Update Manager for SweetPacks", valitse ne ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Kun olet poistanut SweetIM-työkalupalkin, skannaa tietokoneesi vakoiluntorjuntaohjelmalla varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmistoa.

▼ Lataa SweetIM Virus poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

SweetIM-työkalupalkin poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoSweetIM-työkalupalkin poistaminen ei itsessään riitä, poista jäljelle jääneet komponentit selaimistasi manuaalisesti.

Haitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

sweetim-työkalupalkki Internet Explorerissa

Jos olet vahingossa klikannut "Kyllä" SweetIM-työkalupalkin poistoikkunassa - Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa home.sweetim.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos sweetim virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

sweetim-työkalupalkki google chromessa

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "SweetIM for Facebook", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta. Vaihda Google Chromen kotisivu home.sweetim.comista haluamaasi - klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori home.sweetim.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos sweetim virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

sweetim-työkalupalkki firefoxissa

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "SweetPacks Toolbar for FireFox". Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta home.sweetim.com ja aseta haluamasi osoite.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta sweetim virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

SweetIM-työkalupalkin poistaminen manuaalisesti:

Jos SweetIM-työkalupalkin poistaminen yllä olevaa menetelmää käyttäen ei onnistunut, voit seurata näitä manuaalisia poisto-ohjeita. Käytä näitä omalla vastuullasi. Jos sinulla ei ole vahvaa tietämystä tietokoneista, saatat vahingoittaa käyttöjärjestelmääsi. Ole varovainen ja käytä näitä ainoastaan mikäli olet kokenut tietokoneenkäyttäjä. (Ohjeet prosessien päättämiseen, rekisteritietueiden poistamiseen...)

Päätä nämä SweetIM-työkalupalkin prosessit:

SweetIM.exe

Poista nämä SweetIM-työkalupalkin rekisteritietueet:

HKEY_CLASSES_ROOT\SWEETIE.IEToolbar.1
HKEY_CLASSES_ROOT\SWEETIE.IEToolbar
HKEY_CLASSES_ROOT\SweetIM_URLSearchHook.ToolbarURLSearchHook.1
HKEY_CLASSES_ROOT\SweetIM_URLSearchHook.ToolbarURLSearchHook
HKEY_CLASSES_ROOT\Toolbar3.SWEETIE.1
HKEY_CLASSES_ROOT\Toolbar3.SWEETIE
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\SweetIM.exe\(Default)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser\{EEE6C35B-6118-11DC-9C72-001320C79847}
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\{EEE6C35B-6118-11DC-9C72-001320C79847}
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\URLSearchHooks\{EEE6C35D-6118-11DC-9C72-001320C79847}
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\SweetIM.exe\".
HKEY_CURRENT_USER\Software\SweetIM\
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SweetIM\

Poista nämä SweetIM-työkalupalkin tiedostot:

%COMMONAPPDATA%\SweetIM\Messenger\conf\users\main_user_config.xml
%COMMONAPPDATA%\SweetIM\Messenger\data\contentdb\cache_indx.dat
%PROGRAMFILES%\SweetIM\Messenger\default.xml
%PROGRAMFILES%\SweetIM\Messenger\mgYahooMessengerAdapter.dll
%PROGRAMFILES%\SweetIM\Messenger\msvcp71.dll
%PROGRAMFILES%\SweetIM\Messenger\msvcr71.dll
%PROGRAMFILES%\SweetIM\Messenger\SweetIM.exe

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia sweetim virus selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan sweetim virus tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/6774-remove-sweetim-toolbar

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista SweetIM-työkalupalkki virus nollaamalla selaimen asetukset
SweetIM-työkalupalkki virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
SweetIM Virus QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki SweetIM Virus poisto-oppaan mobiililaitteellasi.