FacebookTwitterLinkedIn

Search.ask.com Toolbar

Muita nimiä: Search.ask.com-työkalupalkin
Tyyppi: Apuohjelma
Riskitaso: Matala

Ask-työkalupalkki - miten poistaa selaimen uudelleenohjaus search.ask.comiin?

Mikä Search.ask.com on?

Ask-työkalupalkki on selaimen lisäosa, mikä lupaa parantaa netinkäyttökokemusta lisäämällä pikalinkkejä sosiaaliseen mediaan, radioasemiin, paikallisiin säätiedotuksiin, uutisiin jne. Työkalupalkin on kehittänyt laillinen yritys (kysymyksiin vastaamiseen keskittynyt hakukone) eikä kyseessä ole virus tai haittaohjelma. Tämän lisäosan haittapuoli on se, että se muuttaa käyttäjien selainten asetuksia - se vaihtaa kotisivuksi ask.comin ja vakiohakukoneeksi search.ask.comin. Useimmissa tapauksissa muutokset voi jättää tekemättä työkalupalkin asennuksen eri vaiheissa, mutta monet käyttäjät eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota asennusvaiheessa ja hyväksyvät näin asetusten muuttamisen internetselaimissaan (Internet Explorerissa, Google Chromessa ja Mozilla Firefoxissa).

Tietokoneenkäyttäjien tulisi olla tietoinen yleisestä ohjelmien levitysmenetelmästä, jossa ladattavan ohjelman ohella latautuu myös pienempiä ohjelmia, kuten työkalupalkkeja tai lisäosia - monet lataussivustot ja ilmaisohjelmien kehittäjät käyttävät tätä menetelmää lataamisilla tienaamiseen. Käyttäjien tulisi olla varovaisia ilmaisohjelmia internetistä ladatessaan ja asentaessaan - mainosohjelmien ja ei-toivottujen selaimen työkalupalkkien asentumisen välttämiseksi tulisi aina valita "kustomoitu asennus" ilmaisohjelmia asentaessa - varmista, ettet salli mitään muutoksia selaimen asetuksiin. Ask-työkalupalkki on mahdollisesti ei-toivottu ohjelma, joka on tahattoman asentamisen jälkeen vaikea poistaa.

Ask-työkalupalkki

Ask-työkalupalkki aiheuttaa uudelleenohjaamisia ja voi olla syypää selaimen huonoon suorituskykyyn, jos tunnet työkalupalkin asentuneen selaimiisi ilman suostumustasi, seuraa oheisen poisto-ohjeen neuvoja sen poistamiseen. Jotkut laittomat lataussivustot käyttävät ns. hiljaisia asennusohjelmia, ja ne voivat asentaa työkalupalkin lupaa kysymättä. Paras tapa välttää ei-toivotut selaimen työkalupalkit on ladata ohjelmat laillisilta sivustoilta ja kiinnittää huomiota asennuksen jokaiseen vaiheeseen.

Pikavalikko:

Ask-työkalupalkin poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Ask-työkalupalkin poistaminen

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtia "Ask Toolbar" ja "Ask Toolbar Updater", valitse ne ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Kun olet poistanut ask.comiin ja search.ask.comiin ohjaavan Ask-työkalupalkin, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmaa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa Search.ask.com-työkalupalkin poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Ask-työkalupalkin poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Ask-työkalupalkin poistaminen Internet Explorerista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi Ask.comiin liittyviä tietueita (Ask-työkalupalkki, Ask Toolbar) ja poista ne käytöstä. Kotisivun vaihtaminen ask.comista haluamaasi: Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa ask.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos search.ask.com-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Ask-työkalupalkin poistaminen Google Chromesta

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Ask Toolbar", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta. Vaihda Google Chromen kotisivu ask.comista haluamaasi - klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori ask.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihda oletushakukone:

Oletushakukoneen vaihtaminen Google Chromessa: Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon-kuvaketta, valitse "Asetukset", klikkaa "Haku"-osiosta kohtaa "Hallinnoi hakukoneita", poista "Ask" (ask.com) ja lisää tai valitse haluamasi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos search.ask.com-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Ask-työkalupalkin poistaminen Mozilla FireFoxista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "Ask Toolbar". Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta ask.com ja aseta haluamasi osoite.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta search.ask.com-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7113-remove-ask-toolbar-search-ask-com-homepage

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Search.ask.com Toolbar nollaamalla selaimen asetukset
Search.ask.com Toolbar -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Search.ask.com-työkalupalkin QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Search.ask.com-työkalupalkin poisto-oppaan mobiililaitteellasi.