FacebookTwitterLinkedIn

Searchgol Virus

Muita nimiä: Searchgol Selainkaappari
Riskitaso: Kohtalainen

Searchgol-viruksen poistaminen

Mikä Searchgol on?

Searchgol.com on sivusto, jonka toiminta perustuu ilmaisten ohjelmistojen lataamisen ohessa selaimeen (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) asentuvaan selaimen kaappaavaan Searchgol-työkalupalkkiin. Monet tietokoneenkäyttäjät kutsuvat työkalupalkkia negatiivisilla nimillä Searchgol-virus tai -haittaohjelma, sillä ohjelman kehittäjät käyttävät sen markkinoinnissa harhaanjohtavaa kylkiäisenä asentamista (työkalupalkki asentuu yhdessä netistä ladattavien ilmaisohjelmien kanssa), jolloin suurin osa internetin käyttäjistä kokee työkalupalkin asentuneen tietokoneelleen ilman heidän suostumustaan. Onnistuneen asentumisen jälkeen tämä selaimen lisäosa vaihtaa sekä tietokoneen oletushakukoneen että kotisivun searchgol.comiksi

Tämä lisäksi käyttäjät eivät edes pysty muuttamaan mainittuja asetuksia, sillä työkalupalkki asentuu yhdessä ns. helper objectin kanssa, joka "suojaa" selaimen asetuksia muutoksilta. Tietokoneenkäyttäjien tulee tietää, että nykyään suurin osa ilmaisohjelmien latauksia tarjoavista sivustoista käyttää erilaisia lataus- ja asennusohjelmia palvelullaan rahastamiseksi - mainitut ohjelmat ehdottavat tiettyjen tuettujen selaimen lisäosien asentamista valitun ilmaisohjelman lisäksi. Teknisesti työkalupalkki ei ole virus eikä haittaohjelma, se voidaan luokitella mahdollisesti ei-toivotuksi ohjelmaksi, mainosohjelmaksi tai selainkaappariksi - se tuottaa ei-toivottuja mainoksia ja aiheuttaa selaimessa uudelleenohjauksia ja hidastumista, ja sen poistaminen tietokoneelta onkin suositeltavaa.

Searchgol.com -virus

Searchgol muistuttaa muita käyttäjän haluamatta asentuvia (ilmaisohjelmien yhteydessä) mahdollisesti ei-toivottuja työkalupalkkeja, kuten Babylon- tai Delta-työkalupalkkia. Mainosohjelman tarkempi tutkimustyö paljastaa sen läheisen suhteen edellä mainittuihin työkalupalkkeihin: niiden kaikkien kehittäjänä on ollut Montiera Technologies ja ne kaikki käyttävät harhaanjohtavia keinoja asentuakseen selaimiin. Paras tapa välttää Searchgolin ja muiden vastaavien työkalupalkkien asentumista on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa ja asentaessa. Jos käytät latausohjelmaa latausten hallinnointiin, varmista, että kieltäydyt kaikista lisäohjelmien tai selaimen lisäosien asennusehdotuksista. Käytä aina ladattuja ilmaisohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehtoja "kustomoitu" tai "edistynyt" "nopean" tai "tyypillisen" sijaan, jotta näet kaikki piilotetut lisäasennukset. Käytä poisto-opasta Searchgol-työkalupalkin poistamiseksi ja päästäksesi eroon selaimen uudelleenohjauksista sivustolle searchgol.com.

Pikavalikko:

Searchgol-viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Searchgolin poistaminen

Toinen variaatio searchgol-viruksesta:

Searchgol -variaation poistaminen

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtia "BitGuard", "Delta Chrome Toolbar" tai "Search-Gol Chrome toolbar" ja "Delta toolbar" tai "searchgol toolbar", valitse ne kaikki ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Tutkimuksen aikaan Searchgol-työkalupalkki asentui yhdessä Boby Lyricsin (mainosohjelma, joka aiheuttaa ei-toivotut "Ads not by this site" -mainokset) kanssa - sinun kannattaa poistaa myös se tietokoneeltasi.

Kun olet poistanut searchgol.comiin ohjaavat ei-toivotut ohjelmat, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmaa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa Searchgol Selainkaappari poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Searchgol.comin kotisivun ja oletushakukoneen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Searchgolin poistaminen Internet Explorerista


Toinen variaatio searchgol-viruksesta Internet Explorerissa:

Searchgolin variaatio Internet Explorerissa

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohtia "delta Helper Object" tai "searchgol Helper Object" ja "Delta Toolbar" tai "searchgol Toolbar", valitse ne ja klikkaa "Poista käytöstä".

Voit myös poistaa "BobyLyrics-1" -kohdan (tämä lisäosa aiheuttaa "Ads not by this site" -mainokset).

Muuta kotisivu:

Searchgol-kotisivu Internet Explorerissa

Kotisivun vaihtaminen searchgol.comista haluamaasi: Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa searchgol.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos searchgol selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Searchgolin poistaminen Google Chromesta


Toinen variaatio searchgol-viruksesta Google Chromessa:

:

Searchgol-viruksen variaatio Google Chromessa

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Delta Toolbar" tai "Search-Gol toolbar", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Voit myös poistaa "BobyLyrics-1" -kohdan (tämä lisäosa aiheuttaa "Ads not by this site" -mainokset).

Muuta kotisivu:

Searchgol-kotisivu Google Chromessa

Vaihda Google Chromen kotisivu searchgol.comista haluamaasi - klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori Search-Golin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos searchgol selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Searchgolin poistaminen Mozilla Firefoxista


Toinen variaatio searchgol-viruksesta Mozilla Firefoxissa:

Searchgol-viruksen variaatio Mozilla Firefoxissa

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "Delta Toolbar".

Voit myös poistaa "BobyLyrics-1" -kohdan (tämä lisäosa aiheuttaa "Ads not by this site" -mainokset).

Muuta kotisivu:

Searchgol-kotisivu Mozilla Firefoxissa


Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta searchgol.com ja aseta haluamasi osoite.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta searchgol selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia searchgol selainkaappari selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan searchgol selainkaappari tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7343-searchgol-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Searchgol Virus nollaamalla selaimen asetukset
Searchgol Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Searchgol Selainkaappari QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Searchgol Selainkaappari poisto-oppaan mobiililaitteellasi.