FacebookTwitterLinkedIn

Nation Search Virus

Muita nimiä: Nation Search-työkalupalkin
Riskitaso: Keskitasoinen

Nation Search -viruksen poistaminen

Mikä Nation Search on?

Nation Search (search.nation.com tai avg.nation.com) on selainkaappari, joka asentuu ilmaisohjelmien yhteydessä ja vaihtaa käyttäjän selainten (Internet Explorer, Google Chrome tai Mozilla Firefox) asetuksia vaihtamalla sen kotisivun ja oletushakukoneen. Työkalupalkin on kehittänyt InfoSpace ja sen sitä levitetään harhaanjohtavasti ilmaisohjelmien kylkiäisenä. Monet tietokoneenkäyttäjät kutsuvat Nation-työkalupalkkia virukseksi tai haittaohjelmaksi, sillä suurin osa internetin käyttäjistä kokee selaimen lisäosan asentuneen tietokoneelleen ilman heidän suostumustaan. Teknisestä näkökulmasta Nation-työkalupalkki ei ole virus eikä haittaohjelma, mutta se voidaan lukea mainosohjelmaksi tai mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi.

Viimeisimmissä tutkimuksissa on selvinnyt, että tämä työkalupalkki toimitetaan usein yhdessä AVG Free Antivirus 2014 -ohjelman (oikea viruksentorjuntaohjelma) kanssa - käyttäjät, jotka eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota tämän ilmaisohjelman asennuksen vaiheissa, päätyvät asentamaan Nation-työkalupalkin ja kärsivät siitä seuraavista uudelleenohjauksista avg.nation.comiin. Searchnation.com ja avg.nation.com -sivustot käyttävät tiedonhakuun soveltuvaa hakukonetta, joka vaikuttaa palauttavan oikeita hakutuloksia - tulokset ovat kuitenkin pullollaan epäilyttäviä sponsoroituja hakutuloksia, joiden klikkaaminen voi johtaa lisämainosohjelmien tai jopa haittaohjelmien asentumiseen.

Nation search

Nation Search -työkalupalkki muistuttaa muita mahdollisesti ei-toivottuja selaimen lisäosia, kuten Babylon-, Delta Search ja SearchGol-työkalupalkkia, jotka leviävät ilmaisohjelmien lataamisen yhteydessä (latausohjelmia ja -asentajia käyttämällä). Työkalupalkki aiheuttaa uudelleenohjauksia sivustoille search.nation.com, avg.nation.com ja isearch.nation.com. Paras tapa estää näiden mahdollisesti ei-toivottujen selaimen lisäosien asentaminen (eivätkä juuri paranna käytettävyyttä ja aiheuttavat uudelleenohjausongelmia) on olla tarkkana ilmaisohjelmien lataamisen ja asentamisen yhteydessä. Tietokoneenkäyttäjien tulee tietää, että nykyään suurin osa ilmaisohjelmien latauksia tarjoavista sivustoista käyttää erilaisia lataus- ja asennusohjelmia ilmaisilla palveluillaan rahastamiseksi. Latausohjelmat ehdottavat (jotkin todella harhaanjohtavasti) ylimääräisten (mainostettujen) ilmaisten selaimen lisäosien asentamista valitun ilmaisohjelman asentamisen ohessa. Jos käytät latausohjelmaa latausten hallinnointiin, varmista, että kieltäydyt kaikista selaimen laajennusten asennusehdotuksista. Käytä aina ilmaisohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehtoja "kustomoitu" tai "edistynyt", jotta näet kaikki piilotetut asennusasetukset. Poista Nation-työkalupalkki seuraamalla oheisia poisto-ohjeita.

Pikavalikko:

Nation Search -viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Nation search poisto

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtaa "Nation toolbar" (AVG Nation toolbar)", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Kun olet poistanut search.nation.comiin (tai avg.nation.comiin) ohjaavat ei-toivotut ohjelmat, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmaa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa Nation Search-työkalupalkin poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Search.nation.comin kotisivun ja oletushakukoneen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Nation searchin poistaminen Internet Explorerista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohtaa "Nation toolbar" (AVG Nation toolbar), valitse se ja klikkaa "Poista käytöstä".

Muuta kotisivu:

Nation searchi -kotisivu Internet Explorerissa

Kotisivun vaihtaminen search.nation.comista (avg.nation.com) haluamaasi: Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa search.nation.com (avg.nation.com) sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos nation search-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Nation searchin poistaminen Google Chromesta

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset".Etsi "Nation.com - Advanced Search", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivu:

Nation search -kotisivu Google Chromessa

 Vaihda Google Chromen kotisivu search.nation.comista haluamaasi - klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori search.nation.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos nation search-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Nation searchin poistaminen Mozilla Firefoxista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "Nation toolbar".

Muuta kotisivu:

Nation search -kotisivu Mozilla Firefoxissa

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta search.nation.com ja aseta haluamasi osoite.

Vaihda oletushakukone:

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "nation"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta nation search-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia nation search-työkalupalkin selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan nation search-työkalupalkin tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7358-nation-search-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Nation Search Virus nollaamalla selaimen asetukset
Nation Search Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Nation Search-työkalupalkin QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Nation Search-työkalupalkin poisto-oppaan mobiililaitteellasi.