FacebookTwitterLinkedIn

Search.us.com Toolbar Virus

Muita nimiä: Search.us.com-työkalupalkin
Riskitaso: Keskitasoinen

Search.us.com-työkalupalkki - miten poistaa selaimen uudelleenohjaukset start.search.comiin?

Mikä Search.us.com on?

Search.us.com on sivusto, joka tarjoaa käyttäjiensä käyttöön hakupalkin ja jota tuetaan search.us.com-työkalupalkin avulla. Sivusto ei itsessään liity mitenkään haittaohjelma- tai virustartuntoihin, mutta sitä tuetaan harhaanjohtavilla tavoilla ja useimmiten netinkäyttäjät päätyvät sivustolle uudelleenohjauksen ansiosta. Uudelleenohjausongelma on suora seuraus search.us.com-työkalupalkin asentamisesta - se vaihtaa käyttäjän selainten (Internet Explorer, Mozilla Firefox) kotisivun ja oletushakukoneen search.us.comiksi. Jos et ole asentanut työkalupalkkia mutta se on silti ilmestynyt selaimiisi, on sen täytynyt ilmaantua jonkin internetistä ladatun ilmaisohjelman ohessa.

Ilmaisohjelmien kehittäjät liittävät ohjelmiensa asennustiedostoihin usein työkalupalkkeja ja muita selaimen lisäosia tienatakseen ilmaisilla ohjelmillaan. Näiden ei-toivottujen työkalupalkkien asentumisen välttämiseksi tulee käyttäjien lukea tarkkaan läpi internetistä lataamiensa ilmaisohjelmien asennuksen jokainen ikkuna ja estää kaikki selainten asetuksiin liittyvät muutokset. Search.us.com-työkalupalkki ei ole haitallinen, mutta siitä ei myöskään ole selainkokemuksen kannalta juurikaan iloa ja se voidaankin luokitella ei-toivotuksi ohjelmaksi.

search.us.com-uudelleenohjaus

start.search.us-kotisivu ja uusi välilehti

 

Vaikka search.us.comissa onkin linkkejä sosiaalisiin medioihin, laskimiin ja säätiedotussivustoille, aiheuttaa tämä selaimen työkalupalkki uudelleenohjausongelmia eikä sen asentaminen tietokoneelle ole suositeltavaa. Selainten työkalupalkit hidastavat selaintesi toimintaa ja useimmiten niitä kehitetään vain tienausmielessä. Jos työkalupalkki asentui ilman suostumustasi ja uudelleenohjaukset search.us.com-sivustolle ovat sinusta ärsyttäviä, voit käyttää tätä poisto-opasta päästäksesi näistä ongelmista eroon.

Pikavalikko:

Search.us.com-uudelleenohjauksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

search.us.com-työkalupalkin poistaminen

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtia "Search.us.com", valitse ne ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Skannaa tietokoneesi jäljelle jääneiden ei-toivottujen komponenttien tai mahdollisten haittaohjelmatartuntojen varalta poistettuasi Search.us.com-työkalupalkin. Suositeltu vakoiluntorjuntaohjelmisto.

▼ Lataa Search.us.com-työkalupalkin poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Search.us.com -uudelleenohjausviruksen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

search.us.com internet explorerissa

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi search.us.comiin liittyvää kohtaa (Search.us.com-työkalupalkki) ja poista se käytöstä. Kotisivun vaihtaminen search.us.comista haluamaasi: Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa search.us.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos search.us.com-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

start.search.us-kotisivun poistaminen Google Chromesta

Vaihda Google Chromen kotisivu start.search.us.comista haluamaasi - klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori Internet Search -kohdan (search.us.com) päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Google Chromen ulkoasuasetusten muuttaminen:

Google Chrome - käytä uutta välilehteä start.search.us.comin sijaan

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon -kuvaketta, valitse "Asetukset". Valitse Ulkoasu-valikosta "Vaihda" ja valitse avautuvasta ikkunasta "Käytä Uusi välilehti -sivua" "Avaa tämä sivu: start.search.us.com" -kohdan sijaan.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos search.us.com-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

search.us.com-työkalupalkki mozilla firefoxissa

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja ota pois käytöstä lisäosat sekä poista "Search.us.com Toolbar". Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta search.us.com ja aseta haluamasi osoite.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta search.us.com-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia search.us.com-työkalupalkin selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan search.us.com-työkalupalkin tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/6989-remove-search-us-com-redirect-toolbar

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Search.us.com Toolbar Virus nollaamalla selaimen asetukset
Search.us.com Toolbar Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Search.us.com-työkalupalkin QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Search.us.com-työkalupalkin poisto-oppaan mobiililaitteellasi.