FacebookTwitterLinkedIn

Antimalware Proven Antivirus Protection

Muita nimiä: Antimalware Valeviruksentorjunta
Riskitaso: Korkea

Antimalware "Proven Antivirus Protection" -ohjelman poistaminen

Antimalware (Proven Antivirus Protection) on valeviruksentorjuntaohjelma, joka kuuluu WinWebSec-nimiseen haittaohjelmaperheeseen. Ohjelma tunkeutuu käyttäjien käyttöjärjestelmiin haittaohjelmasivustojen, huolimattomien latausten ja saastuneiden sähköpostiviestien kautta.   Se hyödyntää vanhentuneista ohjelmistoista löytyviä haavoittuvuuksia ja tunkeutumisen jälkeen käynnistyy Antimalware "Proven Antivirus Protection" -valeviruksentorjuntaohjelma, joka yrittää huijata PC-käyttäjiä ostamaan ohjelman hyödyttömän täysversion. Tämä viruksentorjuntahaittaohjelma imitoi aitoa viruksentorjuntaohjelmaa - se suorittaa tekaistuja turvallisuusskannauksia ja ilmoittaa olemattomista tietoturvaongelmista tavoitteenaan pelotella käyttäjät uskomaan, että heidän käyttöjärjestelmiinsä olisi tarttunut vaarallisia haittaohjelmia ja viruksia.

Voidakseen poistaa muka löydetyt turvallisuusongelmat Antimalware "Proven Antivirus Protection" vaatii ohjelman täysversion ostamista. PC-käyttäjien ei tule ostaa ohjelmaa sillä se on huijausta. Ohjelman ostaminen vastaa rahan lähettämistä suoraan verkkorikollisille, minkä lisäksi käyttäjä luopuu myös luottokorttitiedoistaan, mikä voi johtaa rahan varastamiseen pankkitililtä.

Kuvakaappaus Antimalware "Proven Antivirus Protection" -ohjelman suorittamasta valeskannauksesta:

Antimalware

Aiemmin tunnettu versio Antimalware "Proven Antivirus Protection" -viruksentorjuntahaittaohjelmasta on nimeltään Antivirus Security Pro. Haittaohjelmia kehittävät verkkorikolliset toivovat, että tietokoneenkäyttäjät luulevat koneisiinsa tarttuneen vaarallisia haittaohjelmia ja ostavat ohjelman poistaakseen kuvitteelliset tietoturvauhat. Todellisuudessa mikään näiden ohjelmien havaitsema tietoturvauhka ei ole tarttunut käyttäjien käyttöjärjestelmiin - tekaistujen havaintojen ja tietoturvavaroitusten tarkoituksena on huijata PC-käyttäjiä ostamaan hyödyttömiä ohjelmistoja.

Kuvakaappaus Antimalware "Proven Antivirus Protection" -ohjelman maksusivusta:

Antimalware

Tietokoneenkäyttäjien ei tule ostaa ohjelmaa - se on täysin huijausta. Paras tapa suojautua valeviruksentorjuntaohjelmilta on kunnollisten viruksentorjunta- ja vakoiluntorjuntaohjelmien käyttäminen. Useimmiten viruksentorjuntaohjelmiksi tekeytyvät haittaohjelmat asentuvat tietokoneelle hyödyntäen päivittämättömistä ohjelmistoista löytyviä aukkoja. PC-käyttäjien tulisikin aina muistaa päivittää asennetut ohjelmansa, sillä se voi laskea merkittävästi valeviruksentorjuntaohjelman tarttumisen todennäköisyyttä.

Kuvakaappaus haittaohjelmasta estämässä selainten käytön:

Antimalware

Antimalware "Proven Antivirus Protection" -ohjelman luomia tekaistuja turvallisuusvaroituksia:

Windows Security Alert - Windows reports that computer is infected. Antivirus software helps to protect your computer against viruses and other security threats. Click here for the scan your computer. Your system might be at risk now.

Antimalware alert - Infiltration Alert, your computer is being attacked by an Internet virus. It could be a password-stealing attack, a trojan-dropper or similar.

Spyware alert - There are serious threats detected on your computer. Your privacy and personal data may not be safe. Do you want to clean and protect your PC?

Internet Explorer Warning - visiting this web site may harm your computer! Most likely causes: the website contains exploits that can launch a malicious code on your computer, suspicious network activity detected, there might be an active spyware running on your computer. What you can try: purchase for secure Internet surfing, check your computer for viruses and malware, more information.

Antimalware "Proven Antivirus Protection" -ohjelman poistaminen:

Tämä valeviruksentorjunta estää asennettujen ohjelmien suorittamisen, kaappaa internet-selaimet (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) ja poistaa Tehtävienhallinnan käytöstä. Skannaa tietokoneesi saastumattomalta käyttäjätililtä poistaaksesi tämän haittaohjelman. Lataa suositeltu vakoiluntorjuntaohjelma ja skannaa koko järjestelmä. Jos käyttöjärjestelmässäsi on vain yksi käyttäjätili, ota käyttöön Vieras-tili ja suorita skannaus sen kautta.

Windows 7 -käyttäjät:

Vieras-tilin aktivoiminen: Klikkaa "Windows-logoa" (Käynnistä-painike) ja valitse "Ohjauspaneeli":

Antimalwaren poistaminen, vaihe 1

Klikkaa avautuvassa ikkunassa "Lisää tai poista käyttäjätilejä" (osiossa "Käyttäjätilit ja perhekäytön suojausasetukset"):

Antimalwaren poistaminen, vaihe 2

Valitse avautuvasta ikkunasta Vieras ja klikkaa Ota käyttöön -painiketta:

Antimalwaren poistaminen, vaihe 3

Käynnistä tietokoneesi uudelleen ja kirjaudu sisään vasta aktivoituun Vieras-tiliin:

Antimalwaren poistaminen, vaihe 5

Lataa suositeltu vakoiluntorjuntaohjelma ja suorita koko järjestelmän skannaus. Antimalware "Proven Antivirus Protection" -ohjelman poistamisen jälkeen voit käynnistää tietokoneesi uudelleen ja jatkaa tavallisen käyttäjätilisi käyttämistä. Jos et halua nähdä käyttäjätilien valintaruutua aina käyttöjärjestelmän käynnistyessä, ota Vieras-tili pois käytöstä navigoimalla Ohjauspaneeliin, klikkaamalla "Lisää tai poista käyttäjätilejä" ja valitsemalla Vieras-tili. Valitse avautuvasta ikkunasta "Poista Vieras-tili käytöstä".

Antimalwaren poistaminen, vaihe 6

 

▼ Lataa Antimalware Valeviruksentorjunta poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Windows XP -käyttäjät voivat aktivoida Vieras-tilin navigoimalla Ohjauspaneeliin (klikkaa Käynnistä ja valitse Ohjauspaneeli) ja klikkaamalla Käyttäjätilit-kohdasta. Valitse avautuvasta ikkunasta Vieras ja sen jälkeen "Ota käyttöön". Käynnistä tietokoneesi uudelleen ja kirjaudu sisään vasta luotuun Vieras-tiliisi. Lataa suositeltu vakoiluntorjuntaohjelma poistaaksesi ohjelman Antimalware "Proven Antivirus Protection" tietokoneeltasi.

Windows 8 -käyttäjät voivat hyödyntää tätä opasta käyttäjätilien luomiseen ja poistamiseen.

Mikäli et voi käyttää poistotyökalua, kokeile ladata vaihtoehtoinen asennustiedosto (se on uudelleennimetty iexplore.exe -tiedostoksi, sillä useimmat valeviruksentorjuntaohjelmat eivät estä tämännimisen tiedoston suorittamista)

Vaihtoehtoinen tapa ladata suositeltu vakoiluntorjuntaohjelmisto:

Mikäli et voi käyttää selaimiasi: Klikkaa Käynnistä" ja sen jälkeen Suorita. (Klikkaa Windows-logoa, jos käyttöjärjestelmäsi on Windows 7 tai Windows Vista)

Windows XP:tä käyttäessäsi kirjoita Suorita-valintaikkunaan www.pcrisk.com/download-spyware-remover ja paina ENTER. Windows 7 ja Windows Vista -järjestelmissä voit kirjoittaa tekstin suoraan hakupalkkiin ja paina ENTERiä.

lataa poistotyökalu suorita-toiminnolla windows xp -koneellalataa poistotyökalu suorita-toiminnolla windows 7 -koneella

Enterin painamisen jälkeen suositellun vakoiluntorjuntaohjelmiston latausikkuna aukeaa. Klikkaa Suorita ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Muita työkaluja, joiden tiedetään poistavan Antimalware "Proven Antivirus Protection":

Yhteenveto:

Valeviruksentorjuntaohjelmat (toiselta nimeltään "scareware") ovat ohjelmia, jotka yrittävät huijata käyttäjän maksamaan ohjelmien olemattomista täysversioista muka havaittujen tietoturvauhkien poistamiseksi (oikeasti koneella ei ole mitään). Tällaiset huijausohjelmat ovat verkkorikollisten suunnittelemia, ja ne on suunniteltu näyttämään aidoilta viruksentorjuntaohjelmilta. Useimmiten valeviruksentorjuntaohjelmat tunkeutuvat käyttäjien koneille verkossa näytettävien ponnahdusikkunoiden tai varoitusten avulla. Nämä harjaanjohtavat viestit saavat käyttäjät asentamaan valeviruksentorjuntaohjelman koneelleen. Muita tunnettuja scarewaren levitystaktiikoita ovat sovellusten haavoittuvuuksien hyödyntäminen, saastuneet sähköpostiviestit, piilolataukset tai jopa suorat puhelinsoitot, joissa tarjotaan teknistä tukea.

Tietokoneessa, johon on asentunut valeviruksentorjunta, voi olla myös muita haittaohjelmia, sillä valeviruksentorjuntaohjelmat asentuvat usein troijalaisten ja haavoittuvuuksia hyödyntävien ohjelmien ohessa. Nämä muut haittaohjelmat jäävät käyttäjän koneelle, vaikka tämä maksaisi valeviruksentorjuntaohjelman olemattomasta täysversiosta. Tässä on muutamia esimerkkejä antimalware valeviruksentorjunta-valeviruksentorjuntaohjelman näyttämistä varoitusviesteistä:

Valeponnahdusikkuna valeviruksentorjuntaohjelman levittämiseen, esimerkki 1

Valeponnahdusikkuna valeviruksentorjuntaohjelman levittämiseen, esimerkki 2

Käyttäjien, joiden koneelle valetietoturvasovellus on asentunut, ei kannata ostaa sen kokoversiota. Maksamalla valeviruksentorjunnan lisenssiavaimesta käyttäjät lähettävät rahansa ja tilitietonsa verkkorikollisille. Jos käyttäjä on jo antanut luottokorttinsa numeron (tai muita arkaluontoisia tietoja) ohjelman sitä kysyessä, kannattaa hänen ottaa yhteys luottokortin myöntäneeseen yritykseen ja kertoa joutuneensa huijatuksi valetietoturvaohjelman ostamiseen. Kuvakaappaus sivustosta, jonka avulla huijataan käyttäjiä maksamaan antimalware valeviruksentorjunta-ohjelman ja muiden valeohjelmien täysversioista:

esimerkki sivustosta, jonka avulla kerätään maksuja valeviruksentorjuntaohjelmista

Suojatakseen koneitaan antimalware valeviruksentorjunta-ohjelmalta ja muilta vastaavilta käyttäjien tulisi:

  • Pitää käyttöjärjestelmänsä ja kaikki asennetut ohjelmat päivitettyinä.
  • Käyttää kunnollisia viruksen- ja vakoiluntorjuntaohjelmistoja.
  • Olla varovaisia klikkaillessaan linkkejä sähköpostiviesteissä tai sosiaalisessa mediassa.
  • Älä luota verkon ponnahdusviesteihin, jotka väittävät koneellasi olevan tartunnan ja tarjoavat tietoturvaohjelman latausmahdollisuutta.

Merkit, jotka viittaavat siihen, että koneellesi on tarttunut valeviruksentorjuntaohjelma:

  • Tungettelevat ponnahdusikkunat tietoturvavaroituksista.
  • Varoitukset, joissa pyydetään päivittämään ohjelman maksulliseen versioon muka löydettyjen haittaohjelmien poistamiseksi.
  • Tietokoneen huono suorituskyky.
  • Estetyt Windowsin päivityksen.
  • Estetty tehtävienhallinnan käyttö.
  • Selainten tai aitojen viruksentorjuntayritysten sivujen käytön esto.

Jos sinulla on lisätietoja antimalware valeviruksentorjunta-ohjelmasta tai sen poistamisesta, kerro ne alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7375-antimalware-proven-antivirus-protection

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

QR-koodi
Antimalware Valeviruksentorjunta QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Antimalware Valeviruksentorjunta poisto-oppaan mobiililaitteellasi.