FacebookTwitterLinkedIn

DoSearches Virus

Muita nimiä: DoSearches Selainkaappari
Riskitaso: Kohtalainen

DoSearches-viruksen poistaminen

Mikä DoSearches on?

DoSearches.com on sivusto, jonka toiminta perustuu ilmaisten ohjelmistojen lataamisen ohessa selaimeen (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) asentuvaan selainkaappariin. Monet käyttäjät kutsuvat dosearches.comia virukseksi tai haittaohjelmaksi, koska tämä osoite asetetaan selaimen kotisivuksi ja oletushakukoneeksi ilman käyttäjän suostumusta, eivätkä käyttäjät edes pysty vaihtamaan näitä takaisin haluamikseen. Tutkimuksen aikaan sivusto käytti Yahoon hakukonetta tulosten tarjoamiseen sivustolla hakuja tehneille käyttäjille. Vaikka näin saadut hakutulokset ovatkin oikeita, voivat haittasivuston kehittäjät vaihtaa hakukoneen johonkin epäluotettavaan ja jopa ohjata dosearches.comiin saapuvat haitallisille sivuille. Voit olla varma, että koneellesi on tarttunut haittaohjelma, mikäli selaimesi ohjaa sinut mainitulle sivustolla, ja sen poistaminen selaimesta on suositeltavaa. Tämän sivuston käyttäminen päivittäiseen tiedonhakuun voi johtaa ongelmiin yksityisyyden ja tietokoneen turvallisuuden suhteen.

Yleisin lähde dosearch.com -selainkaapparille ovat ilmaisohjelmia tarjoavat lataussivustot, mitkä käyttävät erilaisia latausohjelmia latausten hallinnointiin. Nämä pienet ohjelmat eivät ainoastaan hallinnoi ilmaisohjelmien latausprosesseja, vaan myös tarjoavat ilmaisten selainten lisäosien asentamista valitun ohjelmiston ohessa. Jotkut näistä latausohjelmista ovat erittäin harhaanjohtavia: esimerkiksi mainostetun lisäosan asentamisen kieltävä painike voi olla piilotettu ja osa ei salli valitun ilmaisohjelman lataamista ellei käyttäjä asenne jotain mainostetuista lisäosista. Niiden internetin käyttäjien, jotka haluavat välttää mahdollisesti ei-toivottujen ja uudelleenohjauksia sekä ei-toivottuja mainoksia aiheuttavien ohjelmien asentamisen, tulee olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessaan. Vaikka dosearches.com ei olekaan teknisesti ottaen virus tai haittaohjelma, on se kuitenkin selainkaappari sekä mainosohjelma ja sen poistaminen tietokoneelta onkin erittäin suositeltavaa.

Dosearches virus

DoSearches-selainkaappari on poikkeuksellisen haitallinen, koska se ei ainoastaan asenna kotisivun ja oletushakukoneen vaihtamisen estäviä selaimen apuobjekteja, vaan myös vaihtaa internet-selainten pikakuvakkeiden kohteita. Se muistuttaa muita uudelleenohjauksia aiheuttavia mainosohjelmia, kuten ja monia muita. Paras tapa välttää tällaisten selainkaappareiden asentuminen on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa. Jos käytät latausohjelmaa latausten hallinnointiin, varmista, että kieltäydyt kaikista selaimen lisäosien asennusehdotuksista. Jos selaimesi ohjaa sinut jo sivustolle dosearches.com, käytä oheisia poisto-ohjeita tämän selainkaapparin poistamiseen tietokoneeltasi.

Pikavalikko:

DoSearches-viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Dosearchesin poistaminen

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtia "dosearches Browser Protect", "Bundled software uninstaller", "FilesFrog Update Checker" ja "Wsys Control", valitse ne kaikki ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Kun olet poistanut dosearches.comiin ohjaavat ei-toivotut ohjelmat, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmaa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa DoSearches Selainkaappari poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

DoSearches.comin kotisivun ja oletushakukoneen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Dosearches removal from Intenret Explorer shortcut target

Korjaa Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde:

Dosearches.com-selainkaappari muokkaa Internet Explorerin pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Internet Explorerin pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://www.dosearches.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" perästä.

Muuta kotisivu:

Dosearchesin poistaminen Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Kotisivun vaihtaminen dosearches.comista haluamaasi: Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa dosearches.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Vaihda oletushakukone:

Dosearchesin poistaminen Internet Explorerin oletushakukoneasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Valitse avautuvassa ikkunassa "Hakupalvelujen hallinta", aseta Google, Bing tai mikä tahansa haluamasi hakukone oletukseksi ja poista lopuksi "dosearches".

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos dosearches selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Dosearchesin poistaminen Google Chromen pikakuvakkeen kohde-kentästä

Korjaa Google Chromen pikakuvakkeen kohde:

Dosearches.com-selainkaappari muokkaa Google Chromen pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Google Chromen pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://www.dosearches.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" perästä

Poista Dosearches.comiin liittyvät selainlaajennukset:

Dosearchesin poistaminen Google Chromen laajennuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset".Etsi "Extended Protection" ja "Lightning Newtab", valitse ne ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivu:

Dosearchesin poistaminen Google Chromen kotisivuasetuksista

Vaihda Google Chromen kotisivu dosearches.comista haluamaasi - klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori www.dosearches.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos dosearches selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Dosearchesin poistaminen Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde-kentästä

Korjaa Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde:

Dosearches.com-selainkaappari muokkaa Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Mozilla Firefoxin pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://www.dosearches.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" perästä

Muuta kotisivu:

Dosearchesin poistaminen Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta www.dosearches.com ja aseta haluamasi osoite.

Vaihda oletushakukone:

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "dosearches"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta dosearches selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia dosearches selainkaappari selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan dosearches selainkaappari tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7397-dosearches-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista DoSearches Virus nollaamalla selaimen asetukset
DoSearches Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
DoSearches Selainkaappari QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki DoSearches Selainkaappari poisto-oppaan mobiililaitteellasi.