FacebookTwitterLinkedIn

Omiga Plus Virus

Muita nimiä: Omiga Plus Selainkaappari
Riskitaso: Kohtalainen

Omiga Plus -viruksen poistaminen

Mikä Omiga Plus on?

Omiga Plus -virus on termi, jolla kuvataan selainkaapparia, joka vaihtaa käyttäjän selainten (Internet Explorer, Google Chrome tai Mozilla Firefox) asetuksia vaihtamalla niiden kotisivun ja oletushakukoneen isearch.omiga-plus.comiksi. Tämä mainosohjelma on erityisen hankala, sillä se muuttaa myös selainten pikakuvakkeiden kohteet, jolloin kotisivun tai oletushakukoneen asetusten muuttaminen on mahdotonta. Useimmiten käyttäjät kokevat uudelleenohjauksia isearch.omiga-plus.comiin ladattuaan ja asennettuaan ilmaisohjelmia. Tutkimuksen aikaan tämä selainkaappari levisi latausohjelmien avulla, jotka ehdottivat Omiga Plus -ohjelmiston asennusta - kyseessä on ilmainen ohjelma, jonka avulla voi organisoida työpöydän kuvakkeita.

Suurin ongelma muiden ohjelmien ohessa jaettavien ohjelmien markkinoinnissa on markkinoijien usein käyttämät harhaanjohtavat menetelmät, ja monissa tapauksissa netinkäyttäjät asentavatkin mahdollisesti ei-toivottuja ohjelmia koneelleen ilman suostumustaan. Omiga Plus -ohjelmisto ei itsessään liity mitenkään virus- tai haittaohjelmatartuntoihin, mutta sen asentaminen aiheuttaa selaimen uudelleenohjaamisia ja näin ollen tämän ohjelman asentamista ei suositella. Isearch.omiga-plus.com-sivustoa voi käyttää nettihakujen tekemiseen - tosin kyseinen hakukone on pullollaan hämäräperäisiä maksettuja hakutuloksia, joiden klikkaamista voi seurata vakavia turvallisuustartuntoja. Omiga Plus -selainkaapparin poistaminen tietokoneelta on erittäin suotavaa, jos haluat pitää koneesi turvassa mahdollisilta haittaohjelmatartunnoilta.

Omiga Plus -virus

isearch.omiga-plus.com -selainkaappari muistuttaa muita mainosohjelmia, esim. qvo6, DoSearches ja monet muut , jotka muuttavat nettiselainten asetuksia. Teknisestä näkökulmasta nämä ohjelmat eivät ole viruksia tai haittaohjelmia, mutta ne voidaan kuitenkin lukea mainosohjelmiksi tai mahdollisesti ei-toivotuiksi sovelluksiksi. Jos törmäät selaimen uudelleenohjausongelmiin, on tärkeää olla klikkaamatta näytettyjä mainoksia ja olla käyttämättä tarjottuja hakukoneita. Oikea lähestymistapa tällaisiin uudelleenohjausongelmiin on niiden aiheuttavan  mainosohjelman poistaminen. Paras tapa välttää tällaisten selainkaappareiden asentuminen on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa. Jos käytät latausohjelmaa latausten hallinnointiin, varmista, että kieltäydyt kaikista selaimen lisäosien, työkalupalkkien jne. asennusehdotuksista. Käytä aina ladattuja ilmaisohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehtoja "kustomoitu" tai "edistynyt", jotta näet kaikki mukana asentuvat ohjelmat. Jos selaimesi ohjaa sinut jo sivustolle isearch.omiga-plus.com, käytä oheisia poisto-ohjeita uudelleenohjauksen poistamiseen tietokoneeltasi.

Pikavalikko:

Omiga Plus -viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Omiga plus poistaminen

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta "Wsys Control", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Kun olet poistanut isearch.omiga-plus.comiin ohjaavan Wsys Controlin, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmistoa. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa Omiga Plus Selainkaappari poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Omiga Plus -viruksen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

isearch Omiga plus -uudelleenohjausviruksen poistaminen Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde-kentästä

Korjaa Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde:

isearch.omiga-plus.com-selainkaappari muokkaa Internet Explorerin pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Internet Explorerin pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://www.isearch.omiga-plus.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" perästä.

Muuta kotisivusi:

Kotisivun vaihtaminen isearch.omiga-plus.comista haluamaasi: Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa isearch.omiga-plus.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Omiga plusin poistaminen Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos omiga plus selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Omiga plusin poistaminen Google Chromen pikakuvakkeen kohde-kentästä

Korjaa Google Chromen pikakuvakkeen kohde:

isearch.omiga-plus.com-selainkaappari muokkaa Google Chromen pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Google Chromen pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://www.isearch.omiga-plus.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" perästä

Ei-toivottujen laajennusten poistaminen:

Omiga plusin poistaminen Google Chromen laajennuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset".Etsi "Extended Protection" ja "Lightning Newtab", valitse ne ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivusi:

Vaihda Google Chromen kotisivu isearch.omiga-plus.comista haluamaasi - klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori isearch.omiga-plus.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Omiga plusin poistaminen Google Chromen kotisivuasetuksista

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos omiga plus selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Omiga plusin poistaminen Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde-kentästä

Korjaa Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde:

isearch.omiga-plus.com-selainkaappari muokkaa Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Mozilla Firefoxin pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://www.isearch.omiga-plus.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" perästä

Muuta kotisivusi:

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta isearch.omiga-plus.com ja aseta haluamasi osoite.

Omiga plusin poistaminen Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista

Vaihda oletushakukone:

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "omiga"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta omiga plus selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia omiga plus selainkaappari selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan omiga plus selainkaappari tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7418-omiga-plus-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Omiga Plus Virus nollaamalla selaimen asetukset
Omiga Plus Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Omiga Plus Selainkaappari QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Omiga Plus Selainkaappari poisto-oppaan mobiililaitteellasi.