FacebookTwitterLinkedIn

Wajam Ads

Muita nimiä: Wajam-mainosten
Riskitaso: Keskitasoinen

Wajamin poistaminen

Mikä Wajam on?

Wajam on sosiaalinen hakukone - se on selaimen lisäosa, joka parantaa netinkäyttäjien hakukokemusta näyttämällä lisähakutuloksia, mitkä liittyvät heidän kavereidensa jakamiin asioihin Facebookissa, Twitterissä tai Google+-palvelussa. Kyseessä on hyödyllinen ja suosittu lisäosa, jotkut käyttäjät ovat kuitenkin sanoneet nähneensä Wajamin mainoksia eivätkä he ole asentaneet lisäosaa itse. Wajam ei liity haittaohjelma- tai virustartuntoihin, kyseessä on kunnollinen selaimen lisäosa. Tilanteet, joissa lisäosa olisi asentunut käyttäjien koneille ilman näiden suostumusta, voivat liittyä useisiin asioihin - lisäosa voi olla tullut internetistä ladatun ilmaisohjelman ohessa tai joku muu tietokonetta käyttänyt voi olla asentanut sen.

Wajamin lisäosan asentuminen ei kuitenkaan johtunut mistään haittaohjelmasta tai vastaavasta. Ei-toivottujen selaimen lisäosien asentumisen välttämiseksi käyttäjien tulee olla tarkkana asentaessaan ilmaisohjelmia tai ilmaisia lisäosia. Ilmaisohjelmien kehittäjät liittävät ohjelmansa yhteyteen usein ylimääräisiä selaimen lisäosia tienatakseen ladatuilla ilmaisohjelmilla. Sinun kannattaa olla tarkkana asentaessasi netistä ladattuja ilmaisohjelmia ja etsiä merkkejä selainten kotisivujen tai oletushakukoneiden vaihtamisesta tai ylimääräisten selaimen lisäosien asentamisesta.

Wajam-mainokset

Wajam muistuttaa muita mahdollisesti ei-toivottuja ohjelmia, jotka tunkeutuvat käyttäjien selaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) muiden ohjelmien ohessa. Esimerkkejä vastaavista ohjelmista ovat Surf and Keep, Kozaka sekä monet muut. Paras tapa välttää tällaisten selaimen lisäosien asentuminen on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa. Jos latauksiasi hallinnoi jokin ohjelma, varmista, että kieltäydyt kaikista mainostettujen ilmaisten selaimen lisäosien asennuksista. Tämä selaimen lisäosa integroi sosiaaliset hakuominaisuutensa käyttäjien käyttäessä Googlen, Amazonin, Ebayn jne. palveluita. Wajam-lisäosa ei ole virus tai haittaohjelma - jos olet asentanut sen itse, ei sinun tarvitse suorittaa tässä artikkelissa annettuja poistotoimenpiteitä. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että kyseinen lisäosa on asentunut koneellesi ilman tahtoasi ja haluat siitä eroon, voit käyttää oheista poisto-opasta.

Pikavalikko:

Wajamin poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Wajamin poistaminen ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtaa "Wajam", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Skannaa tietokoneesi jäljelle jääneiden ei-toivottujen komponenttien tai mahdollisten haittaohjelmatartuntojen varalta poistettuasi Wajamin. Suositeltu vakoiluntorjuntaohjelmisto.

▼ Lataa Wajam-mainosten poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Wajam-mainosten poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Wajam-mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 1

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohtaa "Wajam" ja poista se käytöstä.

Wajam-mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos wajam-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Wajam-mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 1

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon jossa on kolme palkkia päällekkäin (ruudun oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Wajam", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Wajam-mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos wajam-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Wajam-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 1

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista käytöstä "Wajam".

Wajam-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta wajam-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia wajam-mainosten selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan wajam-mainosten tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/6938-remove-wajam

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Wajam Ads -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Wajam-mainosten QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Wajam-mainosten poisto-oppaan mobiililaitteellasi.