FacebookTwitterLinkedIn

Outobox Virus

Muita nimiä: Outobox Selainkaappari
Riskitaso: Kohtalainen

OutoBox-viruksen poistaminen

Mikä Outobox on?

OutoBox on Super Web LLC -nimisen yrityksen kehittämä selaimen lisäosa, joka lupaa parantaa netinkäyttökokemusta mahdollistamalla usean sivuston kattavan haun ja näyttämällä sivustojen luokituksia. Vaikka nämä ominaisuudet voivatkin näyttää hyödyllisiltä, lasketaan OutoBox-lisäosa todellisuudessa mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi tai mainosohjelmaksi. Lisäosan kehittänyt yritys julkaisee useita identtisiä selainlaajennuksia samoilla ominaisuuksilla ja eri nimillä välttääkseen viruksen- ja vakoiluntorjuntaohjelmat.

Super Web LLC levittää haitallista laajennustaan ilmaisten ohjelmien asennuksen yhteydessä ns. kylkiäisenä osana harhaanjohtavaa markkinointia, jolloin käyttäjät päätyvät useimmiten asentamaan lisäosan ilman suostumustaan yhdessä internetistä ladatun ilmaisohjelman kanssa. Tutkimuksen aikaan Outobox levisi download.com -ilmaisohjelmien lataussivuston käyttämän latausohjelman kautta. Tietokoneenkäyttäjien tulee tietää, että nykyään suurin osa ilmaisohjelmien latauksia tarjoavista sivustoista käyttää tällaisia latausohjelmia tienatakseen ilmaisilla palveluillaan. Latausohjelmat ovat pieniä ilmaisohjelmien lataamista hallinnoivia ohjelmia, niitä käytetään myös ilmaisilla lataamisilla tienaamiseen, sillä ne ehdottavat mainostettujen selainten lisäosien asentamista ilmaisohjelman ohessa. Vaikka Outobox ei olekaan virus tai haittaohjelma, on sen poistaminen verkkoselaimista (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) suotavaa, sillä se näyttää ei-toivottuja mainoksia ja voi johtaa yksityisyysongelmiin.

Outobox-virus

Asentumisen jälkeen OutoBox luo erilaisia ei-toivottuja mainoksia - haku-, banneri- ja linkkimainoksia sekä sivunvaihdon yhteydessä näkyviä ja koko sivun kattavia mainoksia - lisäksi ohjelmaa seuraa käyttäjän netinkäyttöä tallentamalla IP-osoitteen, uniikin tunnistenumeron, käyttöjärjestelmän, selaimen tiedot, vieraillut osoitteet, katsotut sivut, tehdyt haut sekä muita tietoja. Aiemmin julkaistut versiot tästä mainosohjelmasta olivat nimeltään mm. Spring Smart, SkyWebber ja BatBrowse. Kiinnitä ilmaisohjelmia ladatessasi huomiota latauksen jokaiseen vaiheeseen ja kieltäydy mainostettujen lisäosien asennusehdotuksista välttääksesi tällaisten mahdollisesti ei-toivottujen ohjelmien asentumisen. Käytä aina ladattuja ohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehtoja "kustomoitu" tai "edistynyt" "nopean" tai "tyypillisen" sijaan, jotta huomaat kaikki mukana asentuvat selainlaajennukset. Jos huomaat jo mainoksia "Ads by OutoBox", "Powered by OutoBox" tai "OutoBox Deals" nettiä selaillessasi, käytä oheisia poisto-ohjeita kyseisen mainosohjelman poistamiseksi tietokoneeltasi.

Pikavalikko:

OutoBoxin poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Outoboxin poisto

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtaa "OutoBox", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Skannaa tietokoneesi jäljelle jääneiden ei-toivottujen komponenttien tai mahdollisten haittaohjelmatartuntojen varalta poistettuasi OutoBoxin. Suositeltu vakoiluntorjuntaohjelmisto.

▼ Lataa Outobox Selainkaappari poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

OutoBoxin poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

 Outoboxin poisto Internet Explorerin laajennuksista vaihe 1

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohtaa "OutoBox" ja poista se käytöstä.

Outoboxin poisto Internet Explorerin laajennuksista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos outobox selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Outoboxin poisto Google Chromen laajennuksista vaihe 1

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset".Etsi "OutoBox", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Outoboxin poisto Google Chromen laajennuksista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos outobox selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Outoboxin poisto Mozilla Firefoxin laajennuksista vaihe 1

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat" Valitse "Laajennukset" ja poista käytöstä lisäosa OutoBox.

Outoboxin poisto Mozilla Firefoxin laajennuksista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta outobox selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa outobox selainkaappari tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan outobox selainkaappari tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7442-outobox-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Outobox Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Outobox Selainkaappari QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Outobox Selainkaappari poisto-oppaan mobiililaitteellasi.