FacebookTwitterLinkedIn

Contenko.com Virus

Muita nimiä: Contenko.com Selainkaappari
Riskitaso: Kohtalainen

Contenko.com-viruksen poistaminen

Mikä Contenko.com on?

Contenko.com on harhaanjohtava hakukone, jonka toimintaa tuetaan erilaisilla selainkaappareilla. Useimmiten käyttäjät asentavat nämä selaimen uudelleenohjauksia aiheuttavat mainosohjelmat ilmaisohjelmien yhteydessä harhaanjohtavien latausohjelmien syystä. Tämä sivusto tarjoaa käyttäjilleen hakukoneen, jonka hakutulokset ovat kuitenkin pullollaan hämäräperäisiä sponsoroituja hakutuloksia, joiden klikkaaminen voi johtaa ylimääräisten mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten tai jopa haittaohjelmien asentumiseen. Mikäli selaimesi uudelleenohjaavat sinut contenko.comiin, on se selvä merkki siitä, että koneelle on tunkeutunut mainosohjelma.

Tutkimuksen aikaan tätä harhaanjohtavaa hakukonetta tuettiin SuperWeb LLC:n kehittämällä mainosohjelmalla. Tämän yrityksen kehittämät haitalliset selaimen lisäosat uudelleenohjaavat netinkäyttäjät tälle sivustolle tekstinsisäisten- ja ponnahdusmainosten avulla. Netinkäyttäjien tulee tietää, että nykyään suurin osa ilmaisohjelmien lataussivustoista käyttää latausohjelmia, jotka aiheuttavat usein tällaisten mainosohjelmien asentumisen. Latausohjelmat ovat pieniä ilmaisohjelmien lataamista hallinnoivia ohjelmia, ne ehdottavat myös mainostettujen selainlaajennusten (usein mahdollisesti ei-toivottuja ohjelmia) asentamista valitun ilmaisohjelman ohessa. Varomaton ilmaisohjelmien lataaminen voi helposti johtaa selainkaappareiden tai mainosohjelmien asentumiseen.

Contenko.com-uudelleenohjausvirus

Contenko.com-selainkaappari muistuttaa muita mainosohjelmia, jotka asentuvat ilmaisohjelmien ohessa ja muuttavat selainten asetuksia, kuten ohjelmia search.whitesmoke.com, Websearch.searchbomb.info sekä monia muita. Tällaisista sivustoista ei ole mitään oikeaa hyötyä ja niitä käytetään verkkoliikenteellä tienaamiseen huijaamalla netinkäyttäjiä klikkailemaan hämäräperäisiä mainoksia. Vaikka selaimen uudelleenohjauksen eivät ehkä vaikuta vaarallisilta tietoturvariskeiltä, voivat ne johtaa vakaviin virus- ja haittaohjelmauhkiin - tällaisten selainkaappareiden kehittäjät voivat vaivatta ohjata käyttäjiä haitallisille sivustoille. Välttääkseen tällaisten mahdollisesti ei-toivottujen ohjelmien asentumista tulee netinkäyttäjien olla äärimmäisen varovaisia ladatessaan ilmaisohjelmia. Nykyisin jopa suositut ja luotettavilta vaikuttavat ilmaisohjelmien lataussivustot (download.com, softonic.com, soft32.com jne.) käyttävät harhaanjohtavia latausohjelmia, jotka piilottavat mainostettujen lisäosien asentamisen estävän peruuta-painikkeen. Jos olet vahingossa asentanut contenko.comiin ohjaavat mainosohjelma, käytä tätä opasta poistaaksesi mahdollisesti ei-toivotut sovellukset tietokoneeltasi.

Pikavalikko:

Contenko.com -viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Contenkon poistaminen

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta hiljattain asennettuja mahdollisesti ei-toivottuja sovelluksia, valitse ne ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista". Tutkimuksen aikaan contenko.comia tuettiin SuperWeb LLC:n kehittämällä mainosohjelmalla. Tässä esimerkkejä mmainosohjelmista, mitkä aiheuttavat selaimen uudelleenohjauksia tälle sivustolle: Lemur Leap, Outobox, WonderBrowse, Spring Smart, Kozaka sekä monet muut.

Kun olet poistanut contenko.comiin ohjaavat ei-toivotut ohjelmat, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmistoa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa Contenko.com Selainkaappari poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Contenko.comin kotisivun ja oletushakukoneen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Contenkon poistaminen Internet Explorerin laajennuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi hiljattain asennettuja mahdollisesti ei-toivottuja sovelluksia, valitse ne ja klikkaa "Poista".

Esimerkkejä mainosohjelmista, jotka aiheuttavat selaimen uudelleenohjauksia tälle sivustolle: Lemur Leap, Outobox, WonderBrowse, Spring Smart, Kozaka.

Muuta kotisivu:

Contenko.comin poistaminen Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa contenko.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin, voit myös kirjoittaa about:blank saadaksesi auki tyhjän sivun aina Internet Explorerin käynnistyessä.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos contenko.com selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Contenko.comiin liittyvien lisäosien poisto Google Chromesta

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset".Etsi hiljattain asennettuja mahdollisesti ei-toivottuja sovelluksia, valitse ne ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Esimerkkejä mainosohjelmista, jotka aiheuttavat selaimen uudelleenohjauksia tälle sivustolle: Lemur Leap, Outobox, WonderBrowse, Spring Smart, Kozaka.

Muuta kotisivu:

Contenko.comin poisto Google Chromen kotisivuasetuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori contenko.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos contenko.com selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Contenko.comiin liittyvien lisäosien poisto Mozilla Firefoxista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset", etsi hiljattain asennettuja mahdollisesti ei-toivottuja sovelluksia, valitse ne ja klikkaa "Poista".

Esimerkkejä mainosohjelmista, jotka aiheuttavat selaimen uudelleenohjauksia tälle sivustolle: Lemur Leap, Outobox, WonderBrowse, Spring Smart, Kozaka.

Muuta kotisivu:

Contenko.comin poisto Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista


Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta contenko.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta contenko.com selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia contenko.com selainkaappari selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan contenko.com selainkaappari tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7450-contenko-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Contenko.com Virus nollaamalla selaimen asetukset
Contenko.com Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Contenko.com Selainkaappari QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Contenko.com Selainkaappari poisto-oppaan mobiililaitteellasi.