FacebookTwitterLinkedIn

Websearch.searchguru.info Virus

Muita nimiä: Searchguru.info Selainkaappari
Riskitaso: Kohtalainen

Websearch.searchguru.info-viruksen poistaminen

Mikä Websearch.searchguru.info on?

Websearch.searchguru.info-selainkaappari asentuu käyttäjän selaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) ilmaisohjelmien latausten avulla. Onnistuneen asentumisen jälkeen tämä mainosohjelma muuttaa selainten asetuksia vaihtamalla käyttäjän oletushakukoneen ja kotisivun websearch.searchguru.infoksi. Lisäksi kyseinen selainkaappari estää muutettujen asetusten palauttamisen "Search Assistant Websearch"-nimisen selaimen apuobjektin avulla. Selaimen lisäosan kehittäjät väittävät sen tehostavan selailua tarjoamalla käyttäjille "parhaat hakuportaalit", mutta todellisuudessa searchguru-lisäosa on täysin hyödytön ja se voidaan lukea mainosohjelmaksi tai mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi.

Searchguru-sivusto näyttää käyttäjilleen hämäriä mainoksia ja lisäksi sen käyttämä hakukone tuottaa harhaanjohtavia hakutuloksia joiden klikkaaminen voi johtaa haittaohjelma- ja virustartuntoihin. Voit olla varma, että koneellesi on tarttunut mainosohjelma, mikäli selaimesi ohjaa sinut mainitulle sivustolla, ja sen poistaminen selaimesta on suositeltavaa. Vaikka selaimen uudelleenohjaus ei vaikutakaan vakavalta turvallisuusriskiltä, voivat mainosohjelman kehittäjät ohjata websearch.searchguru.infon haitalliselle sivustolle koska tahansa ja näin ollen tartunnan saaneen tietokoneen käyttäminen onkin erittäin vaarallista.

Websearch.Searchguru.info-virus

Searchguru-selainkaappari on identtinen aiemmin löydettyjen, selaimen asetuksia muuttavien mainosohjelmien kanssa, jotka ohjaavat sivustoille searchbomb, searchisbestmy ja wisersearch. Nämä mahdollisesti ei-toivotut sovellukset ovat peräisin huijauslatausohjelmista ja -asennusohjelmista ilmaisohjelmille. Paras tapa välttää tällaisten selainkaappareiden asentuminen on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa ja asentaessa. Jos käytät latausohjelmaa latausten hallinnointiin, varmista, että kieltäydyt kaikista mainostettujen selaimen lisäosien asennusehdotuksista. Käytä aina ladattuja ilmaisohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehtoja "kustomoitu" tai "edistynyt" "nopean" tai "tyypillisen" sijaan, jotta huomaat kaikki mukana asentuvat selainlaajennukset. Jos selaimesi ohjaa sinut jo sivustolle websearch.searchguru.info, käytä oheisia poisto-ohjeita searchguru-mainosohjelman poistamiseen tietokoneeltasi.

Kuvakaappaus harhaanjohtavasta ilmaisesta asennusohjelmasta, joka mainostaa tätä selainkaapparia:

websearch.searchguru.info installer

Pikavalikko:

Websearch.searchguru.info-viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

websearch.searchguru.infon poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtia "Search Assistant WebSearch", "SearchNewTab", valitse ne ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Kun olet poistanut websearch.searchguru.infoon ohjaavat ei-toivotut ohjelmat, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmistoa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa Searchguru.info Selainkaappari poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Websearch.searchguru.infon kotisivun ja oletushakukoneen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen mahdollisesti ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

websearch.searchguru.info-lisäosan poisto Internet Explorerin laajennuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohtaa "SearchNewTab", valitse ja klikkaa poista.

Muuta kotisivu:

Websearch.searchguru.infon poisto Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa websearch.searchguru.info sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin, voit myös kirjoittaa about:blank saadaksesi auki tyhjän sivun aina Internet Explorerin käynnistyessä.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos searchguru.info selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Website.searchguru.infon poisto Google Chromen laajennuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset".Etsi "SearchNewTab", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivu:

Websearch.searchguru.infon poisto Google Chromen kotisivuasetuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori websearch.searchguru.infon päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihda oletushakukone:

Websearch.searchguru.infon poisto Google Chromen oletushakukoneasetuksista

Oletushakukoneen vaihtaminen Google Chromessa: Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon-kuvaketta, valitse "Asetukset", klikkaa "Haku"-osiosta kohtaa "Hallinnoi hakukoneita", poista "WebSearch" ja lisää tai valitse haluamasi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos searchguru.info selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Websearch.searchguru.infon poisto Mozilla Firefoxin laajennuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "SearchNewTab".

Muuta kotisivu:

Websearch.searchguru.infon poisto Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta websearch.searchguru.info ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta searchguru.info selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia searchguru.info selainkaappari selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan searchguru.info selainkaappari tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7466-websearch-searchguru-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Websearch.searchguru.info Virus nollaamalla selaimen asetukset
Websearch.searchguru.info Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Searchguru.info Selainkaappari QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Searchguru.info Selainkaappari poisto-oppaan mobiililaitteellasi.