FacebookTwitterLinkedIn

Music Toolbar

Muita nimiä: Music-työkalupalkin
Riskitaso: Keskitasoinen

Music-työkalupalkin poistaminen

Mikä Music Toolbar on?

Music Toolbar tai Music Box Toolbar on mahdollisesti ei-toivottu ohjelma, joka asentuu internetistä ladattujen ilmaisohjelmien yhteydessä. Tutkimuksen aikaan sitä levittäviä ohjelmia olivat iMesh, jZip ja King Translate. Onnistuneen asentumisen jälkeen Music-työkalupalkki vaihtaa käyttäjän selainten (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) kotisivun ja oletushakukoneen search.ask.comiksi. Asentamalla kyseisen työkalupalkin käyttäjä sallii sen seurata netinkäyttöä tallentamalla IP-osoitteen, hakutermit, klikatut mainokset ja muita tietoja.

Työkalupalkin kehittäjät ilmoittavat sen tehostavan internetin selailua mahdollistamalla pikahaun työkalupalkista sekä nopeat linkit radioon ja ilmaiseen musiikkiin - todellisuudessa Music-työkalupalkilla ei ole merkittävää arvoa, ja sen lisäksi se muuttaa selainten asetuksia ja huonontaa niiden suorituskykyä. Kyseinen työkalupalkki ei ole erityisen haitallinen, sillä se ohjaa suhteellisen luotettavaan hakukoneeseen (ask.com) - uudelleenohjauksen tarkoituksena on kuitenkin verkkoliikenteellä tienaaminen eikä suinkaan netinkäytön helpottaminen. Music-työkalupalkki lasketaan mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi tai mainosohjelmaksi - tämän työkalupalkin poistaminen selaimista on suositeltavaa.

Music-työkalupalkki

Kyseessä oleva työkalupalkki on vain yksi monista mahdollisesti ei-toivotuista sovelluksista, joita levitetään ilmaisohjelmien latausten avulla, se muistuttaa Babylon, Delta Search ja Findwide - työkalupalkkeja. Useimmiten käyttäjät saavat Music-työkalupalkin ladatessaan ja asentaessaan ilmaisohjelmia, kun ilmaisohjelmien lataus- ja asennusohjelmat huijaavat käyttäjän asentamaan sen. Käyttäjien tulee olla tarkkana ladatessaan ja asentaessaan ilmaisohjelmia välttääkseen tällaisten selaimen asetuksia muuttavien mainosohjelmien asentumisen - jos latauksiasi hallinnoi jokin latausohjelma, varmista kieltäytyväsi erilaisten mainostettujen lisäosien asentamisesta. Valitse aina ladattuja ilmaisohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehto "edistynyt" tai "kustomoitu", tämä voi paljastaa mukana asentuvat selainlaajennukset. Jos olet jo asentanut Music-työkalupalkin, käytä oheista poisto-opasta mainosohjelman poistamiseen selaimistasi.

Kuvakaappaus ilmaisohjelmien asennusohjelmasta, joka mainostaa Music-työkalupalkkia:

Music-työkalupalkin asennusohjelma

Pikavalikko:

Music-työkalupalkin poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Music-työkalupalkin poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtia "Music Toolbar for Firefox", "Music Toolbar for Internet Explorer" ja "Music Toolbar for Chrome", valitse ne ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut search.ask.comiin ohjaavat mahdollisesti ei-toivotut ohjelmat, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelmien komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmistoa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa Music-työkalupalkin poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Music-työkalupalkin poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen mahdollisesti ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Music-työkalupalkin poistaminen Internet Explorerin laajennuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi "Music Toolbar", valitse se ja klikkaa "Poista".

Muuta kotisivu:

Music-työkalupalkin poistaminen Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa search.ask.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin, voit myös kirjoittaa about:blank saadaksesi auki tyhjän sivun aina Internet Explorerin käynnistyessä.

Vaihda oletushakukone:

Music-työkalupalkin poistaminen Internet Explorerin oletushakukoneasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Valitse avautuvassa ikkunassa "Hakupalvelujen hallinta", aseta Bing tai mikä tahansa haluamasi hakukone oletukseksi ja poista lopuksi "Ask.com".

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos music-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Music-työkalupalkin poistaminen Google Chromen laajennuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Music Toolbar" ja "WordCaptureX", valitse ne ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivu:

Removing Music toolbar from Google Chrome homepage

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori search.ask.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos music-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Music-työkalupalkin poistaminen Mozilla Firefoxin  laajennuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "Music Toolbar," "New tab" sekä "WordCaptureX".

Muuta kotisivu:

Music-työkalupalkin poistaminen Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta search.ask.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistyessä.

Vaihda oletushakukone:

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "ask.com"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta music-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia music-työkalupalkin selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan music-työkalupalkin tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7486-music-toolbar

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Music Toolbar -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Music-työkalupalkin QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Music-työkalupalkin poisto-oppaan mobiililaitteellasi.