FacebookTwitterLinkedIn

MyStart.com Redirect

Muita nimiä: MyStart-työkalupalkin
Riskitaso: Keskitasoinen

MyStart.com-uudelleenohjauksen poistaminen

Mikä MyStart.com on?

MyStart-työkalupalkki on Visicom Median kehittämä selaimen lisäosa. Kyseisen selaimen työkalupalkin voi ladata sen kotisivuilta, mutta useimmiten se kuitenkin asentuu internetistä ladattujen ilmaisohjelmien ohessa. Tutkimuksen aikaan tämä mahdollisesti ei-toivottu sovellus asentui myös valelatausten ohessa - Java, Flash ja selainpäivitykset. Tietokoneelle asennettuna kyseessä oleva työkalupalkki asettaa käyttäjän selainten kotisivuksi ja oletushakukoneeksi mystart.comin. Kyseinen sivusto ei itsessään liity haittaohjelmiin tai viruksiin, mutta työkalupalkin kehittäjät voivat halutessaan ohjata työkalupalkin asentaneet käyttäjät haitallisille sivustoille koska tahansa.

Vaikka ohjelmien toimittaminen toisten kylkiäisenä ei olekaan laitonta, päätyvät käyttäjät useimmiten asentamaan tämän työkalupalkin ilman suostumustaan. Tietokoneenkäyttäjien, jotka haluavat välttää ei-toivottujen työkalupalkkien ja lisäosien asentumisen, tulisi kiinnittää tarkasti huomiota ilmaisohjelmien lataamisen jokaiseen vaiheeseen. Ilmaisohjelmien kehittäjät liittävät usein ohjelmiensa yhteyteen selaimen työkalupalkkeja ja lisäosia tienatakseen ilmaisohjelmillaan. MyStart.comin ja vastaavien sivustojen päätulonlähteitä ovat sponsoroidut hakutulokset, joita näytetään, kun käyttäjä hakee tietoa internetistä. MyStart-työkalupalkki ei ole virus tai haittaohjelma, se on kuitenkin mahdollisesti ei-toivottu sovellus, jonka tarjoama hyöty on lähes olematon ja joka hidastaa selaimia - kyseisen mainosohjelman poistaminen selaimista on suositeltavaa.

Mystart.com-uudelleenohjaus

Tämä työkalupalkki muistuttaa muita käyttäjän haluamatta ilmaisohjelmien yhteydessä asentuvia mainosohjelmia, kuten Babylon, Delta Search ja FindWide työkalupalkkia. MyStart-työkalupalkissa on erilaisia linkkejä sosiaaliseen mediaan, peleihin ja kuponkitarjouksiin. Vaikka nämä linkit voivat vaikuttaa hyviltä, ei niistä todellisuudessa ole mitään hyötyä ja niiden käyttäminen (eritoten verkkopelilinkit) voivat johtaa uusien mainosohjelmien asentumiseen. MyStart.comissa oleva hakupalkki käyttää Yahoon hakukonetta eikä sen käytön pitäisi johtaa tietoturvatartuntoihin. Jos olet asentanut MyStart-työkalupalkin itse, ei sinun tarvitse suorittaa mitään toimenpiteitä. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että selaimesi (Internet Explorer, Mozilla Firefox) ohjaavat sinut mystart.comiin ilman suostumustasi, voit käyttää oheisia poisto-ohjeita kyseisen mainosohjelman poistamiseksi tietokoneeltasi.

Pikavalikko:

Mystart.com-viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

mystart.comin poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta "MyStart Toolbar", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Kun olet poistanut mystart.comiin ohjaavan mahdollisesti ei-toivotun ohjelman, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmistoa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia. Skannaa tietokoneesi mahdollisten haittaohjelmatartuntojen varalta.

▼ Lataa MyStart-työkalupalkin poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Mystart.comin kotisivun ja oletushakukoneen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen mahdollisesti ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Mystart.comin poistaminen Internet Explorerin laajennuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi "MyStart Toolbar", valitse se ja klikkaa "Poista".

Muuta kotisivu:

Mystart.comin poistaminen Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa mystart.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin, voit myös kirjoittaa about:blank saadaksesi auki tyhjän sivun aina Internet Explorerin käynnistyessä.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos mystart-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Mystart.comin poistaminen Google Chromen laajennuksista

Klikkaa kuvaketta, jossa on kolme palkkia päällekkäin (ruudun oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "New Tab Search", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivu:

Mystart.comin poistaminen Google Chromen kotisivuasetuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori mystart.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihda oletushakukone:

Mystart.comin poistaminen Google Chromen oletushakukoneasetuksista

Oletushakukoneen vaihtaminen Google Chromessa: klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon -kuvaketta, valitse "Asetukset", klikkaa "Haku"-osiosta kohtaa "Hallinnoi hakukoneita", poista "Search The Web" ja lisää tai valitse haluamasi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos mystart-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Mystart.comin poistaminen Mozilla Firefoxin  laajennuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "MyStart Toolbar".

Muuta kotisivu:

Mystart.comin poistaminen Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta mystart.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistyessä.

Vaihda oletushakukone:

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "mystart.com"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta mystart-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia mystart-työkalupalkin selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan mystart-työkalupalkin tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/6907-remove-mystart-toolbar-redirect

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista MyStart.com Redirect nollaamalla selaimen asetukset
MyStart.com Redirect -asennuksen poistaminen
QR-koodi
MyStart-työkalupalkin QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki MyStart-työkalupalkin poisto-oppaan mobiililaitteellasi.