FacebookTwitterLinkedIn

SaveSense Virus

Muita nimiä: SaveSense-mainosten
Riskitaso: Keskitasoinen

SaveSense-mainosten poistaminen

Mikä SaveSense on?

SaveSense-virus tarkoittaa mahdollisesti ei-toivottua sovellusta, joka asentuu käyttäjän selaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) internetistä ladatun ilmaisohjelman ohessa.  Lisäosan kehittäjät väittävät SaveSensen olevan nopein tapa löytää verkosta ostettavien tuotteiden hinnat - todellisuudessa kyseessä on kuitenkin mahdollisesti ei toivottu sovellus, joka asentuu selaimiin ilman käyttäjän suostumusta ja luo ärsyttäviä mainoksia.

SaveSensen asentamisen jälkeen käyttäjä näkee jatkuvasti erilaisia bannereita ja kuponkimainoksia nettiä selatessaan. Lisäksi kyseinen mainosohjelma seuraa netinkäyttöä tallentamalla vieraillut sivut, käyttäjän sijainnin, IP-osoitteen, selaintyypin, aikavyöhykkeen, käyttöjärjestelmän, käyttäjän oletushakukoneet, selaimen kielen, käyttöjärjestelmän kielen sekä muita tietoja. Lisäosasta ei ole juurikaan hyötyä, minkä lisäksi se hidastaa selaimia ja saattaa johtaa vakaviin haittaohjelmatartuntoihin sekä yksityisyysongelmiin. Käyttäjien, jotka näkevät mainoksia sekä viestin "brought by SaveSense" tulee poistaa kyseinen mainosohjelma selaimistaan.

 

Savesense-virus

SaveSense muistuttaa muita kuponkimainoksia tuottavia mainosohjelmia, joista mainittakoon Solteratop, Internet Blast ja Shopping Suggestion. Kaikki mainitut selainlaajennukset leviävät epäilyttävästi muiden ohjelmien ohessa. Nykyään suurin osa ilmaisohjelmien latauksia tarjoavista sivustoista käyttää erilaisia latausohjelmia, jotka ehdottavat mainostettujen selaimen lisäosien asentamista valitun ilmaisohjelman lisäksi. Varomaton ohjelmien lataaminen ja asentaminen voi helposti johtaa mainosohjelmatartuntaan. Käyttäjien tulee olla tarkkana ladatessaan ilmaisohjelmia välttääkseen SaveSensen ja muiden mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten asentumisen - tarkasta latauksen jokainen vaihe ja estä mainostettujen selainlaajennusten asentuminen. Ne käyttäjät, jotka näkevät jo selaillessaan SaveSense-mainoksia, voivat käyttää tätä poisto-opasta poistaakseen sen selaimistaan.

Pikavalikko:

SaveSense-viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Savesensen poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta "SaveSense", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Skannaa tietokoneesi jäljelle jääneiden ei-toivottujen komponenttien tai mahdollisten haittaohjelmatartuntojen varalta poistettuasi SaveSensen. Suositeltu vakoiluntorjuntaohjelmisto.

▼ Lataa SaveSense-mainosten poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

SaveSensen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

 Savesense-mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 1

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi "SaveSense" ja poista se käytöstä.

Savesense-mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos savesense-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Savesense-mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 1

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi: "SaveSense", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Savesense-mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos savesense-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Savesense-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 1

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "SaveSense".

Savesense-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta savesense-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa savesense-mainosten tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan savesense-mainosten tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7491-savesense-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista SaveSense Virus nollaamalla selaimen asetukset
SaveSense Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
SaveSense-mainosten QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki SaveSense-mainosten poisto-oppaan mobiililaitteellasi.