FacebookTwitterLinkedIn

Highlightly Virus

Muita nimiä: Highlightly-mainosten
Riskitaso: Keskitasoinen

Highlightly-viruksen poistaminen

Mikä Highlightly on?

Highlightly on selaimen lisäosa, joka lupaa parantaa netinkäytön tuottavuutta näyttämällä valitun tekstin Wikipedia- ja Bing-hakutuloksia sivun sisäisessä ikkunassa. Vaikka tämä ominaisuus voikin näyttää hyödylliseltä, lasketaan kyseinen selainlaajennus todellisuudessa mainosohjelmaksi tai mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi. Se asentuu selaimiin (Internet Explorer ja Mozilla Firefox) ilman käyttäjien suostumusta ja luo lisäksi häiritseviä mainoksia sekä seuraa käyttäjien internetin käyttöä. Highlightly asentuu ilmaisohjelmien yhteydessä ns. kylkiäisenä osana harhaanjohtavaa markkinointia.

Onnistuneen asentumisen jälkeen kyseinen mainosohjelma generoi banneri-, hakutulos-, pop-up-, pop-under- ja sivujenvälisiä mainoksia, jotka näkyvät vierailtavien verkkosivustojen päällä. Lisäosa luo myös tekstinsisäisiä mainoksia, jolloin se muuttaa sivuilla esiintyviä sanoja hyperlinkeiksi, jotka johtavat mainoksiin. Lisäksi tämä mahdollisesti ei-toivottu sovellus monitoroi ja tallettaa tietoja käyttäjän internetin selailusta - katsottujen sivujen verkkoalueiden nimet ja niillä esiintyvät mainokset, IP-osoitteet, käyttöjärjestelmän tyypin, hakuehdot, selaushistorian, fyysisen sijainnin sekä muita tietoja. Highlightlyn asennus voi johtaa haittaohjelma- ja virustartuntoihin ja se voi aiheuttaa vakavia yksityisyysongelmia - kyseisen mainosohjelman poistaminen internetselaimista onkin suositeltavaa.

Highlightly-virus

Highlightly muistuttaa muita käyttäjän haluamatta ilmaisohjelmien yhteydessä asentuvia mahdollisesti ei-toivottuja sovelluksia, kuten SaveSenseRocket Tab ja Solteratop. Mikään mainituista selaimen lisäosista ei tuo merkittävää lisäarvoa ja ne aiheuttavat tunkeilevia mainoksia. Paras tapa välttää tällaisten mainosohjelmien asentuminen on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa. Nykyisin suurin osa ohjelmien lataussivustoista käyttää latausohjelmia ilmaisilla palveluillaan tienaamiseksi, latausohjelmat ovat pieniä apuohjelmia, jotka ehdottavat tuettujen selaimen lisäosien asennusta valitun ilmaisohjelman ohessa. Jotkin latausohjelmat ovat todella harhaanjohtavia ja jokaisen latausvaiheen tarkistaminen onkin erittäin tärkeää. Jos käytät latausohjelmaa latausten hallinnointiin, varmista, että kieltäydyt kaikista Highlightlyn tai muiden mainosohjelmien asennusehdotuksista. Jos olet jo asentanut sen, käytä oheisia poisto-ohjeita poistaaksesi tämän mahdollisesti ei-toivotun sovelluksen selaimistasi.

Pikavalikko:

Highlightly-viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Highlightly uninstall from Control Panel

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtaa "Highlightly", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Skannaa tietokoneesi jäljelle jääneiden ei-toivottujen komponenttien tai mahdollisten haittaohjelmatartuntojen varalta poistettuasi Highlightlyn. Suositeltu vakoiluntorjuntaohjelmisto.

▼ Lataa Highlightly-mainosten poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Highlightlyn poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Highlightlyn poistaminen Internet Explorerin laajennuksista vaihe 1

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohta "Highlightly" ja poista se käytöstä.

Highlightlyn poistaminen Internet Explorerin laajennuksista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos highlightly-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Highlightlyn poistaminen Google Chromen laajennuksista vaihe 1

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Highlightly", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Highlightlyn poistaminen Google Chromen laajennuksista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos highlightly-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Highlightlyn poistaminen Mozilla Firefoxin laajennuksista vaihe 1

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "Highlightly".

Highlightlyn poistaminen Mozilla Firefoxin laajennuksista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta highlightly-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa highlightly-mainosten tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan highlightly-mainosten tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7492-highlightly-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Highlightly Virus nollaamalla selaimen asetukset
Highlightly Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Highlightly-mainosten QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Highlightly-mainosten poisto-oppaan mobiililaitteellasi.