FacebookTwitterLinkedIn

Nav Links Virus

Muita nimiä: Nav-Links-mainosten
Riskitaso: Kohtalainen

Nav Links -viruksen poistaminen

Mikä Nav Links on?

Nav Links on mainosalusta, jota käyttävät monet epäilyttävät mahdollisesti ei-toivottuja ohjelmia, epämääräisiä lääkkeitä, erilaisia treffipalveluita jne. mainostavat verkkosivustot. Erilaiset selainlaajennusten kehittäjät käyttävät alustaa ilmaisilla lisäosillaan tienaamiseen. Kyseessä ei ole erillinen ohjelma, Nav Links -mainoksia (tekstinsisäisiä mainoksia) näkevien käyttäjien kannattaa tarkistaa viimeisimmät asennetut selaimen lisäosat - niiden joukosta löytyy häiritsevien mainosten aiheuttaja. Huomaa, että mainoksia ei yksinään voida luokitella virukseksi tai haittaohjelmaksi, mutta niiden klikkaaminen voi aiheuttaa vakavia ongelmia yksityisyydensuojan tietokoneen turvallisuuden suhteen. Useimmiten kyseessä olevat mainokset johtavat jollekin hämärälle sivustolle, jonne siirtyminen ei ole suositeltavaa.

Monet tietokoneenkäyttäjät kertovat näkevänsä Nav Link -mainoksia erilaisilla sivustoilla (Wikipedia, Google tai mikä tahansa tekstiä sisältävä sivusto), vaikka he eivät ole asentaneet lisäosia selaimiinsa - näin voi käydä, mikäli käyttäjä on hiljattain ladannut ja asentanut ilmaisohjelmia. Monet lataussivustot käyttävät latausohjelmia, jotka hallinnoivat ilmaisohjelmien latauksia ja ehdottavat (jotkin todella harhaanjohtavasti) ylimääräisten (mainostettujen) ilmaisten selaimen lisäosien asentamista. Käyttäjät, jotka eivät kiinnitä tarkkaan huomiota ilmaisohjelmien lataamisen ja asentamisen jokaiseen vaiheeseen, voivat helposti päätyä asentamaan Nav Link -mainoksia aiheuttavan mainosohjelman.

Nav Links -virus

Nav Links -mainostusalusta muistuttaa "Ads not by this site"-mainosohjelmaa - molemmat alustat käyttävät tunkeilevia mainoksia, joita esiintyy kaikilla vierailluilla sivustoilla. Molemmat leviävät kolmannen osapuolen lisäosien avulla (useimmiten laulujen sanoihin liittyvät lisäosat). Kyseiset selaimen lisäosat käyttävät virtuaalista grafiikkakerrosta verkkosivujen päällä - Nav Linksin tapauksessa mikä tahansa vieraillulla sivulla esiintyvä teksti voidaan alleviivata (tekstinsisäistä mainostusta) ja linkittää jollekin epäilyttävälle sivustolle. Välttääkseen tällaisten Nav Links -mainoksia aiheuttavien, mahdollisesti ei-toivottujen ohjelmien asentumista tulee netinkäyttäjien olla äärimmäisen varovaisia ladatessaan ilmaisohjelmia. Jos lataustasi hallinnoi jokin latausohjelma, kieltäydy kaikista mainostettujen ohjelmien tai selaimen lisäosien asennusehdotuksista. Jos näet jo alleviivattuja tekstimainoksia (tekstinsisäisiä), jotka johtavat Nav Linksiin, käytä tätä poisto-opasta poistaaksesi mainosohjelman, joka aiheuttaa ne.

Pikavalikko:

Nav Links -viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Nav linksin poistaminen

Testauksen aikaan Nav Links levisi BobyLyrics-mainosohjelman ohessa, mutta jokainen tapaus voi kuitenkin olla erilainen. Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta "BobyLyrics-1" ja muut epäilyttävät vasta-asennetut ohjelmat, valitse ne ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista"

Voit tarkistaa listan Nav Linksin aiheuttavista mahdollisesti ei-toivotuista selaimen lisäosista täältä.

Skannaa tietokoneesi jäljelle jääneiden ei-toivottujen komponenttien tai mahdollisten haittaohjelmatartuntojen varalta poistettuasi Boby Lyricsin (mainosohjelma, joka aiheuttaa Nav Links -mainoksia)Suositeltu vakoiluntorjuntaohjelmisto.

▼ Lataa Nav-Links-mainosten poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Nav Linksin poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Nav Linksin poistaminen Internet Explorerista

Nav Linksin poistaminen Internet Explorerista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Etsi hiljattain asennettuja selaimen lisäosia ja poista ne. Huomaa, että alun perin asennettuna ei pitäisi olla yhtäkään selainlaajennusta. Tutkimuksen aikaan Nav Links -mainoksia aiheutti selaimen lisäosa nimeltään "BobyLyrics".

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos nav-links-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Nav Linksin poistaminen Google Chromesta

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi hiljattain asennettuja (mahdollisesti ei-toivottuja) selaimen lisäosia, valitse ne ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos nav-links-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Boby Lyricsin poistaminen Mozilla Firefoxista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista kaikki äskettäin asennetut lisäosat. Tutkimuksen aikaan Nav Links -mainoksia aiheutti selaimen lisäosa nimeltään "BobyLyrics", Nav Links -mainokset voivat kuitenkin liittyä mihin tahansa selaimen lisäosaan. Huomaa, että Firefoxissa ei alun perin pitäisi olla yhtäkään selainlaajennusta asennettuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta nav-links-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa nav-links-mainosten tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan nav-links-mainosten tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7361-nav-links-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Nav Links Virus nollaamalla selaimen asetukset
Nav Links Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Nav-Links-mainosten QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Nav-Links-mainosten poisto-oppaan mobiililaitteellasi.