FacebookTwitterLinkedIn

Inspsearch.com Virus

Muita nimiä: Inspsearch-uudelleenohjauksen tai Inspsearch.com-mainosten
Riskitaso: Keskitasoinen

Inspsearch.com-uudelleenohjausviruksen poistaminen

Mikä Inspsearch.com on?

Inspsearch.com-virus on nimitys, jolla viitataan useisiin selainkaappareihin, jotka tunkeutuvat käyttäjän selaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) asentumalla harhaanjohtavasti muiden ohjelmien yhteydessä. Kyseisen sivuston käyttämä hakukone tuottaa harhaanjohtavia hakutuloksia, joiden klikkaaminen voi helposti johtaa haittaohjelma- ja virustartuntoihin. Tutkimuksen aikaan tätä selainkaapparia levitettiin DomaIQ-latausohjelman avulla - kyseessä on pieni erilaisten ilmaisohjelmien lataussivustojen käyttämä ohjelma. Käyttäjien tulee tietää, että varomaton ilmaisohjelmien lataaminen voi johtaa inspsearch.com-selainkaapparin tai muiden mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten asentumiseen.

Paras tapa välttää tällaisten selaimen asetuksia muuttavien mainosohjelmien asentuminen on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa ja asentaessa. Jos käytät latausohjelmaa latausten hallinnointiin, varmista, että kieltäydyt kaikista mainostettujen selaimen lisäosien asennusehdotuksista. Käytä aina ladattuja ohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehtoja "kustomoitu" tai "edistynyt" "nopean" tai "tyypillisen" sijaan, jotta huomaat kaikki mukana asentuvat selainlaajennukset. Onnistuneen asentumisen jälkeen tämä selainkaappari seuraa netinkäyttöä tallentamalla IP-osoitteen, selaintyypin, palveluntarjoajan, evästetietoja ja vieraillut verkkosivustot - näin ollen sen asentaminen voi johtaa yksityisyydensuojan heikkenemiseen tai identiteettivarkauteen. Käyttäjät, jotka kokevat uudelleenohjauksia inspsearch.comiin, voivat olla varmoja, että heidän koneelleen on asentunut selaimen asetuksia muutteleva mainosohjelma - tällaisen selainkaapparin poistaminen mahdollisimman nopeasti on suositeltavaa.

inspsearch.com-uudelleenohjausvirus

Inspsearch.com-selainkaappari muistuttaa muita selaimen asetuksia muuttavia mainosohjelmia, joita ovat esimerkiksi Trovi.com, Movies toolbar ja SweetIM toolbar. Tutkimuksen aikaan inspsearch.com-verkkoaluetta käyttivät useat selainkaapparit: Govome, Omigaplus, globososo, airzip, utorrent, qtype ja bittorrent ohjaavat käyttäjät osoitteisiin:

  • omigaplus.inspsearch.com
  • govome.inspsearch.com
  • globososo.inspsearch.com
  • airzip.inspsearch.com
  • utorrent.inspsearch.com
  • qtype.inspsearch.com
  • bittorrent.inspsearch.com

Nämä selainkaapparit ovat erityisen haitallisia, koska ne vaihtavat käyttäjän selainten pikakuvakkeiden kohteet, jolloin käyttäjä ei voi vaihtaa kotisivu- ja oletushakukoneasetuksiaan. Jos käyttäjä kokee selaimen uudelleenohjauksia millekään mainituista sivustoista, kannattaa heidän käyttää tätä poisto-opasta ja poistaa mainosohjelmat selaimistaan.

Pikavalikko:

Inspsearch.com-viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

inspsearch.com-uudelleenohjausviruksen poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtaa "WPM17.8.0.3297", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut Inspsearch.comiin ohjaavat ei-toivotut ohjelmat, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua vakoiluntorjuntaohjelmistoa tietokoneen skannaamiseksi. Poista kaikki ohjelman löytävät ongelmakohdat varmistaaksesi, ettei tietokoneellesi ole tarttunut vakoilu- tai haittaohjelmia.

▼ Lataa Inspsearch-uudelleenohjauksen tai Inspsearch.com-mainosten poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Inspsearch.com-viruksen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Inspsearch.comin poistaminen Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 1

Korjaa Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde:

Tämä selainkaappari muokkaa Internet Explorerin pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Internet Explorerin pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://inspsearch.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" perästä.

Inspsearch.comin poistaminen Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 2

Muuta kotisivu:

Inspsearch.comin poistaminen Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin, valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa hxxp://inspsearch.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Vaihda oletushakukone:

Inspsearch.comin poistaminen Internet Explorerin oletushakukoneasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Lisäosien hallinta". Valitse avautuvassa ikkunassa "Hakupalvelujen hallinta", aseta "Google", "Bing" tai mikä tahansa haluamasi hakukone oletukseksi ja poista sen jälkeen ei-toivottu hakukone (selainkaapparin tyypistä riippuen oletushakukoneeksi voi olla asetettu "omiga-plus", "govome", globososo", "airzip", "utorrent", "qtype" tai "bittorrent").

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos inspsearch-uudelleenohjauksen tai inspsearch.com-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Inspsearch.comin poistaminen Google Chromen pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 1

Korjaa Google Chromen pikakuvakkeen kohde:

Tämä selainkaappari muokkaa Google Chromen pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Google Chromen pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://inspsearch.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" perästä

Inspsearch.comin poistaminen Google Chromen pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 2Poista Inspsearch.comiin liittyvät selainlaajennukset:

Inspsearch.comiin liittyvien selainlaajennusten poistaminen Google Chromessa

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Extended Protection" ja "Lightning Newtab", valitse ne ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivu:

Inspsearch.com-uudelleenohjausviruksen poistaminen Google Chromen kotisivuasetuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori inspsearch.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos inspsearch-uudelleenohjauksen tai inspsearch.com-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Inspsearch.comin poistaminen Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 1

Korjaa Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde:

Tämä selainkaappari muokkaa Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Mozilla Firefoxin pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://inspsearch.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" perästä

Inspsearch.com-uudelleenohjausviruksen poistaminen Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 2

Muuta kotisivu:

Inspsearch.com-uudelleenohjausviruksen poistaminen Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta inspsearch.com ja aseta haluamasi osoite.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta inspsearch-uudelleenohjauksen tai inspsearch.com-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia inspsearch-uudelleenohjauksen tai inspsearch.com-mainosten selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan inspsearch-uudelleenohjauksen tai inspsearch.com-mainosten tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7524-inspsearchcom-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Inspsearch.com Virus nollaamalla selaimen asetukset
Inspsearch.com Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Inspsearch-uudelleenohjauksen tai Inspsearch.com-mainosten QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Inspsearch-uudelleenohjauksen tai Inspsearch.com-mainosten poisto-oppaan mobiililaitteellasi.