FacebookTwitterLinkedIn

isearch.zoo.com Virus

Muita nimiä: Zoo-työkalupalkin
Riskitaso: Keskitasoinen

Isearch.zoo.com-viruksen poistaminen

Mikä isearch.zoo.com on?

Zoo-työkalupalkki on InfoSpace LLC:n kehittämä selaimen lisäosa. Se tunkeutuu käyttäjän selaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) asentumalla harhaanjohtavasti muiden ohjelmien yhteydessä. Useimmiten internetin käyttäjät asentavat isearch.zoo.com-mainosohjelman ilman suostumustaan ladatessaan tai asentaessaan netin ilmaisohjelmia. Onnistuneen asentumisen jälkeen tämä mainosohjelma muuttaa selainten asetuksia vaihtamalla käyttäjän oletushakukoneen ja kotisivun isearch.zoo.comiksi. Kyseinen selainkaappari ei ole virus tai haittaohjelma, mutta uudelleenohjaukset sivustolle voivat johtaa haittaohjelmatartuntoihin (kun käyttäjä klikkaa sivulla näkyviä kolmannen osapuolen mainoksia).

Zoo-työkalupalkki seuraa käyttäjien selailua tallentamalla IP-osoitteen, ohjausdataa, selaintyypin, hakutermit sekä käyttäjien klikkaamat linkit. Näitä tietoja voi käyttää henkilön tunnistamiseen ja täten selainkaapparin asentaminen voi johtaa vakaviin yksityisyysongelmiin tai identiteettivarkauteen. Isearch.zoo.com-sivua voi käyttää tietojen hakemiseen internetistä, mutta käyttäjien kannattaa tietää, että sen hakukone on täynnä sponsoroituja hakutuloksia, jotka voivat johtaa haitalliseen ja epämiellyttävään sisältöön. Sivuston käyttäminen päivittäisiin hakuihin ei ole suositeltavaa, sillä se voi johtaa ylimääräisiin mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten tai haittaohjelmien tartuntoihin. Tämän mahdollisesti ei-toivotun ohjelman tarkoituksena on luoda tuloja käyttäjillä, jotka klikkaavat lisäosan luomia mainoksia. Isearch.zoo.comin poistaminen kotisivu- ja oletushakukoneasetuksista on suositeltavaa.

isearch.zoo.com-uudelleenohjaus

Isearch.zoo.com-selainkaappari muistuttaa muita mahdollisesti ei-toivottuja ohjelmia, jotka muuttavat käyttäjän kotisivu- ja oletushakukoneasetuksia, kuten Xeesearch.com, Znoo.net ja Looksafesearch.com. Kaikki mainitut sivustot lupaavat parantaa netinkäytön tuottavuutta, mutta oikeasti ne vain hidastavat selaimia eivätkä tuo mitään lisäarvoa. Nykyisin suurin osa ilmaisohjelmien lataussivustoista käyttää latausohjelmia - pieniä apuohjelmia, jotka tarjoavat yleensä tuettujen selaimen lisäosien asennusta (usein mainosohjelmia) valitun ilmaisohjelman ohessa. Tietokoneen käyttäjien tulee olla tarkkana ilmaisohjelmien lataamisen jokaisessa vaiheessa ja kieltäytyä mainostettujen selainlaajennusten asentamisesta välttääkseen isearch.zoo.com-selainkaapparin asentumisen. Käytä aina ladattuja ohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehtoja "kustomoitu" tai "edistynyt" "nopean" tai "tyypillisen" sijaan, tämä toimenpide paljastaa mukana olevat mainosohjelmat. Jos käyttäjä ohjataan uudelleen isearch.zoo.comiin, kannattaa hänen käyttää tätä poisto-opasta ja poistaa Zoo-työkalupalkki selaimistaan.

Kuvakaappaus Zoo-työkalupalkin asennusohjelmasta:

Zoo-työkalupalkin asennusohjelma

Pikavalikko:

Isearch.zoo.com-viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Zoo-työkalupalkin poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohtaa "Zoo Toolbar", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut isearch.zoo.comiin ohjaavan ei-toivotun ohjelman, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua haittaohjelmienpoisto-ohjelmistoa tietokoneen skannaamiseksi. 

▼ Lataa Zoo-työkalupalkin poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Isearch.zoo.com-viruksen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään, miten selaimen uudelleenohjaukset poistetaan:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Zoo-työkalupalkin poistaminen Internet Explorerin laajennuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohta "Zoo Toolbar", valitse ja klikkaa poista.

Kotisivun vaihtaminen:

Isearch.zoo.comin poistaminen Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa isearch.zoo.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin, voit myös kirjoittaa about:blank saadaksesi auki tyhjän sivun aina Internet Explorerin käynnistyessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Isearch.zoo.comin poistaminen Internet Explorerin oletushakukoneasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa ja valitse "Lisäosien hallinta". Valitse avautuvassa ikkunassa "Hakupalvelujen hallinta", aseta Google, Bing tai mikä tahansa haluamasi hakukone oletukseksi ja poista lopuksi "Zoo Search".

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos zoo-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Zoo-työkalupalkin poistaminen Google Chromen laajennuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Zoo toolbar", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Kotisivun vaihtaminen:

Isearch.zoo.comin poistaminen Google Chromen kotisivuasetuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon -kuvaketta, valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori isearch.zoo.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Isearch.zoo.comin poistaminen Google Chromen oletushakukoneasetuksista

Oletushakukoneen vaihtaminen Google Chromessa: Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon -kuvaketta, valitse "Asetukset", klikkaa "Haku"-osiosta kohtaa "Hallinnoi hakukoneita", poista "Zoo Search" ja lisää tai valitse haluamasi hakukone.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos zoo-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Zoo-työkalupalkin poistaminen Mozilla Firefoxin laajennuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "Zoo Toolbar".

Kotisivun vaihtaminen:

Isearch.zoo.comin poistaminen Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta isearch.zoo.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Isearch.zoo.comin poistaminen Mozilla Firefoxin oletushakukoneasetuksista

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina Enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "zoo.com"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta zoo-työkalupalkin-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia zoo-työkalupalkin selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan zoo-työkalupalkin tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7700-isearch-zoo-com-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista isearch.zoo.com Virus nollaamalla selaimen asetukset
isearch.zoo.com Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Zoo-työkalupalkin QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Zoo-työkalupalkin poisto-oppaan mobiililaitteellasi.