FacebookTwitterLinkedIn

istart.webssearches.com Virus

Muita nimiä: Webssearches.com-uudelleenohjauksen
Riskitaso: Kohtalainen

istart.webssearches.com-viruksen poistaminen

Mikä istart.webssearches.com on?

istart.webssearches.com on EMG Technology Limited -nimisen yrityksen kehittämä selainkaappari. Tämä selaimen lisäosa luokitellaan mainosohjelmaksi tai mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi. Tämä selainkaappari leviää muiden ohjelmien kylkiäisenä - useimmiten käyttäjät asentavat tämän selainkaapparin ilman suostumustaan ladatessaan ilmaisohjelmia. Asentumisen jälkeen mainosohjelma vaihtaa käyttäjän selainten (Internet Explorer, Google Chrome tai Mozilla Firefox) asetuksia vaihtamalla niiden kotisivun, oletushakukoneen sekä oletusvälilehden istart.webssearches.comiksi. Käyttäjien tulisi tietää, että selainkaappari ei ainoastaan aiheuta selaimen uudelleenohjauksia, vaan se myös tallentaa tietoja käyttäjän selailusta tallentamalla IP-osoitteen, selaintyypin, palveluntarjoajan, evästetietoja, tehdyt haut sekä vierraillut sivustot. Selainkaappari voi johtaa haittaohjelmatartuntoihin ja identiteettivarkauteen.

Tutkimuksen aikaan kyseistä mainosohjelmaa levitettiin harhaanjohtavissa ilmaisohjelmien latausohjelmien sekä valelatausten avulla (esim. Java-, selainpäivityksiä). Istart.webssearches.com on erityisen hankala, sillä se muuttaa käyttäjän selainten pikakuvakkeiden kohde-kentän sisältöä ja näin estää kotisivun ja oletushakukoneen vaihtamisen. Vaikka tämä mahdollisesti ei-toivottu ohjelma ei olekaan virus, on sen toiminta verrattavissa haittaohjelmiin ja sen poistaminen tietokoneelta on suositeltavaa.

istart.webssearches.com-virus

istart.webssearches.com-selainkaappari on identtinen verrattuna sen edeltäjiin, jotka ohjasivat käyttäjät sivustoille awesomehp.com, sweet-page.com ja nationzoom.com. Paras tapa välttää tällaisten selaimen asetuksia muuttavien mainosohjelmien asentuminen on olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessa. Nykyisin suurin osa ilmaisohjelmien lataussivustoista käyttää harhaanjohtavia latausohjelmia, jotka huijaavat käyttäjän asentamaan ohjelman tukeman selaimen lisäosan valitun ilmaisohjelman ohessa. Useimmiten selainlaajennuksista ei ole mitään hyötyä, vaan ne aiheuttavat uudelleenohjauksia ja luovat häiritseviä mainoksia. Tietokoneen käyttäjien tulee olla tarkkana ilmaisohjelmien lataamisen jokaisessa vaiheessa ja kieltäytyä mainostettujen lisäosien asentamisesta. Käytä aina ilmaisohjelmia asentaessasi asennusvaihtoehtoja "kustomoitu" tai "edistynyt" "nopean" tai "tyypillisen" sijaan, tämä toimenpide paljastaa mukana olevat mainosohjelmat. Jos käyttäjä ohjataan uudelleen istart.webssearches.comiin, kannattaa hänen käyttää tätä poisto-opasta ja poistaa Webssearches-työkalupalkki selaimistaan.

Pikavalikko:

istart.webssearches.com-viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

webssearchesin poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohdat "WPM17.8.0.3442" ja "websearches uninstaller", valitse ne ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut istart.webssearches.comiin ohjaavat ei-toivotut ohjelmat, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelmien komponentteja ole jäänyt jäljelle. Käytä suositeltua haittaohjelmienpoisto-ohjelmistoa tietokoneen skannaamiseksi.

▼ Lataa Webssearches.com-uudelleenohjauksen poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

istart.webssearches.comin kotisivun ja oletushakukoneen poistaminen selaimista:

Video, jossa näytetään, miten selainkaapparit poistetaan:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

istart.webssearches.comin poistaminen Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 1

Korjaa Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde:

Tämä selainkaappari muokkaa Internet Explorerin pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Internet Explorerin pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://istart.webssearches.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" perästä.

istart.webssearches.comin poistaminen Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 2

Muuta kotisivusi:

istart.webssearches.comin poistaminen Internet Explorerin kotisivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa hxxp://istart.webssearches.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Oletushakukoneen muuttaminen:

istart.webssearches.comin poistaminen Internet Explorerin oletushakukoneasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta  Internet Explorer options icon  Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa ja valitse "Lisäosien hallinta". Valitse avautuvassa ikkunassa "Hakupalvelujen hallinta", aseta Google, Bing tai mikä tahansa haluamasi hakukone oletukseksi ja poista lopuksi "webssearches".

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos webssearches.com-uudelleenohjauksen-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

istart.webssearches.comin poistaminen Google Chromen pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 1

Korjaa Google Chromen pikakuvakkeen kohde:

Tämä selainkaappari muokkaa Google Chromen pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Google Chromen pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://istart.webssearches.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" perästä

istart.webssearches.comin poistaminen Google Chromen pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 2

Poista istart.webssearches.comiin liittyvät selainlaajennukset:

istart.webssearches.comiin liittyvien selainlaajennusten poistaminen Google Chromessa

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Quick Start", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Muuta kotisivusi:

istart.webssearches.comin poistaminen Google Chromen kotisivuasetuksista

Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon -kuvaketta, valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori istart.webssearches.comin päälle ja klikkaa x-symbolia. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Oletushakukoneen muuttaminen:

istart.webssearches.comin poistaminen Google Chromen oletushakukoneasetuksista

Oletushakukoneen vaihtaminen Google Chromessa: Klikkaa oikean yläkulman valikkokuvaketta, Google Chrome options icon -kuvaketta, valitse "Asetukset", klikkaa "Haku"-osiosta kohtaa "Hallinnoi hakukoneita", poista "webssearches" ja lisää tai valitse haluamasi hakukone.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos webssearches.com-uudelleenohjauksen-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

istart.webssearches.comin poistaminen Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 1

Korjaa Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde:

Tämä selainkaappari muokkaa Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen "Kohde"-kentän sisältöä. Ongelman korjaus: etsi Mozilla Firefoxin pikakuvake työpöydältäsi ja klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista teksti (hxxp://istart.webssearches.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" perästä

istart.webssearches.comin poistaminen Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 2

Muuta kotisivusi:

istart.webssearches.comin poistaminen Mozilla Firefoxin kotisivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox menu icon (oikeassa yläkulmassa), "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta istart.webssearches.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Vaihda oletushakukone:

istart.webssearches.comin poistaminen Mozilla Firefoxin oletushakukoneasetuksista

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina Enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "webssearches"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta webssearches.com-uudelleenohjauksen-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia webssearches.com-uudelleenohjauksen selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan webssearches.com-uudelleenohjauksen tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7704-istart-webssearches-com-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista istart.webssearches.com Virus nollaamalla selaimen asetukset
istart.webssearches.com Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Webssearches.com-uudelleenohjauksen QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Webssearches.com-uudelleenohjauksen poisto-oppaan mobiililaitteellasi.