FacebookTwitterLinkedIn

GeniusBox Adware

Muita nimiä: GeniusBox-mainosten
Riskitaso: Keskitasoinen

GeniusBox – Genius Box (TGF Interactive) -mainosten poistaminen hakukoneista

Mikä GeniusBox on?

TGF Interactiven kehittämä GeniusBox on selainlaajennus, joka väittää parantavansa verkkohakuja näyttämällä pikahakutuloksia useilta sivustoilta, joihin kuuluvat muun muassa Flickr, YouTube, eBay ja Amazon. Vaikka lisätoiminnallisuus voikin vaikuttaa hyödylliseltä, on GeniusBoxissa haittapuolensa: kyseinen selainlaajennus pitää kirjaa käyttäjän selaustavoista ja näyttää ei-toivottuja mainoksia suosituilla hakukonesivuilla, kuten Googlessa, Bingissä tai Yahoo!:ssa. Nämä ei-toivotut mainokset ovat nimeltään "About this GeniusBox ad" ja "TGF Interactive". Useimmat käyttäjät asentavat lisäosan vahingossa ilman suostumustaan, koska lisäosan kehittäjät levittävät ohjelmaa harhaanjohtavasti muiden internetistä ladattujen ilmaisohjelmistojen ohessa.

Nykyään monet ilmaisohjelmistojen lataussivustot (kuten download.com ja softonic.com) käyttävät asennusohjelmia, jotka ehdottavat ylimääräisten selaimen lisäosien asentamista yhdessä ladatun ilmaisohjelman kanssa. Yleensä nämä mainostetut ohjelmat ovat mahdollisesti ei-toivottuja selaimen lisäosia ja työkalurivejä, jotka eivät juurikaan paranna selailukokemusta ja voivat aiheuttaa uudelleenohjausongelmia, ei-toivottuja mainoksia ja yksityisyydensuojaongelmia. Genius Box on mahdollisesti ei-toivottu ohjelma (PUP), joka huonontaa selaimen suorituskykyä. Lisäosan käyttö voi johtaa tietoturva- ja yksityisyydensuojaongelmiin, ja tämän vuoksi se onkin suositeltavaa poistaa internetselaimista (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox).

geniusbox-mainosohjelma

Genius Box on identtinen TGF Interactive kehittämän toisen selaimen lisäosan kanssa, jonka nimi on The Genius Factory. Seuraava poisto-opas on tehokas kummankin selainlaajennuksen poistamisessa. Huomaa, että Genius Box ei ole virus tai haittaohjelma, mutta sen epärehellisen levitystavan vuoksi (ja huomioiden selaimen tietojen keräämisen ja ei-toivotut mainokset) se luokitellaan mainosohjelmaksi. Ohjelmisto muistuttaa muita mahdollisesti ei-toivottuja selaimen lisäosia, joita ovat muun muassa LessTabs, WebCake ja SelectionLinks. Vältä selaimen lisäosien asentaminen vahingossa ilmaisohjelmia ladatessasi olemalla tarkkaavainen ja varmistamalla, että kieltäydyt kaikista lisäohjelmista ja estät kaikki ehdotetut muutokset selaimen asetuksiin (aloitussivu, oletushakukone jne.).Käytä oheista poisto-opasta Genius Box -mainosohjelman poistamiseen.

Kuvakaappaus GeniusBox-sovelluksesta:

GeniusBox-sovellus

GeniusBox-mainosohjelman levitykseen käytettävät epärehelliset ilmaisohjelmistojen asennusohjelmat:

geniusbox-mainosohjelman asennusohjelma esim. 10 geniusbox-mainosohjelman asennusohjelma esim. 9 geniusbox-mainosohjelman asennusohjelma esim. 8 geniusbox-mainosohjelman asennusohjelma esim. 7 geniusbox-mainosohjelman asennusohjelma esim. 6 geniusbox-mainosohjelman asennusohjelma esim. 5 geniusbox-mainosohjelman asennusohjelma esim. 4 geniusbox-mainosohjelman asennusohjelma esim. 3 geniusbox-mainosohjelman asennusohjelma esim. 2 geniusbox-mainosohjelman asennusohjelma

GeniusBox-mainosohjelma tuottaa häiritseviä online-mainoksia ("Ads by GeniusBox"):

geniusbox-mainosohjelma luo mainoksia Googlen hakutuloksiin

GeniusBox-mainosohjelma tuottaa häiritseviä bannerimainoksia ("Powered by GeniusBox"):

geniusbox adware generating deals ads

Pikavalikko:

GeniusBox-mainosohjelman poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

geniusbox-mainosohjelman poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta "GeniusBox 2.0", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Skannaa tietokoneesi jäljelle jääneiden ei-toivottujen komponenttien tai mahdollisten haittaohjelmatartuntojen varalta poistettuasi Genius Boxin. Suositeltu haittaohjelmien poisto-ohjelmisto.

▼ Lataa GeniusBox-mainosten poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

GeniusBox-mainosohjelman poistaminen verkkoselaimista:

Video, jossa näytetään, miten mahdollisesti ei-toivotut selaimen lisäosat poistetaan:

Internet Explorer logoGeniusBox-mainosten poistaminen Internet Explorerista:

GeniusBox-mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 1

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi "GeniusBox" (tai mikä tahansa muu lähiaikoina asennettu epäilyttävä lisäosa) ja poista se käytöstä.

GeniusBox-mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos geniusbox-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoGeniusBox-mainosten poistaminen Google Chromesta:

Geniusbox-mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 1

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset".  Etsi "GeniusBox" (tai mikä tahansa muu lähiaikoina asennettu epäilyttävä lisäosa) ja napsauta roskakorikuvaketta.

Geniusbox-mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos geniusbox-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoGeniusBox-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista:

Geniusbox-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 1

Napsauta Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista "GeniusBox" (tai mikä tahansa muu lähiaikoina asennettu epäilyttävä lisäosa).

Geniusbox-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta geniusbox-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa geniusbox-mainosten tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan geniusbox-mainosten tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7227-remove-genius-box-adware

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista GeniusBox Adware nollaamalla selaimen asetukset
GeniusBox Adware -asennuksen poistaminen
QR-koodi
GeniusBox-mainosten QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki GeniusBox-mainosten poisto-oppaan mobiililaitteellasi.