FacebookTwitterLinkedIn

Vaudix Virus

Muita nimiä: VaudiX-mainosten
Riskitaso: Keskitasoinen

Vaudix-viruksen poisto-ohjeet

Mikä Vaudix on?

Vaudix on selainlaajennus, joka väittää parantavansa selauskokemusta mahdollistamalla mediatiedostojen pakkaamisen, verkkovideoenkoodauksen ja muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Vaikka tällaiset toiminnot voivat vaikuttaa hyviltä, tietokoneen käyttäjien tulisi olla tietoisia siitä, että Vaudix on luokiteltu mainosohjelmaksi tai mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi. Huomaa, että monet luotettavat viruksen- ja haittaohjelmientorjuntaohjelmat pitävät Vaudixia troijalaisena tai haittaohjelmana. Internetin käyttäjät asentavat usein selainlaajennuksen vahingossa ladatessaan ilmaisia ohjelmia. Lisäosan kehittäjät levittävät ohjelmaa harhaanjohtavasti muiden ohjelmien oheistuotteena. Se on täysin laillista, mutta useimmat ilmaisohjelmistojen latauksenhallintaohjelmat eivät tee riittävän hyvin selväksi sitä, mitä lisäsovelluksia käyttäjien valitsemien ilmaisohjelmien ohessa tietokoneelle asentuu.

Kun Vaudix on asentunut onnistuneesti käyttäjän selaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox), se alkaa generoimaan banneri-, pop-up- ja pop-under-mainoksia sekä sivustojenvälisiä mainoksia. Lisäksi kyseinen lisäosa tallentaa tietoja käyttäjän selaintoiminnasta, mukaan lukien IP-osoitteet, käyttäjän laitteisiin liittyvät Internet-palveluntarjoajat, vierailtujen verkkosivujen osoitteet, asennetut viruksentorjuntaohjelmat ja muita tietoja, joiden avulla käyttäjä voidaan identifioida. Vaudixin asentuminen järjestelmään voi johtaa haittaohjelmatartuntoihin (mikäli sen luomia mainoksia napsautetaan) ja myös yksityisyydensuojaongelmiin ja identiteettivarkauteen, koska se tallentaa käyttäjän selaustietoja. Tämän vuoksi Vaudix kannattaa poistaa tietokoneelta välittömästi.

vaudix-virus

Vaudix muistuttaa muita mahdollisesti ei-toivottuja ohjelmia, jotka asentuvat selaimeen ilman käyttäjän suostumusta. Muita esimerkkejä ovat Slick Savings, FLV toolbar ja Zombie Alert. Nämä lisäosat väittävät parantavansa käyttäjän selauskokemusta lisäämällä erilaisia ominaisuuksia, mutta tosiasiassa ne vain hidastavat selaimen toimintaa ja generoivat ei-toivottuja mainoksia. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi tämän mainosohjelman asentumisen. Kun lataat ilmaisia ohjelmia, lue tarkasti jokainen asennusvaihe ja estä kaikkien mainostettujen selaimen lisäosien asentaminen. Valitse ladattua ilmaisohjelmaa asennettaessa asennusvaihtoehdoksi "edistynyt" tai "mukautettu" nopean" tai "tavallisen" sijaan – tämä paljastaa salaa asentuvat mainosohjelmat. Niiden käyttäjien, jotka ovat jo asentaneet Vaudixin ja jotka huomaavat ei-toivottuja mainoksia (kuten DropinSavings-kupongit) internetiä käyttäessään, kannattaa käyttää tätä poisto-opasta Vaudixin poistamiseen selaimistaan.

Vaudix-mainosohjelman levitykseen käytettävä ilmaisohjelmistojen asennusohjelma:

vaudix-asennusohjelma

Vaudix-mainosohjelma tuottaa häiritseviä verkkomainoksia ("provided by Vaudix"):

Vaudix-mainosohjelma tuottaa häiritseviä verkkomainoksia

Pikavalikko:

Vaudix-viruksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Vaudix-mainosohjelman poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta "Vaudix", valitse se ja napsauta "Poista asennus" tai "Poista".

Tutkimuksen aikaan Vaudix asentui yhdessä muiden mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten kanssa, joita ovat: "LiveSupport", "Object Browser", Optimizer Pro", "SNT" (amaizingsearches.info-selainkaappari) ja "YoutubeAdblocker". Näiden ohjelmien poistaminen on suositeltavaa.

Kun olet poistanut mahdollisesti ei-toivotun ohjelman, jotka aiheuttaa Vaudix-mainoksia (tai dropinsavings), skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ei-toivottuja komponentteja tai mahdollisia haittaohjelmatartuntoja ole jäänyt jäljelle. Skannaa tietokoneesi käyttämällä suositeltua haittaohjelmien poisto-ohjelmistoa.

▼ Lataa VaudiX-mainosten poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Vaudixin poistaminen verkkoselaimista:

Video, jossa näytetään, miten mahdollisesti ei-toivotut selaimen lisäosat poistetaan:

Internet Explorer logo Vaudixin poistaminen Internet Explorerista:

Vaudixin poistaminen Internet Explorerista vaihe 1

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi "Vaudix", valitse se ja napsauta "Poista". Poista lisäksi "Object Browser", "YoutubeAdblocker" ja "SNT".

Vaudixin poistaminen Internet Explorerista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos vaudix-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logo Vaudixin poistaminen Google Chromesta:

Vaudixin poistaminen Google Chromesta vaihe 1

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "VauoDix" (Vaudix), valitse se ja napsauta roskakorikuvaketta. Poista lisäksi "Keep My Opt Outs", "Object Browser", "SNT" ja "YoutubeAdblocker".

Vaudixin poistaminen Google Chromesta vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos vaudix-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logo Vaudixin poistaminen Mozilla Firefoxista:

Vaudixin poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 1

Napsauta Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista avautuvassa ikkunassa käytöstä "VauoDiX" (Vaudix). Poista lisäksi "Object Browser", "SNT" ja "YoutubeAdblocker".

Vaudixin poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta vaudix-mainosten-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa vaudix-mainosten tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan vaudix-mainosten tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7767-vaudix-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Vaudix Virus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
VaudiX-mainosten QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki VaudiX-mainosten poisto-oppaan mobiililaitteellasi.