FacebookTwitterLinkedIn

Taplika.com Selainkaappari

Muita nimiä: Taplika.com virus
Riskitaso: Keskitasoinen

Osoitteeseen Taplika.com johtavien uudelleenohjausten poistaminen

Mikä Taplika.com on?

Taplika-työkalurivi väittää parantavansa käyttäjän selauskokemusta mahdollistamalla nopean siirtymisen suosituille sosiaalisen median sivustoille (Twitter, Facebook jne.) ja näyttämällä edistyneitä hakutuloksia. Tämä työkalurivi on yhteensopiva Internet Explorerin, Google Chromen ja Mozilla Firefoxin kanssa. Vaikka tämä voikin vaikuttaa hyödylliseltä ja kunnolliselta selainlaajennukselta, luokitellaan Taplika useimmiten uudelleenohjausvirukseksi tai selainkaappariksi. Tämä johtuu siitä, että tämä haitallinen lisäosa ujutetaan salakavalasti käyttäjän selaimiin muiden ohjelmien ohessa ilman käyttäjän suostumusta. Koska ohjelmien kehittäjät voivat levittää sovelluksiaan salaa muiden ohjelmistojen ohessa, johtuvat useimmat Taplikan asennukset varomattomasta ilmaisohjelmien lataamisesta ilmaisohjelmien lataussivustoilta.

Nykyään useimmat suositut ilmaisohjelmistojen lataussivustoista (kuten download.com, softonic.com, soft32.com jne.) käyttävät pieniä latauksenhallintaohjelmia ilmaisilla palveluilla tienaamiseen. Nämä ohjelmat mahdollistavat lisäsovellusten asentamisen (työkalurivit, widgetit, selaimen lisäosat jne.) yhdessä käyttäjän valitseman ilmaisohjelman kanssa. Vaikka näiden sovellusten väitetään olevan "100 % luotettavia ja viruksettomia", johtaa ilmaisohjelmistojen varomaton lataaminen ja asentaminen usein mainos- tai haittaohjelmatartuntoihin, jotka aiheuttavat todennäköisesti häiritseviä online-mainoksia, yksityisyydensuojaongelmia ja Taplika.comin tapauksessa ei-toivottuja selaimen uudelleenohjauksia.

taplika.com-selainkaappari

Taplika-selainkaappari on IronSource Ltd:n kehittämä. On olemassa monia kyseenalaisia selainlaajennuksia, jotka muistuttavat Taplikaa, kuten Groovorio, BuenoSearch, Enhanced-Search ja Royal-Search. Nämä mahdollisesti ei-toivotut ohjelmat tuottavat häiritseviä online-mainoksia ja muokkaavat selainten asetuksia. Vaikka Taplika.com ei aiheutakaan suoria virus- tai haittaohjelmauhkia, ohjataan useimmat käyttäjät sivustolle vasten heidän tahtoaan. Jos selaimesi aloitussivuksi ja oletushakukoneeksi sekä URL-asetuksiin on muutettu taplika.com ilman suostumustasi, käytä tätä poisto-opasta selainkaapparin poistamiseen verkkoselaimistasi.

Harhaanjohtava sivusto, joka huijaa käyttäjät lataamaan ja asentamaan Taplika.com-selainkaapparin:

Taplikan levitykseen käytettävä asennusohjelma

Harhaanjohtavia taplika.com-selainkaapparin levitykseen käytettäviä ilmaisohjelmistojen asennusohjelmia:

taplika.com-selainkaapparin asennusohjelma esim. 8 taplika-mainosohjelman asennusohjelma esim. 7 taplika.com-selainkaapparin asennusohjelma esim. 6 taplika.com-selainkaapparin asennusohjelma esim. 5 taplika.com-selainkaapparin asennusohjelma esim. 4 taplika.com-selainkaapparin asennusohjelma esim. 3 taplika.com-selainkaapparin asennusohjelma esim. 2 taplika.com-selainkaapparin asennusohjelma

Pikavalikko:

Taplika.com-selainkaapparin poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

taplika.com-selainkaapparin poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta "WSE_Taplika", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut mahdollisesti ei-toivotun ohjelman, joka aiheuttaa uudelleenohjauksia osoitteeseen Taplika.com, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ei-toivottuja komponentteja ole jäänyt jäljelle. Skannaa tietokoneesi käyttämällä suositeltua haittaohjelmien poisto-ohjelmistoa.

▼ Lataa Taplika.com virus poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Taplika.com-aloitussivun ja -oletushakukoneen poistaminen verkkoselaimista:

Video, jossa näytetään, miten selainkaapparit poistetaan:

Internet Explorer logoTaplika.com-uudelleenohjauksen poistaminen Internet Explorerista:

Taplika.comiin liittyvien Internet Explorerin lisäosien poistaminen:

Taplika-selainkaapparin poistaminen Internet Explorerista vaihe 1

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohdat "Taplika Toolbar" ja "Taplika Helper Object", valitse ne ja klikkaa "Poista".

Aloitussivun vaihtaminen:

Taplika.comin poistaminen Internet Explorerin aloitussivuasetuksista

Napsauta hammasrataskuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa), valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa hxxp://www.taplika.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin. Voit myös kirjoittaa "about:blank" avataksesi tyhjän sivun Internet Explorerin käynnistyessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Taplika.comin poistaminen Internet Explorerin oletushakukoneasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Valitse avautuvassa ikkunassa "Hakupalvelujen hallinta", aseta Google, Bing tai mikä tahansa haluamasi hakukone oletukseksi ja poista lopuksi "Taplika".

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos taplika.com virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoTaplika.com-uudelleenohjauksen poistaminen Google Chromesta:

Taplika.comiin liittyvien Google Chromen lisäosien poistaminen:

Taplika.comiin liittyvien Google Chromen lisäosien poistaminen

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Taplika New Tab" ja napsauta roskakorikuvaketta.

Aloitussivun vaihtaminen:

Taplika.comin poistaminen Google Chromen aloitussivuasetuksista

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori kohdanhxxp://www.Taplika.com päälle ja napsauta x-merkkiä. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Taplika.comin poistaminen Google Chromen oletushakukoneasetuksista

Oletushakukoneen vaihtaminen Google Chromessa: napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Asetukset", klikkaa "Haku"-osiosta kohtaa "Hallinnoi hakukoneita", poista "Taplika" ja lisää tai valitse haluamasi hakukone.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos taplika.com virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoTaplika.com-uudelleenohjauksen poistaminen Mozilla Firefoxista:

Taplika.comiin liittyvien Mozilla Firefoxin lisäosien poistaminen:

Taplika-selainkaapparin poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 1

Napsauta Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "Taplika Newtab" ja "taplika.com".

Aloitussivun vaihtaminen:

Taplika.comin poistaminen Mozilla Firefoxin aloitussivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (ohjelman oikeassa yläkulmassa), valitse "Asetukset" ja poista avautuneesta ikkunasta hxxp://taplika.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Taplika.comin poistaminen Mozilla Firefoxin oletushakukoneasetuksista

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakukenttään: "taplika"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo"

.

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta taplika.com virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia taplika.com virus selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan taplika.com virus tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8148-taplika-com-browser-hijacker

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Taplika.com Selainkaappari nollaamalla selaimen asetukset
Taplika.com Selainkaappari -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Taplika.com virus QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Taplika.com virus poisto-oppaan mobiililaitteellasi.