FacebookTwitterLinkedIn

SafeSear.ch-selainkaappari

Muita nimiä: SafeSear.ch virus
Riskitaso: Keskitasoinen

Osoitteeseen SafeSear.ch johtavien uudelleenohjausten poistaminen

Mikä SafeSear.ch on?

Sivustolla on verkkohakuihin tarkoitettu hakukenttä sekä linkkejä suosituille sosiaalisen median sivustoille. Sivuston käyttöä edistetään SafeSear.ch-nimisen selaimen työkalurivin avulla. Kyseinen selaimen lisäosa on yhteensopiva Internet Explorerin, Google Chromen ja Mozilla Firefoxin kanssa. Sivuston kehittäjät väittävät luoneensa ainutlaatuisen hakukoneen, joka suodattaa tuloksista tietokoneelle haitalliset sivustot. Vaikka ajatus voikin tuntua lupaavalta, on SafeSear.ch:ssa myös haittapuolensa – sen kehittäjät käyttävät sen levittämiseen hämäräperäisiä menetelmiä. Monet käyttäjät kertovat, että heidät ohjataan SafeSear.ch-sivustolle vasten tahtoaan. Näin voi käydä mikäli internetistä ladatun ilmaisohjelman ohessa on asennettu SafeSear.ch-työkalurivi.

Ilmaisohjelmien kehittäjät liittävät usein ohjelmiensa yhteyteen ei-toivottuja selaimen lisäosia tienatakseen ilmaisilla latauksilla ja ohjelmilla. Tämän ja vastaavien työkalurivien asennuksen voi välttää kieltämällä ehdotettavien lisäohjelmien asentamisen ilmaisohjelman asennuksen yhteydessä. Lue jokaisen asennusikkunan sisältö tarkkaan ja kieltäydy kaikista lisäohjelmien asennuksista ja muutoksista selaimen aloitussivu- ja oletushakukoneasetuksiin. Huomaa, että SafeSear.ch-hakukoneesta ei ole aitoa hyötyä, vaan sivuston tarkoituksena on ainoastaan rahan tuottaminen (sponsoroitujen hakutulosten klikkaaminen ei ole suositeltavaa, sillä se voi johtaa uusien ei-toivottujen ohjelmien asentumiseen).

safesear.ch-selainkaappari

SafeSear.ch-selainkaappari muistuttaa muita mahdollisesti ei-toivottuja ohjelmia, joita ovat muun muassa Genieo, Music Search App ja Trovi. Sen sijaan, että nämä lisäosat olisivat käyttäjälle aidosti hyödyllisiä, ne tuottavat häiritseviä online-mainoksia ja muuttavat verkkoselainten asetuksia ilman käyttäjän suostumusta. Vaikka SafeSear.ch ei aiheutakaan suoria virus- tai haittaohjelmauhkia, ohjataan useimmat käyttäjät sivustolle vasten heidän tahtoaan. Jos selaimesi aloitussivuksi ja oletushakukoneeksi sekä URL-asetuksiin on muutettu SafeSear.ch ilman suostumustasi, käytä tätä poisto-opasta SafeSear.ch-selainkaapparin poistamiseen verkkoselaimistasi.

Pikavalikko:

Päivitys – tuoreiden ilmoitusten perusteella Sear.ch-selainkaappari muokkaa selainten pikakuvakkeiden kohde-kentän sisältöä. Noudata poisto-oppaan ohjeita ja tarkista sen jälkeen, ettei verkkoselainten pikakuvakkeiden kohde-kentässä ole jäljellä ohjelman tekemiä muutoksia.

Internet Explorer:

Safesear.ch:n poistaminen Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde-kentästä

Paikanna Internet Explorerin pikakuvake työpöydältäsi ja napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista kohta (hxxp://safesear.ch/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" perästä.

Google Chrome:

Safesear.ch:n poistaminen Google Chromen pikakuvakkeen kohde-kentästä

Paikanna Google Chromen pikakuvake työpöydältäsi ja napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista kohta (hxxp://safesear.ch/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" perästä.

Mozilla Firefox:

Safesear.ch:n poistaminen Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde-kentästä

Paikanna Mozilla Firefoxin pikakuvake työpöydältäsi ja napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista kohta (hxxp://seafesear.ch/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" perästä.

SafeSear.ch-selainkaapparin poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

safesear.ch-selainkaapparin poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta "SafeSearch", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut mahdollisesti ei-toivotun ohjelman, joka aiheuttaa uudelleenohjauksia SafeSear.ch skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään. Skannaa tietokoneesi käyttämällä suositeltua haittaohjelmien poisto-ohjelmistoa.

▼ Lataa SafeSear.ch virus poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

SafeSear.ch-aloitussivun ja -oletushakukoneen poistaminen verkkoselaimista:

Video, jossa näytetään, miten selainkaapparit poistetaan:

Internet Explorer logoSafeSear.ch-uudelleenohjauksen poistaminen Internet Explorerista:

SafeSear.ch-sivuun liittyvien Internet Explorerin lisäosien poistaminen:

SafeSear.ch-sivuun liittyvien Internet Explorerin lisäosien poistaminen

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohdat "SafeSearch Toolbar" ja "SafeSearch", valitse ne ja klikkaa "Poista".

Aloitussivun vaihtaminen:

Safesear.ch:n poistaminen Internet Explorerin aloitussivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa), valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa hxxp://safesear.ch sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin. Voit myös kirjoittaa "about:blank" avataksesi tyhjän sivun Internet Explorerin käynnistyessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Safesear.ch:n poistaminen Internet Explorerin oletushakukoneasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Valitse avautuvassa ikkunassa "Hakupalvelujen hallinta", aseta Google, Bing tai mikä tahansa haluamasi hakukone oletukseksi ja poista lopuksi "SafeSear.ch".

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos safesear.ch virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoSafeSear.ch-uudelleenohjauksen poistaminen Google Chromesta:

SafeSear.ch-sivuun liittyvien Google Chromen lisäosien poistaminen:

SafeSear.ch-sivuun liittyvien Google Chromen lisäosien poistaminen

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "SafeSearch", valitse se ja napsauta roskakorikuvaketta.

Aloitussivun vaihtaminen:

Safesear.ch:n poistaminen Google Chromen aloitussivuasetuksista

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori kohdan hxxp://safesear.ch päälle ja napsauta x-merkkiä. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Safesear.ch:n poistaminen Google Chromen oletushakukoneasetuksista

Oletushakukoneen vaihtaminen Google Chromessa: napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Asetukset", klikkaa "Haku"-osiosta kohtaa "Hallinnoi hakukoneita", poista "SafeSearch" ja lisää tai valitse haluamasi hakukone.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos safesear.ch virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoSafeSear.ch-uudelleenohjauksen poistaminen Mozilla Firefoxista:

SafeSear.ch-sivuun liittyvien Mozilla Firefoxin lisäosien poistaminen:

SafeSear.ch-sivuun liittyvien Mozilla Firefoxin lisäosien poistaminen

Napsauta Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "SafeSearch".

Aloitussivun vaihtaminen:

Safesear.ch:n poistaminen Mozilla Firefoxin aloitussivuasetuksista

Aloitussivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (ohjelman oikeassa yläkulmassa), valitse "Asetukset" ja poista avautuneesta ikkunasta hxxp://www.safesear.ch ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Safesear.ch:n poistaminen Mozilla Firefoxin oletushakukoneasetuksista

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "SafeSear.ch"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta safesear.ch virus-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia safesear.ch virus selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan safesear.ch virus tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8183-safesear-ch-browser-hijacker

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista SafeSear.ch-selainkaappari nollaamalla selaimen asetukset
SafeSear.ch-selainkaappari -asennuksen poistaminen
QR-koodi
SafeSear.ch virus QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki SafeSear.ch virus poisto-oppaan mobiililaitteellasi.