FacebookTwitterLinkedIn

Linkey-mainosohjelma

Muita nimiä: Linkeyproject.com-uudelleenohjauksen
Riskitaso: Keskitasoinen

Linkey-viruksen poistaminen

Mikä Linkey on?

Aztec Media Inc:n kehittämä Linkey- tai Linkey Project -lisäosa väittää parantavansa käyttäjän selauskokemusta tarjoamalla pikalinkkejä suosituille sivustoille, videoihin, sosiaaliseen mediaan jne. Tämä laajennus on yhteensopiva Internet Explorerin, Google Chromen ja Mozilla Firefoxin kanssa. Internetin käyttäjien tulee huomioida se, että vaikka Linkey voi vaikuttaa toimivalta lisäosalta, luokitellaan se mainosohjelmaksi tai mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi, koska se asentuu selaimiin ilman käyttäjän suostumusta ja muuttaa aloitussivuksi osoitteen linkeyproject.com.Lisäksi kyseisen lisäosan tiedetään heikentävän selaimen suorituskykyä ja pitävän kirjaa käyttäjän selaamisesta tallentamalla IP-osoitteet, selaintyypit ja -versiot, internetpalveluntarjoajat, evästetiedot ja vieraillut verkkosivustot.

Käyttäjät asentavat kyseisen lisäosan tavallisesti tietämättään ladatessaan ilmaisia ohjelmia. Lisäosaa levitetään harhaanjohtavasti muiden ohjelmistojen ohessa. Pyri välttämään Linkeyn ja muiden mainosohjelmien asentuminen olemalla varovainen ladatessasi ilmaisohjelmia, sillä nykyisin suurin osa ilmaisohjelmistojen lataussivustoista käyttää rahan tienaamiseen latauksenhallintaohjelmia, jotka yrittävät saada käyttäjän asentamaan selaimen lisäosan ilmaisohjelman ohessa. Näin ollen varomaton ilmaisohjelmien lataaminen voi johtaa mainosohjelmatartuntoihin. Tämän vuoksi sinun kannattaakin poistaa kyseinen mahdollisesti ei-toivottu ohjelma internetselaimistasi.

Linkey- tai Linkey Project -virus

Linkey muistuttaa muita mainosohjelmia, jotka asentuvat verkosta ladattujen ilmaisohjelmistojen yhteydessä. Esimerkkejä ovat muun muassa Movies toolbarSense ja MyStart toolbar. Tarkista tarkkaan ilmaisohjelmistojen lataamisen jokainen vaihe välttääksesi näiden mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten asentumisen. Jos sinulle tarjotaan ylimääräisten selaimen lisäosien asentamista valitun ilmaisohjelman ohessa, estä asentuminen napsauttamalla "peruuta"-painiketta. Valitse ladattua ilmaisohjelmaa asennettaessa asennusvaihtoehdoksi "edistynyt" tai "mukautettu" "nopean" tai "tavallisen" sijaan – tämä paljastaa mukana asentuvat mainosohjelmat. Jos olet jo huomannut selaimen uudelleenohjauksia osoitteeseen linkeyproject.com, käytä tätä poisto-opasta mainosohjelman poistamiseen internetselaimistasi.

Linkey-mainosohjelman tiedetään aiheuttavan uudelleenohjauksia osoitteeseen default-search.net. Poista selainkaappari noudattamalla tämän poisto-oppaan ohjeita.

Linkey-mainosohjelman levitykseen käytettävä epärehellinen ilmaisohjelmistojen asennusohjelma:

linkey-mainosohjelman asennusohjelma esim. 6 linkey-mainosohjelman asennusohjelma esim. 5 linkey-mainosohjelman asennusohjelma esim. 4 linkey-mainosohjelman asennusohjelma esim. 3 linkey-mainosohjelman asennusohjelma esim. 2 linkey-mainosohjelman asennusohjelma

Pikavalikko:

Linkey-mainosohjelman poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Linkeyn poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta "Linkey", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Skannaa tietokoneesi jäljelle jääneiden ei-toivottujen komponenttien tai mahdollisten haittaohjelmatartuntojen varalta poistettuasi Linkeyn. Suositeltu haittaohjelmien poisto-ohjelmisto.

▼ Lataa Linkeyproject.com-uudelleenohjauksen poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Linkey-mainosohjelman poistaminen verkkoselaimista:

Video, jossa näytetään, miten mahdollisesti ei-toivotut selaimen lisäosat poistetaan:

Internet Explorer logoLinkey Projectin poistaminen Internet Explorerista:

Linkeyn poistaminen Internet Explorerista vaihe 1

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi "Linkey", valitse se ja napsauta "Poista".

Linkeyn poistaminen Internet Explorerin laajennuksista vaihe 2

Aloitussivun vaihtaminen:

Linkey projectin poistaminen Internet Explorerin aloitussivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa), valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa linkeyproject.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin. Voit myös kirjoittaa "about:blank" avataksesi tyhjän sivun Internet Explorerin käynnistyessä.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos linkeyproject.com-uudelleenohjauksen-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoLinkeyn poistaminen Google Chromesta:

Linkeyn poistaminen Google Chromesta vaihe 1

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Linkey", valitse se ja napsauta roskakorikuvaketta.

Linkeyn poistaminen Google Chromen laajennuksista vaihe 2

Aloitussivun vaihtaminen:

Linkey projectin poistaminen Google Chromen aloitussivuasetuksista

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori kohdan hxxp://www.linkeyproject.com päälle ja napsauta x-merkkiä. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos linkeyproject.com-uudelleenohjauksen-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoLinkeyn poistaminen Mozilla Firefoxista:

Linkeyn poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 1

Napsauta Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista avautuvassa ikkunassa käytöstä "Linkey for Firefox".

Linkeyn poistaminen Mozilla Firefoxin laajennuksista vaihe 2

Aloitussivun vaihtaminen:

Linkey projectin poistaminen Mozilla Firefoxin aloitussivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa "Työkalut", "Asetukset", poista avautuneesta ikkunasta linkeyproject.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistyessä.

Uuden välilehden asetusten muuttaminen:

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "linkey"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta linkeyproject.com-uudelleenohjauksen-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa linkeyproject.com-uudelleenohjauksen tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan linkeyproject.com-uudelleenohjauksen tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7507-linkey-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Linkey-mainosohjelma nollaamalla selaimen asetukset
Linkey-mainosohjelma -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Linkeyproject.com-uudelleenohjauksen QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Linkeyproject.com-uudelleenohjauksen poisto-oppaan mobiililaitteellasi.