FacebookTwitterLinkedIn

IntelliTerm-mainosten

Muita nimiä: Intelli Term adware
Riskitaso: Keskitasoinen

IIntelliTermin poistaminen

Mikä IntelliTerm on?

Delaware LLC:n kehittämä IntelliTerm on haitallinen selaimen lisäosa, joka väittää parantavansa selauskokemusta mahdollistamalla verkkohakujen tekemisen suoraan miltä tahansa sivustolta. Vaikka tämä toiminto voikin vaikuttaa luotettavalta ja hyödylliseltä, huomaa, että IntelliTerm luokitellaan mainosohjelmaksi tai mahdollisesti ei-toivotuksi ohjelmaksi (lyh. PUP). Tämä johtuu siitä, että tämä haitallinen lisäosa ujutetaan salakavalasti käyttäjän selaimiin (huomaamaton asentuminen käyttäjän valitseman ohjelmiston ohessa) ilman käyttäjän suostumusta. Kun IntelliTerm on asentunut onnistuneesti Internet Exploreriin, Google Chromeen ja Mozilla Firefoxiin, se alkaa näyttämään häiritseviä online-mainoksia (tekstinsisäisiä, sivustojenvälisiä ja kohdennettuja mainoksia sekä kuponki- ja ostosvertailumainoksia jne.), jotka voivat johtaa vaarallisiin mainos- tai haittaohjelmatartuntoihin.

Lisäksi kyseinen selaimen lisäosa tallentaa erilaisia ohjelmisto- ja laitteistotietoja, joiden avulla henkilö saatetaan pystyä tunnistamaan. Esimerkiksi: IP-osoitteet, käyttöjärjestelmä, selaintyyppi ja -data (verkkojäljitteet, evästeet, vieraillut URL-osoitteet, katsotut sivut, hakuehdot, oletushakukonetiedot, selainhistorian jne.), UID-numerot, aikavyöhykkeen, maantieteellisen sijainnin sekä muita tietoja. Tämä tietojen kerääminen voi johtaa vakaviin yksityisyydensuojaongelmiin tai jopa identiteettivarkauteen. On olemassa monia sovelluksia, jotka muistuttavat IntelliTermiä, kuten Finance Alert, ScreenGlaze ja monet muut. Mistään edellä mainituista (mukaan lukien IntelliTerm) ei ole käyttäjälle merkittävää hyötyä – niiden tavoitteena on tuottaa rahaa näyttämällä häiritseviä online-mainoksia ja jakaa kerättyjä tietoja kolmansien osapuolten kanssa. Mistään edellä mainituista (mukaan lukien IntelliTerm) ei ole käyttäjälle merkittävää hyötyä – niiden tavoitteena on tuottaa rahaa näyttämällä häiritseviä online-mainoksia ja jakaa kerättyjä tietoja kolmansien osapuolten kanssa.

IntelliTerm-mainosohjelma

IntelliTermin tarkempi tutkimus osoitti, että se leviää pääosin ilmaisohjelmien lataussivustojen, kuten download.comin, softonic.comin ja soft32.comin, käyttämien pienten latausohjelmien (asennusohjelmat, latauksenhallintaohjelmat jne.) avulla. Nämä sivustot käyttävät latauksenhallintaohjelmia ilmaispalveluilla rahastamiseen, sillä ne tarjoavat asennettavaksi (ja kehittäjien mukaan "100% % luotettavia ja viruksettomia") lisäsovelluksia tai -selainlaajennuksia valitun ilmaisohjelman ohessa. Näin ollen varomaton ilmaisohjelmien lataaminen ja asentaminen johtaa usein mainos- tai haittaohjelmatartuntoihin. Tilanteen voi välttää kiinnittämällä tarkasti huomiota ilmaisohjelman latauksen jokaiseen vaiheeseen ja kieltämällä aina ehdotettavien lisäsovellusten asentamisen. Valitse lisäksi aina internetistä ladattua ilmaisohjelmaa asennettaessa asennusvaihtoehdoksi "edistynyt" tai "mukautettu" "nopean" tai "tavallisen" sijaan – tämä paljastaa salaa asentuvat sovellukset ja mahdollistaa niiden estämisen. Jos olet asentanut IntelliTermin ja näet verkossa surffaillessasi häiritseviä online-mainoksia, lue oheinen poisto-ohje ja poista kyseinen mainosohjelma verkkoselaimistasi.

IntelliTerm-mainosohjelman asennusohjelma:

IntelliTerm-mainosohjelman asennusohjelma

IntelliTerm-mainosohjelman levitykseen käytettävät epärehelliset ilmaisohjelmistojen asennusohjelmat:

IntelliTerm-mainosohjelman asennusohjelma esim. 3 IntelliTerm-mainosohjelman asennusohjelma esim. 2 IntelliTerm-mainosohjelman levitykseen käytettävä epärehellinen ilmaisohjelmistojen asennusohjelma

Pikavalikko:

IntelliTerm-mainosohjelman poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

IntelliTerm-mainosohjelman poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta "Intelli Term", valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut mahdollisesti ei-toivotun ohjelman, joka aiheuttaa IntelliTerm-mainoksia, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman ei-toivottuja komponentteja tai mahdollisia haittaohjelmatartuntoja ole jäänyt jäljelle. Skannaa tietokoneesi käyttämällä suositeltua haittaohjelmien poisto-ohjelmistoa.

▼ Lataa Intelli Term adware poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

IntelliTerm-mainosohjelman poistaminen verkkoselaimista:

Tutkimuksen aikaan IntelliTerm ei asentanut lisäosia Internet Exploreriin, Google Chromeen tai Mozilla Firefoxiin, mutta se oli yhdistettynä muihin mainosohjelmiin. Tämän vuoksi sinun kannattaa poistaa kaikki mahdollisesti ei-toivotut selaimen lisäosat verkkoselaimistasi.

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logo IntelliTerm-mainosten poistaminen Internet Explorerista:

IntelliTerm-mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 1

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi hiljattain asennettuja epäilyttäviä selainlaajennuksia, valitse ne ja napsauta "Poista".

IntelliTerm-mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos intelli term adware-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logo IntelliTerm-mainosten poistaminen Google Chromesta:

IntelliTerm-mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 1

Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi kaikki hiljattain asennetut epäilyttävät selaimen lisäosat, valitse ne ja napsauta roskakorikuvaketta.

IntelliTerm-mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos intelli term adware-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logo IntelliTerm-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista:

IntelliTerm-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 1

Napsauta Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista avautuvassa ikkunassa kaikki äskettäin asentuneet epäilyttävät selainlaajennukset.

IntelliTerm-mainosten poistaminen Firefoxista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta intelli term adware-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa intelli term adware tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan intelli term adware tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8680-ads-by-intelliterm

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista IntelliTerm-mainosten nollaamalla selaimen asetukset
IntelliTerm-mainosten -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Intelli Term adware QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Intelli Term adware poisto-oppaan mobiililaitteellasi.