FacebookTwitterLinkedIn

Searches.uninstallmaster.com-selainkaappari

Muita nimiä: Searches.uninstallmaster.com-uudelleenohjauksen
Riskitaso: Keskitasoinen

Uninstall Master -uudelleenohjauksen poistaminen

Mikä Uninstall Master on?

Polypower Technology Inc:n kehittämä Uninstall Master on mahdollisesti ei-toivottu ohjelma (PUP), joka muokkaa selainten (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) asetuksia asettamalla oletushakukoneeksi ja aloitussivuksi osoitteen searches.uninstallmaster.com. Haittasovelluksen kehittäjät levittävät Uninstall Masteria harhaanjohtavasti muiden ohjelmien ohessa, jolloin se asentuu selaimiin ilman käyttäjän suostumusta. Koska ohjelmien kehittäjät voivat levittää sovelluksiaan salaa muiden ohjelmistojen ohessa, johtuvat useimmat Uninstall Masterin asennukset varomattomasta ilmaisohjelmien lataamisesta ilmaisohjelmien lataussivustoilta. Useimmissa tapauksissa selainkaappari vaikuttaa asentuvan selaimiin valelatausten avulla (epäaidot selainpäivitykset ja Java- tai Flash Player -lataukset). Tämä mainosohjelma on erityisen hankala, sillä se asentaa selaimeen helper object -nimisen osan, joka estää tehtyjen muutosten kumoamisen.

Pyri välttämään tällaisten mahdollisesti ei-toivottujen ohjelmien, kuten Uninstall Masterin, asentuminen lataamalla ohjelmia vain kehittäjien verkkosivuilta ja olemalla luottamatta ponnahdusikkunoihin, jotka väittävät asennettujen ohjelmien (Flash Player, Java jne.) vanhentuneen. Useimmat nykyaikaiset ilmaisohjelmistojen lataussivustot, kuten download.com, softonic.com ja soft32.com, käyttävät latauksenhallintaohjelmia ilmaispalveluilla rahastamiseen, sillä ne tarjoavat asennettavaksi mainostettuja (ja kehittäjien mukaan "100 % luotettavia ja viruksettomia") selainlaajennuksia valitun ilmaisohjelman ohessa. Näin ollen varomaton ilmaisohjelmien lataaminen ja asentaminen johtaa usein mainos- tai haittaohjelmatartuntoihin. Vaikka searches.uninstallmaster.com-sivusto väittää parantavansa selainkokemusta esittämällä kehittyneempiä hakutuloksia, ei siitä ole käyttäjälle mitään oikeaa hyötyä. Lisäksi kyseisen sovelluksen kehittäneet verkkorikolliset voivat halutessaan ohjata käyttäjät muille haittasivustoille, mikä voi johtaa vakaviin haittaohjelmatartuntoihin. Näistä syistä Uninstall Masteria ei tule käyttää oletushakukoneena ja sen poistaminen järjestelmästä onkin erittäin suositeltavaa.

Uninstall Master -selainkaappari

On olemassa monia sovelluksia, jotka ovat identtisiä Uninstall Masterin kanssa. Esimerkiksi: Vi-view, Delta-Homes ja Sweet-Page. Uudelleenohjaukset näille sivustoille johtavat todennäköisesti vaarallisiin haittaohjelmatartuntoihin (epäilyttäviä hakutuloksia klikatessa) ja identiteettivarkauteen (näiden sivustojen tiedetään seuraavan käyttäjien selaintoimintaa). Uninstall Masterin kaltaisten mahdollisesti ei-toivottujen ohjelmien asennuksen voi välttää kiinnittämällä tarkasti huomiota ilmaisohjelman latauksen jokaiseen vaiheeseen ja kieltämällä ehdotettavien lisäohjelmien asentamisen. Valitse ladattua ilmaisohjelmaa asennettaessa lisäksi asennusvaihtoehdoksi "edistynyt" tai "mukautettu" – tämä paljastaa salaa asentuvat sovellukset ja mahdollistaa niiden asentumisen estämisen. Jos verkkoselaimesi ohjaavat sinut osoitteeseen searches.uninstallmaster.com, lue oheiset poisto-ohjeet ja poista kyseinen haittasovellus järjestelmästäsi.

Harhaanjohtava searches.uninstallmaster.com-selainkaapparin levitykseen käytettävä ilmaisohjelmistojen asennusohjelma:

Uninstall Masterin levittämiseen käytettävä harhaanjohtava asennus

Pikavalikko:

Searches.uninstallmaster.com-selainkaapparin poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Uninstall Master -selainkaapparin poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta "Uninstall Master" sekä muita hiljattain asennettuja mahdollisesti ei-toivottuja sovelluksia, valitse ne ja napsauta "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut mahdollisesti ei-toivotut ohjelmat (jotka aiheuttavat uudelleenohjauksia osoitteeseen searches.uninstallmaster.com), skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ei-toivottuja komponentteja ole jäänyt jäljelle. Skannaa tietokoneesi käyttämällä suositeltua haittaohjelmien poisto-ohjelmistoa.

▼ Lataa Searches.uninstallmaster.com-uudelleenohjauksen poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Searches.uninstallmaster.com-selainkaapparin poistaminen verkkoselaimista:

Video, jossa näytetään, miten selaimen uudelleenohjaukset poistetaan:

Internet Explorer logoSearches.uninstallmaster.comin poistaminen Internet Explorerista:

Uninstall Masteriin liittyvien Internet Explorerin laajennusten poistaminen

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi hiljattain asennettuja epäilyttäviä selainlaajennuksia, valitse ne ja napsauta "Poista".

Aloitussivun vaihtaminen:

Uninstall Masterin poistaminen Internet Explorerin aloitussivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa), valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa hxxp://searches.uninstallmaster.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin. Voit myös kirjoittaa "about:blank" avataksesi tyhjän sivun Internet Explorerin käynnistyessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Uninstall Masterin poistaminen Internet Explorerin oletushakukoneasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Valitse avautuvassa ikkunassa "Hakupalvelujen hallinta", aseta Google, Bing tai mikä tahansa haluamasi hakukone oletukseksi ja poista lopuksi "UninstallMaster".

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos searches.uninstallmaster.com-uudelleenohjauksen-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoSearches.uninstallmaster.comin poistaminen Google Chromesta:

Uninstall Masteriin liittyvien Google Chromen laajennusten poistaminen

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Search App By Uninstallmaster", valitse se ja klikkaa roskakorikuvaketta.

Aloitussivun vaihtaminen:

Uninstall Masterin poistaminen Google Chromen aloitussivuasetuksista

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori kohdan hxxp://searches.uninstallmaster.com päälle ja napsauta x-merkkiä. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Uninstall Masterin poistaminen Google Chromen oletushakukoneasetuksista

Oletushakukoneen vaihtaminen Google Chromessa: napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Asetukset", klikkaa "Haku"-osiosta kohtaa "Hallinnoi hakukoneita", poista "UninstallMaster" ja lisää tai valitse haluamasi hakukone.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos searches.uninstallmaster.com-uudelleenohjauksen-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoSearches.uninstallmaster.comin poistaminen Mozilla Firefoxista:

Uninstall Masteriin liittyvien Mozilla Firefoxin laajennusten poistaminen

Napsauta Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista avautuvassa ikkunassa kaikki äskettäin asentuneet epäilyttävät selainlaajennukset.

Aloitussivun vaihtaminen:

Uninstall Masterin poistaminen Mozilla Firefoxin aloitussivuasetuksista

Aloitussivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (ohjelman oikeassa yläkulmassa), valitse "Asetukset" ja poista avautuneesta ikkunasta hxxp://searches.uninstallmaster.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Uninstall Masterin poistaminen Mozilla Firefoxin oletushakukoneasetuksista

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "uninstallmaster"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta searches.uninstallmaster.com-uudelleenohjauksen-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia searches.uninstallmaster.com-uudelleenohjauksen selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan searches.uninstallmaster.com-uudelleenohjauksen tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8491-searches-uninstallmaster-com-browser-hijacker

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Searches.uninstallmaster.com-selainkaappari nollaamalla selaimen asetukset
Searches.uninstallmaster.com-selainkaappari -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Searches.uninstallmaster.com-uudelleenohjauksen QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Searches.uninstallmaster.com-uudelleenohjauksen poisto-oppaan mobiililaitteellasi.