FacebookTwitterLinkedIn

Default-search.net-uudelleenohjauksen

Muita nimiä: Default-search.net selainkaappari
Riskitaso: Keskitasoinen

Default-search.net-uudelleenohjaus – selainkaapparin poistaminen

Mikä default-search.net on?

Verkkosivustoa default-search.net (Linkey Inc:n kehittämä) tuetaan selainkaappareilla, jotka tunkeutuvat käyttävän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Onnistuneen asentumisen jälkeen kyseinen mainosohjelma muokkaa selaimen asetuksia asettamalla sen aloitussivuksi ja oletushakukoneeksi default-search.netin.Tutkimuksen aikaan sivusto ohjasi osoitteeseen yahoo.com eikä aiheuttanut tietoturvaongelmia. Sivuston kehittäjät voivat kuitenkin vaihtaa uudelleenohjauksen kohteen miksi tahansa sivustoksi koska tahansa. Tällaisen mainosohjelman asentaminen internetselaimiin voi johtaa vakaviin haittaohjelma- ja virustartuntoihin. Useimmat selainkaapparit leviävät ilmaisohjelmistojen lataussivustoilta, jotka käyttävät latauksenhallintaohjelmia ilmaispalveluilla rahastamiseen, sillä ne tarjoavat asennettavaksi mainostettuja selainlaajennuksia valitun ilmaisohjelman ohessa.

Nykyään monet ilmaisohjelmistojen lataussivustot (kuten download.com, softonic.com ja soft32.com) käyttävät latauksenhallintaohjelmia, joten käyttäjien tulisi olla tarkkana ilmaisohjelmia ladatessaan. Ei-toivottujen uudelleenohjausten lisäksi default-search.net-selainkaappari pitää kirjaa käyttäjän selaamisesta tallentamalla IP-osoitteet, selaintyypit ja -versiot, internetpalveluntarjoajat, evästetiedot ja vieraillut verkkosivustot. Tällainen toiminta voi johtaa vakaviin yksityisyydensuojaongelmiin tai identiteettivarkauteen. Varomaton ilmaisohjelmien lataaminen voi johtaa erilaisten ilmaisten selaimen lisäosien asentumiseen, mikä aiheuttaa ei-toivottuja mainoksia ja selaimen uudelleenohjauksia.

default-search.net-virus

Default-search.net-selainkaappari muistuttaa muita mainosohjelmia, joita levitetään niinikään epäilyttävien latauksenhallintaohjelmien kautta. Esimerkkeihin kuuluu Royal-search.com, Static.flipora.com ja Start.iminent.com sekä monia muita. Uusimman tutkimuksen mukaan kyseinen selainkaappari asentuu selaimeen Linkey-mainosohjelman kanssa. Ole tarkkaavainen ladatessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi näiden mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten asentumisen. Jos lataustasi hallinnoi latauksenhallintaohjelma, pyri estämään tuettujen lisäosien asentuminen napsauttamalla "peruuta"-painiketta. Valitse ladattua ilmaisohjelmaa asennettaessa asennusvaihtoehdoksi "edistynyt" tai "mukautettu" – tämä paljastaa salaa asentuvat ohjelmat. Jos verkkoselaimesi (Internet Explorer, Google Chrome tai Mozilla Firefox) ohjaa sinut osoitteeseen default-search.net, käytä tätä poisto-opasta selainkaapparin poistamiseen tietokoneeltasi.

Default-search.net-selainkaapparin levitykseen käytettävät harhaanjohtavat ilmaisohjelmistojen asennusohjelmat:

default-search.net-selainkaapparin asennusohjelma esim. 8 default-search.net-selainkaapparin asennusohjelma esim. 7 default-search.net-selainkaapparin asennusohjelma esim. 6 default-search.net-selainkaapparin asennusohjelma 5 default-search.net-selainkaapparin asennusohjelma esim. 3 default-search.net-selainkaapparin asennusohjelma esim. 4 default-search.net-selainkaapparin asennusohjelma esim. 2 default-search.net-selainkaapparin asennusohjelma

"Settings Manager"-sovellus (Aztec Media Inc) estää selaimen aloitussivu- ja ole oletushakukoneasetusten vaihtamisen:

default-search.net estää aloitussivun ja oletushakukoneen vaihtamisen

Pikavalikko:

Default-search.net-selainkaapparin poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Default-search.netin (settings manager) poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohdat "Linkey" ja "Settings Manager" (Aztec Media Inc:n kehittämiä), valitse ne ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut mahdollisesti ei-toivotut ohjelmat (jotka aiheuttavat uudelleenohjauksia osoitteeseen default-search.net), skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ei-toivottuja komponentteja ole jäänyt jäljelle. Skannaa tietokoneesi käyttämällä suositeltua haittaohjelmien poisto-ohjelmistoa.

▼ Lataa Default-search.net selainkaappari poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Default-search.net-selainkaapparin poistaminen verkkoselaimista:

Video, jossa näytetään, miten selaimen uudelleenohjaukset poistetaan:

Internet Explorer logoHaitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Haitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Default-search.netin poistaminen Internet Explorerin laajennuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi kohdat "Linkey" ja "Settings Manager", valitse ne ja klikkaa "Poista".

Aloitussivun vaihtaminen:

Default-searchnet.netin poistaminen Internet Explorerin aloitussivuasetuksista

Napsauta hammasrataskuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa), valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa hxxp://www.default-search.net sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin. Voit myös kirjoittaa "about:blank" avataksesi tyhjän sivun Internet Explorerin käynnistyessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Default-searchnet.netin poistaminen Internet Explorerin oletushakukoneasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Valitse avautuvassa ikkunassa "Hakupalvelujen hallinta", aseta Google, Bing tai mikä tahansa haluamasi hakukone oletukseksi ja poista lopuksi "Default-search.net".

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos default-search.net selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Default-search.netiin liittyvien Google Chromen laajennusten poistaminen:

Default-search.net-selainkaapparin poistaminen Google Chromen laajennuksista

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi "Linkey" ja "Settings Manager", valitse ne ja napsauta roskakorikuvaketta.

Aloitussivun vaihtaminen:

Default-search.netin poistaminen Google Chromen aloitussivuasetuksista

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori kohdan hxxp://www.default-search.net päälle ja napsauta x-merkkiä. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Default-search.netin poistaminen Google Chromen oletushakukoneasetuksista

Oletushakukoneen vaihtaminen Google Chromessa: napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Asetukset", klikkaa "Haku"-osiosta kohtaa "Hallinnoi hakukoneita", poista "Default-Search.net" ja lisää tai valitse haluamasi hakukone.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos default-search.net selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoDefault-search.net-uudelleenohjauksen poistaminen Mozilla Firefoxistax:

Default-search.netiin liittyvien Mozilla Firefoxin laajennusten poistaminen:

Default-search.netiin liittyvien Mozilla Firefoxin laajennusten poistaminen

Napsauta Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Klikkaa "Laajennukset" ja poista "Linkey for Firefox" ja "Settings Manager".

Aloitussivun vaihtaminen:

Default-search.netin poistaminen Mozilla Firefoxin aloitussivuasetuksista

Kotisivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta Firefox-valikkopainike , valitse "Asetukset" ja poista avautuneesta ikkunasta hxxp://www.default-search.net ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Default-search.netin poistaminen Mozilla Firefoxin oletushakukoneasetuksista

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "default-search.net"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta default-search.net selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia default-search.net selainkaappari selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan default-search.net selainkaappari tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7805-default-search-net-virus

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Default-search.net-uudelleenohjauksen nollaamalla selaimen asetukset
Default-search.net-uudelleenohjauksen -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Default-search.net selainkaappari QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Default-search.net selainkaappari poisto-oppaan mobiililaitteellasi.