FacebookTwitterLinkedIn

Online Advertising Support-mainosten

Muita nimiä: asrv-a.akamaihd.net selainkaappari
Riskitaso: Keskitasoinen

Online Advertising Support -mainosten poisto-ohjeet

Mikä Online Advertising Support on?

Online Advertising Support -mainokset, jotka näkyvät internetiä selatessa, johtuvat mahdollisesti ei-toivotuista selaimen lisäosista. Yleisimmin tällaiset mahdollisesti ei-toivotut sovellukset asentuvat verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta ja väittävät parantavansa selauskokemusta erilaisilla lisäominaisuuksilla. Testaamisen aikaan näitä mainoksia aiheuttivat seuraavat lisäosat: "PlusVid", "PluSHD", "HQ-V-Pro", "Friven" ja "Fre_Ven_s Pro". Ne väittävät parantavansa käyttäjän selauskokemusta lisäämällä erilaisia hyödyllisiä ominaisuuksia, ja vaikka ne voivatkin vaikuttaa luotettavilta, kategorisoidaan ne mainosohjelmiksi tai mahdollisesti ei-toivotuiksi sovelluksiksi, sillä ne asentuvat selaimiin (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox) ilman käyttäjän suostumusta. Tämän lisäksi tällaiset lisäosat tuottavat häiritseviä mainoksia ja seuraavat käyttäjän netinkäyttöä. Tutkimuksen aikaan näitä selainlaajennuksia levitettiin harhaanjohtavasti muiden ohjelmien kylkiäisinä, jolloin tietokoneenkäyttäjät päätyvät usein asentamaan ne koneelleen vahingossa internetistä ladattujen ilmaisohjelmistojen ohessa.

Onnistuneen asentumisen jälkeen mainosohjelma generoi banneri-, haku-, pop-up- ja pop-under-mainoksia sekä sivustojenvälisiä mainoksia, jotka näkyvät vierailtavien verkkosivujen päällä. Mainokset on merkitty nimellä "OnlineBrowserAdvertising" ja ne ohjaavat käyttäjät osoitteeseen hxxp://asrv-a.akamaihd.net. "Online Advertising Support" -mainoksia tuottavat haitalliset selainlaajennukset näyttävät myös tekstinsisäisiä mainoksia, jolloin sivustolla näkyvät sanat muutetaan hyperlinkeiksi (jotka johtavat mainoksiin, mukaan lukien nav-links ja InterYield-mainokset). Lisäksi mainitut mahdollisesti ei-toivotut sovellukset monitoroivat ja tallentavat tietoja käyttäjän selailusta – tallennettaviin tietoihin sisältyvät katseltujen sivujen verkkotunnukset ja niillä näkyvät mainokset, IP-osoitteet, käyttöjärjestelmätyypit, hakuehdot, selainhistoria, fyysinen sijainti ja muita tietoja. Haitallisten selaimen lisäosien asentuminen järjestelmään voi johtaa haittaohjelmatartuntoihin ja vakaviin puutteisiin yksityisyydensuojassa. Tämän vuoksi "Online Advertising Support" -mainoksia aiheuttavat mainosohjelmat kannattaakin ehdottomasti poistaa selaimesta/selaimista.

online advertising support -virus

Online Advertising Support -mainostusalusta muistuttaa DailyOfferService-, OnlineBrowserAdvertising-, InterYield-, Nav-links- ja "Ads not by this site" -mainosohjelmia. Ne kaikki esittävät häiritseviä mainoksia, jotka näkyvät kaikilla vierailluilla sivuilla, ja asentuvat yhdessä kolmannen osapuolen lisäosien kanssa. Haitalliset selaimen lisäosat tuottavat virtuaalisen graafisen kerroksen olemassa olevan verkkosivun päälle, ja Online Advertising Supportin tapauksessa sivuilla näytetään satunnaisia bannerimainoksia, jotka johtavat hämärille verkkosivustoille. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi Online Advertising Support -mainoksia näyttävien mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten asentumisen. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt mainostettujen ohjelmien ja selaimen lisäosien asentamisesta. Jos huomaat satunnaisia ​ bannerimainoksia, jotka johtavat hxxp: //asrv-a.akamaihd.net-verkkosivuille, hyödynnä poisto-opasta ongelmallisen mainosohjelman poistamiseen.

Online Advertising Support -bannerimainoksia erilaisilla verkkosivustoilla (verkkosivun päällä olevaa virtuaalista graafista kerrosta hyödyntäen):

häiritseviä online advertising support -bannerimainoksia

Pikavalikko:

Online Advertising Support -mainosten poisto:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

online advertising support -mainoksia tuottavan mainosohjelman poisto Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta hiljattain asennettuja sovelluksia, jotka vaikuttavat epäilyttäviltä tai sinne kuulumattomilta. Valitse ne ja napsauta "Poista asennus" tai "Poista".

Testaamisen aikaan Online Advertising Support -mainoksia aiheuttivat seuraavat mahdollisesti ei-toivotut sovellukset: "Fre_Ven_s Pro 23", "Friven_s_Pro_16", "HQ-V-Pro-v1.8", "PluSHD1.9v3" ja "PlusVid". Jokainen tapaus voi kuitenkin olla erilainen. Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta hiljattain asennettuja sovelluksia, jotka vaikuttavat epäilyttäviltä tai sinne kuulumattomilta. Valitse ne ja napsauta "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut mahdollisesti ei-toivotut ohjelmat (jotka aiheuttavat Online Advertising Support -mainoksia), skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman ei-toivottuja komponentteja tai mahdollisia haittaohjelmatartuntoja ole jäänyt jäljelle. Skannaa tietokoneesi käyttämällä suositeltua haittaohjelmien poisto-ohjelmistoa.

▼ Lataa asrv-a.akamaihd.net selainkaappari poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Online Advertising Support -mainosten poistaminen verkkoselaimista:

Video, jossa näytetään, miten mahdollisesti ei-toivotut selaimen lisäosat poistetaan:

Internet Explorer logo Haitallisten lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Online Advertising Support -mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 1

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi hiljattain asennettuja selaimen lisäosia ja poista ne. Huomaa, että oletusarvoisesti selaimessa ei pitäisi olla laajennuksia.

Online Advertising Support -mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos asrv-a.akamaihd.net selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logo Haitallisten laajennusten poistaminen Google Chromesta:

Online Advertising Support -mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 1

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi hiljattain asennettuja (mahdollisesti ei-toivottuja) selaimen lisäosia ja napsauta roskakorikuvaketta.

Online Advertising Support -mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos asrv-a.akamaihd.net selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logo Haitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Online Advertising Support -mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 1

Napsauta Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista avautuvassa ikkunassa käytöstä kaikki hiljattain asennetut selaimen lisäosat. Huomaa, että oletusarvoisesti Firefoxin laajennusluettelon pitäisi olla tyhjä.

Advertising Support -mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta asrv-a.akamaihd.net selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa asrv-a.akamaihd.net selainkaappari tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan asrv-a.akamaihd.net selainkaappari tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7902-online-advertising-support-ads

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Online Advertising Support-mainosten nollaamalla selaimen asetukset
Online Advertising Support-mainosten -asennuksen poistaminen
QR-koodi
asrv-a.akamaihd.net selainkaappari QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki asrv-a.akamaihd.net selainkaappari poisto-oppaan mobiililaitteellasi.