FacebookTwitterLinkedIn

Mysearch123.com-uudelleenohjaus

Muita nimiä: Mysearch123.com selainkaappari
Riskitaso: Keskitasoinen

Osoitteeseen mysearch123.com johtavien uudelleenohjausten poistaminen

Mikä mysearch123.com on?

Mysearch123.comia tuetaan selainkaapparilla, joka leviää harhaanjohtavasti muiden ohjelmistojen oheissovelluksena. Se asentuu usein ilmaisohjelmistojen lataussivustoilta ladattavien ilmaisohjelmien ohessa, ja näin ollen käyttäjien huolimattomuus ilmaisohjelmistoja ladatessa ja asentaessa on usein syy tämän kaltaisten ei-toivottujen ohjelmien asentumiseen. Kun selainkaappari on asentunut selaimeen (Internet Explorer, Google Chrome ja Mozilla Firefox), se muuttaa niiden asetuksiksi (oletushakukone, uuden välilehden URL, aloitussivu) mysearch123.com-sivuston. Lisäksi jokaisen selainkaapparin mukana asentuu helper object -nimisiä pieniä ohjelmia, joiden tarkoituksena on estää muutosten kumoaminen. Tutkimuksen aikaan lähes kaikki suositut ilmaisohjelmistojen lataussivustot käyttivät pieniä latauksenhallintaohjelmia (engl. download managers, download tools, download clients, installers jne.), joka vaaditaan valitun ilmaisohjelman lataamiseen. Sivustot väittävät lataussovellusten helpottavan ja nopeuttavan lataamista, mutta näiden kommenttien tarkoituksena on ainoastaan huijata käyttäjä käyttämään niitä. Latausohjelmien oikea tarkoitus on muuntaa lataussivuston verkkoliikenne ja ilmaiset palvelut rahaksi tarjoamalla kolmannen osapuolen ohjelmistojen asennusta. Toisinaan kolmannen osapuolen sovelluksen asentuminen on kokonaan piilotettu ilman mitään ilmoitusta ylimääräisestä ohjelmasta.

Kehittäjät vakuuttavat, että tarjotut sovellukset ovat ehdottoman aitoja ja viruksettomia, mutta usein tämä ei pidä paikkaansa. Ilmaisohjelmien ohessa olevat kolmansien osapuolten sovellukset luetellaan tavallisesti joko mainosohjelmiksi tai haittaohjelmiksi. Mainitsemisen arvoista on se, että suuri osa mainosohjelmista on kehitetty tuottamaan häiritseviä online-mainoksia ja tallentamaan erilaisia tietoja tai ohjaamaan käyttäjiä epäluotettaviin hakukoneisiin. Esitettävät mainokset (enimmäkseen banneri-, pop-up-, kuponki-, ostosvertailu- ja hakumainoksia sekä sivustojen- ja tekstinsisäisiä mainoksia) ohjaavat usein kaupallisille sivustoille (verkkokaupat, palvelusivustot). Käyttäjä saatetaan kuitenkin myös ohjata haitalliselle verkkosivustolle, jossa on vaarallista sisältöä – tällainen voi johtaa helposti vaarallisiin haittaohjelmatartuntoihin. Myös käyttäjän selaustietoja saatetaan huomaamatta tallentaa, sillä useimmat mainosohjelmat keräävät erilaisia tietoja. Niiden yksityisyyskäytännöt väittävät, etteivät kerätyt tiedot liity millään tavoin käyttäjän henkilöllisyyteen. Tutkimuksen mukaan haitalliset ohjelmat tallentavat kuitenkin seuraavia tietoja: IP-osoitteet, vieraillut verkkosivustot, hakukoneisiin annetut hakuehdot, katsotut sivut, evästeet, tallennetut salasanat, selainhistoria, verkkojäljitteet, välimuisti, hiiren/näppäimistön syöttödata, maantieteellinen sijainti ja niin edelleen. Nämä saattavat ehdottomasti sisältää tietoja, joiden avulla käyttäjä voidaan tunnistaa. Haittaohjelman kehittäjät jakavat tiedot kolmansille osapuolille, jotka voivat olla verkkorikollisia, ja näin ollen tietojen jakaminen voi johtaa vakaviin yksityisyydensuojaongelmiin tai jopa identiteettivarkauteen. Mysearch123.comia ei kannata käyttää oletushakukoneena tai aloitussivuna – näytettävät hakutulokset voivat johtaa huijaussivustoille ja aiheuttaa edellä mainittuja ongelmia.

mysearch123.com-selainkaappari

Koska mysearch123.com luokitellaan tavalliseksi selainkaappariksi, se myös muistuttaa muita saman tyyppisiä sovelluksia. Myinterestsxp.com, alawar.com, findwide.com, iminent.com – sadat eri sivut naamioivat itsensä täydellisen luotettaviksi ja hyödyllisiksi. Tosiasiassa niistä ei kuitenkaan ole käyttäjälle juurikaan hyötyä. Kyseinen selainkaappari on sukua delta-homes.com-uudelleenohjaukselle – käyttäjien mukaan delta-homes-selainkaapparin poistamisen jälkeen selaimet alkoivat uudellenohjaamaan sivustolle mysearch123.com. Delta-homes.com- ja mysearch123.com-selainkaappareille on yhteistä myös se, että myös mysearch123.com lisää verkkoselaimen pikakuvakkeen kohde-kenttään URL:n "hxxp://www.mysearch123.com/?type=hp&ts=1434016210.." Kuten aiemmin mainittiin, tällaisten sovellusten oikea tavoite on tuottaa tuloja myymällä kerättyjä tietoja, generoimalla mainoksia ja aiheuttamalla ei-toivottuja selaimen uudelleenohjauksia, jotka ohjaavat verkkoliikennettä halutuille sivustoille. Sen sijaan, että ne olisivat hyödyllisiä, selainkaapparit heikentävät selaimen/tietokoneen suorituskykyä ja voivat aiheuttaa haittaohjelmatartuntoja. Tämän vuoksi sinun ei kannata ikinä suostua tuntemattomien ohjelmien asennukseen, vaikka ne väittäisivät olevansa luotettavia. Jos selaimesi ohjaavat sinut jatkuvasti sivustolle mysearch123.com ilman suostumustasi, seuraa alla esitettyjä ohjeita uhan poistamiseksi järjestelmästäsi.

Miten mysearch123.com asentui tietokoneelleni?

Kuten edellä mainittiinkin, selainkaapparit asentuvat useimmiten ilmaisohjelmien ohessa, mutta on olemassa myös niitä, joiden virallisilla sivuilla niitä mainostetaan luotettavina ohjelmina. Pääsyy on käyttäjien huolimattomuus ilmaisohjelmistoja ladatessa ja asentaessa – käyttäjät ohittavat kiireessä osan asennusvaiheista ja riskeeraavat näin järjestelmänsä turvallisuuden. Kolmansien osapuolten sovellukset löytyvät usein asennuksen "edistynyt" tai "mukautettu" -osioita, mikä toimii hyvin siksi, että suurin osa käyttäjistä ohittaa asennuksen nämä vaiheet. Lataus- ja asennusohjelmat eivät pidä suurta meteliä kolmannen osapuolen ohjelmien asentumisesta varoittamisesta, joten useimmat käyttäjät eivät edes tajua asentavansa mahdollisesti ei-toivottuja sovelluksia.

Miten mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten asentumisen voi estää?

Ilmaisohjelmien lataamiseen ja asentamiseen on äärimmäiseen tärkeää kiinnittää huomiota. Jos mahdollista, lataa ohjelmat aina niiden virallisilta sivustoilta. Jos joudut lataamaan ilmaisohjelmien lataussivuilta, pyri mahdollisuuksien mukaan valitsemaan aina suora latauslinkki. Jos sinut pakotetaan käyttämään latauksenhallintaohjelmaa, lue latauksen jokainen vaihe tarkasti ja estä kaikkien tuntemattomien kolmannen osapuolen ohjelmistojen asentuminen. Sama pätee asennukseen: jokainen ohjelma tulee asentaa "edistynyt"- tai "mukautettu"-asetuksella, mikä paljastaa mukana asentuvat sovellukset ja mahdollistaa niiden asentumisen estämisen. Ilmaisohjelmien lataus- ja asennusvaiheita ei kannata ikinä kiirehtiä.

Pikavalikko:

Mysearch123.com-uudelleenohjauksen poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

Mysearch123.com-selainkaapparin poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta hiljattain asennettuja mahdollisesti ei-toivottuja sovelluksia, valitse ne ja napsauta "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut mahdollisesti ei-toivotun ohjelman, joka aiheuttaa uudelleenohjauksia osoitteeseen mysearch123.com, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ei-toivottuja komponentteja ole jäänyt jäljelle. Skannaa tietokoneesi käyttämällä suositeltua haittaohjelmien poisto-ohjelmistoa.

▼ Lataa Mysearch123.com selainkaappari poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

Mysearch123.com-aloitussivun ja -oletushakukoneen poistaminen verkkoselaimista:

Video, jossa näytetään, miten selainkaapparit poistetaan:

Internet Explorer logoHaitallisen lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

Mysearch123.comiin liittyvien Internet Explorerin lisäosien poistaminen:

Mysearch123.comiin liittyvien Internet Explorerin lisäosien poistaminen

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät selainlaajennukset, valitse ne ja napsauta "Poista".

Internet Explorerin pikakuvakkeen kohteen muuttaminen:

Mysearch123.comin poistaminen Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 1

Tämä selainkaappari muuttaa käyttäjän Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde-kentän sisällön. Korjaa tämä paikantamalla Mozilla Firefoxin pikakuvake työpöydältäsi ja napsauttamalla sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista kohta (hxxp://www.mysearch123.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" perästä.

Mysearch123.comin poistaminen Internet Explorerin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 2

Aloitussivun vaihtaminen:

Mysearch123.comin poistaminen Internet Explorerin aloitussivuasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa), valitse "Internet-asetukset" ja korvaa avautuvassa ikkunassa hxxp://www.mysearch123.com sen sivuston osoitteella, jonka haluat aukeavan aina kun käynnistät Internet Explorerin.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Mysearch123.comin poistaminen Internet Explorerin oletushakukoneasetuksista

Klikkaa hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Lisäosien hallinta". Valitse avautuvassa ikkunassa "Hakupalvelujen hallinta", aseta Google, Bing tai mikä tahansa haluamasi hakukone oletukseksi ja poista lopuksi "mysearch123".

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos mysearch123.com selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten selainlaajennusten poistaminen Google Chromesta:

Mysearch123.comiin liittyvien Google Chromen lisäosien poistaminen:

Mysearch123.comiin liittyvien Google Chromen lisäosien poistaminen

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi hiljattain asennettuja epäilyttäviä selaimen lisäosia, valitse ne ja napsauta roskakorikuvaketta.

Google Chromen pikakuvakkeen kohteen muuttaminen:

Mysearch123.comin poistaminen Google Chromen pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 1

Tämä selainkaappari muuttaa käyttäjän Google Chromen pikakuvakkeen kohde-kentän sisällön. Korjaa tämä paikantamalla Mozilla Firefoxin pikakuvake työpöydältäsi ja napsauttamalla sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista kohta (hxxp://www.mysearch123.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" perästä.

Mysearch123.comin poistaminen Google Chromen pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 2

Aloitussivun vaihtaminen:

Mysearch123.comin poistaminen Google Chromen aloitussivuasetuksista

Napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Asetukset". Valitse "Käynnistyksessä"-kohdasta "Valitse sivut", siirrä kursori kohdan hxxp://www.mysearch123.com päälle ja napsauta x-merkkiä. Sen jälkeen voit asettaa haluamasi sivun kotisivuksesi.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Mysearch123.comin poistaminen Google Chromen oletushakukoneasetuksista

Oletushakukoneen vaihtaminen Google Chromessa: napsauta Chrome-valikkokuvaketta Google Chromen asetuskuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa), valitse "Asetukset", klikkaa "Haku"-osiosta kohtaa "Hallinnoi hakukoneita", poista "mysearch123" ja lisää tai valitse haluamasi hakukone.

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos mysearch123.com selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten selaimen lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

Mysearch123.comiin liittyvien Mozilla Firefoxin laajennusten poistaminen:

Mysearch123.comiin liittyvien Mozilla Firefoxin laajennusten poistaminen

Napsauta Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista avautuvassa ikkunassa kaikki äskettäin asentuneet epäilyttävät selainlaajennukset.

Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohteen muuttaminen:

Mysearch123.comin poistaminen Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 1

Tämä selainkaappari muuttaa käyttäjän Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde-kentän sisällön. Korjaa tämä paikantamalla Mozilla Firefoxin pikakuvake työpöydältäsi ja napsauttamalla sitä hiiren oikealla painikkeella. Valitse avautuvasta valikosta "Ominaisuudet". Etsi avautuvasta ikkunasta Kohde-kenttä ja poista kohta (hxxp://www.mysearch123.com/...), joka löytyy tekstin "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" perästä.

Mysearch123.comin poistaminen Mozilla Firefoxin pikakuvakkeen kohde-kentästä vaihe 2

Aloitussivun vaihtaminen:

Mysearch123.comin poistaminen Mozilla Firefoxin aloitussivuasetuksista

Aloitussivun palauttamiseksi klikkaa Firefoxin valikkopainiketta firefox-valikkopainike (ohjelman oikeassa yläkulmassa), valitse "Asetukset" ja poista avautuneesta ikkunasta hxxp://www.mysearch123.com ja aseta haluamasi osoite, joka aukeaa aina Mozilla Firefoxin käynnistymisen yhteydessä.

Oletushakukoneen muuttaminen:

Mysearch123.comin poistaminen Mozilla Firefoxin oletushakukoneasetuksista

Kirjoita osoiteriville about:config ja paina enteriä.
Valitse "Lupaan olla varovainen".
Kirjoita ylälaidassa olevaan hakupalkkiin: "mysearch123"
Klikkaa hiiren oikealla painikkeella löytyneitä tuloksia ja valitse "Palauta oletusarvo".

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta mysearch123.com selainkaappari-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse sitten Asetukset...

selainkaapparin poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse asetusvalikosta Laajennukset-välilehti. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset ja poista ne.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 3 – aloitussivun vaihtaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Yleiset-välilehti ja varmista, että aloitussivu on haluamasi – vaihda se jos jokin selainkaappari on muuttanut sitä.

selainkaappareiden poistaminen safarista vaihe 4 – oletushakukoneen muuttaminen

Valitse Asetukset-ikkunasta Haku-välilehti ja varmista, että haluamasi hakukone on valittuna.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

selainkaapparin asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessaSelainkaappari on mainosohjelma, joka muuttaa käyttäjän selaimen asetuksia vaihtamalla sen aloitussivun ja oletushakukoneen joksikin ei-toivotuksi verkkosivuksi. Yleisimmin tämäntyyppiset mainosohjelmat asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Jos käytät latauksenhallintaohjelmaa, varmista, että kieltäydyt sellaisten mainostettujen selaimen lisäosien ja työkalurivien asentamisesta, jotka pyrkivät muuttamaan aloitussivusi ja oletushakukoneesi.

Poistoapu:

Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa selainkaapparia mysearch123.com selainkaappari selaimistasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan mysearch123.com selainkaappari tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9088-mysearch123-com-redirect

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista Mysearch123.com-uudelleenohjaus nollaamalla selaimen asetukset
Mysearch123.com-uudelleenohjaus -asennuksen poistaminen
QR-koodi
Mysearch123.com selainkaappari QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki Mysearch123.com selainkaappari poisto-oppaan mobiililaitteellasi.