FacebookTwitterLinkedIn

CrossBrowser-mainosten

Muita nimiä: CrossBrowse adware
Riskitaso: Keskitasoinen

CrossBrowserin poistaminen

Mikä CrossBrowser on?

CrossBrowser on mahdollisesti ei-toivottu ohjelma, joka väittää toimivansa tavallisen verkkoselaimen tavoin. Vaikka CrossBrowser voikin vaikuttaa luotettavalta sovellukselta, muista, että se luokitellaan mainosohjelmaksi. CrossBrowserin kehittäjät ujuttavat sen salakavalasti käyttäjän selaimiin (huomaamaton asentuminen käyttäjän valitseman ohjelmiston ohessa) ilman käyttäjän suostumusta. Onnistuneen asentumisen jälkeen CrossBrowser seuraa käyttäjän selaimenkäyttöä ja tuottaa häiritseviä online-mainoksia.

crossbrowser-mainosohjelma

CrossBrowser kerää erilaisia ohjelmisto- ja laitteistotietoja, mukaan lukien IP-osoite, selaintyyppi ja -tiedot (vieraillut URL-osoitteet, katsotut sivut, hakuehdot, evästeet jne.), käyttöjärjestelmä, päiväys ja kellonaika sekä muita henkilön tunnistamisen mahdollistamia tietoja. Tämä voi johtaa vakaviin yksityisyydensuojaongelmiin tai jopa identiteettivarkauteen. Lisäksi haittasovellus tuottaa esimerkiksi banneri- ja pop-up-mainoksia sekä sivustojen välisiä ja tekstinsisäisiä mainoksia. Mainokset johtavat erittäin todennäköisesti uusiin mainos- tai haittaohjelmatartuntoihin, ja siksi tämä mahdollisesti ei-toivottu sovellus kannattaakin ehdottomasti poistaa selaimesta.

Monet haittaohjelmat muistuttavat CrossBrowseria. Esimerkkejä ovat muun muassa BoBrowser, Fun For me ja SoftwareRefresher. Mistään edellä mainituista ei ole käyttäjälle merkittävää hyötyä – niiden tavoitteena on tuottaa rahaa näyttämällä häiritseviä online-mainoksia ja jakaa kerättyjä tietoja kolmansien osapuolten kanssa. Tutkimuksen perusteella suurin osa mainosohjelmista leviää pienten latauksenhallintaohjelmien välityksellä. Niitä käytetään ilmaisohjelmien lataussivuilla, joita ovat esimerkiski download.com, softonic.com ja soft32.com. Latauksenhallintaohjelmia käytetään sivustojen ilmaispalveluilla ja verkkoliikenteellä tienaamiseen, ja ne ehdottavat lisäohjelmien asentamista valitun ohjelman ohessa. Tämän haittaohjelman kaltaisten mahdollisesti ei-toivottujen ohjelmien asennuksen voi välttää kiinnittämällä tarkasti huomiota ilmaisohjelman latauksen jokaiseen vaiheeseen ja kieltämällä ehdotettavien lisäohjelmien asentamisen. Valitse internetistä ladattua ilmaisohjelmaa asennettaessa asennusvaihtoehdoksi "edistynyt" tai "mukautettu" "nopean" tai "tavallisen" sijaan – tämä paljastaa salaa asentuvat sovellukset ja mahdollistaa niiden välttämisen. Jos olet asentanut CrossBrowserin, Google Chrome -kuvake on poistettu työpöydältäsi ja näet häiritseviä verkkomainoksia, lue oheinen opas ja poista mainosohjelma selaimistasi.

Kuvakaappaus CrossBrowser-sovelluksesta:

crossbrowse-mainosohjelma

CrossBrowser-mainosohjelman (CrossBrowse) levitykseen käytettäviä epärehellisiä ilmaisohjelmistojen asennusohjelmia:

crossbrowse-mainosohjelman asennusohjelma esim. 11 crossbrowse-mainosohjelman asennusohjelma esim. 10 crossbrowse-mainosohjelman asennusohjelma esim. 9 crossbrowse-mainosohjelman asennusohjelma esim. 8 crossbrowse-mainosohjelman asennusohjelma esim. 7 crossbrowse-mainosohjelman asennusohjelma esim. 6 crossbrowser-mainosohjelman asennusohjelma esim. 5 cross browser -mainosohjelman asennusohjelma esim. 4 crossbrowser-mainosohjelman asennusohjelma esim. 3 crossbrowser-mainosohjelman asennusohjelma esim. 2 CrossBrowser-asennusohjelma

CrossBrowse-mainosohjelma tuottaa häiritseviä online-mainoksia (by Crossbrowse-1.4):

crossbrowse generating coupon ads

Pikavalikko:

CrossBrowse-mainosohjelman poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

crossbrowse-mainosohjelman poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta CrossBrowse, valitse se ja klikkaa "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut mahdollisesti ei-toivotun ohjelman, joka aiheuttaa CrossBrowser-mainoksia, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman ei-toivottuja komponentteja tai mahdollisia haittaohjelmatartuntoja ole jäänyt jäljelle. Skannaa tietokoneesi käyttämällä suositeltua haittaohjelmien poisto-ohjelmistoa.

▼ Lataa CrossBrowse adware poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

CrossBrowse-mainosohjelman poistaminen verkkoselaimista:

Tutkimuksen aikaan CrossBrowser ei asentanut lisäosia Internet Exploreriin, Google Chromeen tai Mozilla Firefoxiin, mutta se oli yhdistettynä muihin mainosohjelmiin. Tämän vuoksi sinun kannattaa poistaa kaikki mahdollisesti ei-toivotut selaimen lisäosat verkkoselaimistasi.

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logo Haitallisen lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

CrossBrowser-mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 1

Napsauta hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse Lisäosien hallinta. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät selainlaajennukset, valitse ne ja napsauta "Poista".

CrossBrowser-mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos crossbrowse adware-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logo Haitallisten selainlaajennusten poistaminen Google Chromesta:

CrossBrowser-mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 1

Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi kaikki hiljattain asennetut epäilyttävät selaimen lisäosat, valitse ne ja napsauta roskakorikuvaketta.

CrossBrowser-mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos crossbrowse adware-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logo Haitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

CrossBrowser-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 1

Napsauta Firefox-valikkopainiketta firefoxin valikkokuvake (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista avautuvassa ikkunassa kaikki äskettäin asentuneet epäilyttävät selainlaajennukset.

CrossBrowser-mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta crossbrowse adware-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa crossbrowse adware tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan crossbrowse adware tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8639-ads-by-crossbrowser

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista CrossBrowser-mainosten nollaamalla selaimen asetukset
CrossBrowser-mainosten -asennuksen poistaminen
QR-koodi
CrossBrowse adware QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki CrossBrowse adware poisto-oppaan mobiililaitteellasi.