FacebookTwitterLinkedIn

eFast_Browser-mainosten

Muita nimiä: eFast Browser adware
Riskitaso: Keskitasoinen

eFast Browserin poistaminen

Mikä on eFast Browser on?

Kehittäjien mukaan eFast Browser on luotettava chromium-pohjainen selain, joka parantaa selailua merkittävästi esittämällä osuvimmat hakutulokset ja näyttämällä esimerkiksi verkkokaupoissa olevia erikoistarjouksia. Näiden valheellisten tietojen avulla kehittäjät yrittävät vakuuttaa käyttäjän siitä, että kyseessä on luotettava sovellus. Ole kuitenkin tietoinen siitä, että se luo häiritseviä verkkomainoksia ja monitoroi käyttäjien internetinkäyttöä. Tämän vuoksi eFast Browser luokitellaankin mainosohjelmaksi ja mahdollisesti ei-toivotuksi ohjelmaksi, joka tunkeutuu järjestelmään ilman käyttäjän suostumusta.

eFast Browser -mainosohjelma

Mainosohjelma tuottaa jatkuvasti pop-up-, haku- ja kuponkimainoksia sekä muita vastaavia mainoksia. Useimmat mainokset ohjaavat käyttäjän erilaisille verkkokauppasivustoille, jotka kauppaavat palveluita tai tavaraa. Jotkin mainokset ohjaavat kuitenkin huijaussivustoille – niiden napsauttaminen voi johtaa vakaviin mainos- tai haittaohjelmatartuntoihin. Lisäksi eFast Browser tuottaa mainoksia virtuaalikerroksen avulla, jolloin mainokset eivät ole peräisin vierailluista sivustoista. Tällaiset kolmannen osapuolen mainokset peittävät usein alleen sivuston sisältöä ja huonontavat näin selauskokemusta. eFast Browser kerää myös selaintietoja, jotka voivat johtaa käyttäjän tunnistamiseen. Kerätyt tiedot jaetaan kolmannen osapuolen yrityksille, jotka hyödyntävät tietoja rahantekomielessä. Näin eFast Browserin olemassaolo voi johtaa vakaviin yksityisyydensuojaongelmiin tai jopa identiteettivarkauteen. Tämä mahdollisesti ei-toivottu ohjelma kannattaa ehdottomasti poistaa järjestelmästä.

eFast Browser on käytännössä identtinen sovellusten Unico Browser, CrossBrowse, Tortuga, BoBrowser ja MyBrowser kanssa. Ne kaikki väittävät olevansa luotettavia ja parantavansa internetin käyttöä, mutta mikään niistä ei niin todellisuudessa tee. Mainosohjelmat, kuten Fast Browser, on suunniteltu tuottamaan rahaa kehittäjille. Sen sijaan, että ne tarjoaisivat käyttäjille hyödyllisiä ominaisuuksia, sovellukset tuottavat häiritseviä verkkomainoksia PPC-mainostusmalliin (Pay Per Click) perustuen ja keräävät henkilötietoja (jotka myydään myöhemmin kolmannen osapuolen yrityksille).

Miten eFast Browser asentui tietokoneelleni?

eFast Browser asentuu useimmiten muiden (useimmiten ilmaisten) ohjelmien kylkiäisenä. Käyttäjät eivät osaa odottaa piilotettuja lisäsovelluksia, minkä vuoksi kehittäjät piilottavat ne tahallaan asennusohjelman Mukautetut asetukset- tai Lisäasetukset-valikkoihin. Latausta/asennusta kiirehtivät käyttäjät sivuuttavat usein koko kohdan ja päätyvät asentamaan mahdollisesti ei-toivottuja ohjelmia vahingossa. Näin tehdessään he riskeeraavat sekä järjestelmänsä että yksityisyytensä.

Miten mahdollisesti ei-toivottujen sovellusten asentumisen voi estää?

Mainosohjelmatyyppisten sovellusten asentumisen voi estää noudattamalla kahta neuvoa. Ensinnäkin ohjelmistojen lataaminen ja asentaminen pitäisi tehdä aina rauhassa – käytä asetuksia Mukautettu tai Edistynyt, ja lue jokainen asennusvaihe tarkkaan. Toiseksi kaikki asennukseen jo sisällytetyt sovellukset tulee peruuttaa, sillä oheisohjelmat ovat usein haitallisia eikä niiden asentamista voi suositella.

eFast Browser-mainosohjelman levitykseen käytettäviä epärehellisiä ilmaisohjelmistojen asennusohjelmia:

efast browser -mainosohjelman asennusohjelma esim. 2 eFast Browser -mainosohjelman levitykseen käytettävä epärehellinen asennusohjelma

Kuvakaappaus eFast Browser -sovelluksesta:

Epärehellinen eFast Browser -mainosohjelma

eFast Browser tuottaa häiritseviä online-mainoksia:

eFast Browser tuottaa häiritseviä ponnahdusikkunamainoksia (esim. 1) eFast Browser tuottaa häiritseviä ponnahdusikkunamainoksia (esim. 2)  eFast Browser tuottaa häiritseviä ponnahdusikkunamainoksia (esim. 3) eFast Browser tuottaa häiritseviä ponnahdusikkunamainoksia (esim. 4) eFast Browser tuottaa häiritseviä kuponkimainoksia eFast Browser tuottaa häiritseviä hakumainoksia

 

Pikavalikko:

eFast Browser -mainosohjelman poistaminen:

Windows 10 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 10:ssa

Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ruudun vasemmasta alakulmasta ja valitse pikavalikosta Ohjauspaneeli. Valitse avautuvasta ikkunasta Ohjelmat ja toiminnot.

Windows 7 -käyttäjät:

Ohjelmat ja toiminnot -valikon (poistaminen) käyttö Windows 7:ssä

Klikkaa Käynnistä (Windows-logo työpöydän vasemmassa alakulmassa) ja valitse Ohjauspaneeli. Etsi kohta Ohjelmat ja napsauta Poista.

macOS (OSX) -käyttäjät:

Sovelluksen poisto OSX:ssä (Mac)

Napsauta Finder ja valitse avautuvasta ikkunasta Sovellukset. Vedä sovellus Sovellukset-kansiosta roskakoriin (Dockissasi) ja napsauta sen jälkeen roskakorikuvaketta oikealla painikkeella ja valitse Tyhjennä roskakori.

eFast Browser -mainosohjelman poistaminen Ohjauspaneelin kautta

Etsi ohjelmien poistamisen ikkunasta kohta "eFast 000.110010107", valitse se ja napsauta painiketta "Poista asennus" tai "Poista".

Kun olet poistanut mahdollisesti ei-toivotun ohjelman, joka aiheuttaa eFast Browser -mainoksia, skannaa tietokoneesi varmistaaksesi, ettei mitään ohjelman ei-toivottuja komponentteja tai mahdollisia haittaohjelmatartuntoja ole jäänyt jäljelle. Skannaa tietokoneesi käyttämällä suositeltua haittaohjelmien poisto-ohjelmistoa.

▼ Lataa eFast Browser adware poistotyökalu

Lataamalla tällä sivulla mainittuja ohjelmistoja, sitoudut meidän käyttöehtoomme ja tietosuojakäytäntöömme. Kaikki suosittelemamme tuotteet ovat testattuja ja hyväksyttyjä meidän teknikkojen toimesta ja todettu olevan tehokkaimmat ratkaisut näitten uhkien poistamiseen.

eFast Browser -mainosohjelman poistaminen verkkoselaimista:

Tutkimuksen aikaan eFast Browser ei asentanut lisäosia Internet Exploreriin, Google Chromeen tai Mozilla Firefoxiin, mutta se oli yhdistettynä muihin mainosohjelmiin. Tämän vuoksi sinun kannattaa poistaa kaikki mahdollisesti ei-toivotut selaimen lisäosat verkkoselaimistasi.

Video, jossa näytetään selaimen ei-toivottujen lisäosien poistaminen:

Internet Explorer logoHaitallisen lisäosien poistaminen Internet Explorerista:

eFast Browser -mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 1

Napsauta hammaspyöräkuvaketta Internet Explorerin asetuskuvake (Internet Explorerin oikeassa yläkulmassa) ja valitse Lisäosien hallinta. Etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät selainlaajennukset, valitse ne ja napsauta "Poista".

eFast Browser -mainosten poistaminen Internet Explorerista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos efast browser adware-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Internet Explorerin asetukset vakioasetuksiksi.

Windows XP -käyttäjät: Klikkaa Käynnistä, Suorita ja kirjoita avautuvaan ikkunaan inetcpl.cpl. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows XP:ssä

Windows Vista ja Windows 7 -käyttäjät: Klikkaa Windows-logoa, kirjoita hakukenttään inetcpl.cpl ja paina enteriä. Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti ja klikkaa Palauta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 7:ssä

Windows 8 -käyttäjät: Avaa Internet Explorer ja napsauta hammasrataskuvaketta. Valitse Internet-asetukset.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa

Valitse avautuvasta ikkunasta Lisäasetukset-välilehti.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – internetasetusten lisäasetukset-välilehti

Napsauta Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa –napsauta nollaa-painiketta lisäasetukset-välilehdellä

Vahvista, että haluat palauttaa Internet Explorerin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Internet Explorerin nollaaminen vakioasetuksiin Windows 8:ssa – vahvista vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Google Chrome logoHaitallisten selainlaajennusten poistaminen Google Chromesta:

eFast Browser -mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 1

Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse "Työkalut" ja "Laajennukset". Etsi kaikki hiljattain asennetut epäilyttävät selaimen lisäosat, valitse ne ja napsauta roskakorikuvaketta.

eFast Browser -mainosten poistaminen Google Chromesta vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Jos efast browser adware-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voit palauttaa Google Chromen asetukset vakioasetuksiksi. Napsauta Chromen valikkokuvaketta Google Chromen asetukset-kuvake (Google Chromen oikeassa yläkulmassa) ja valitse Työkalut. Valitse avautuvasta valikosta Laajennukset. Valitse avautuvasta ikkunasta Asetukset (ruudun vasemmassa yläkulmassa). Vieritä ikkunaa näytön alareunaan asti. Klikkaa Näytä lisäasetukset ... -linkkiä.

Google Chromen asetusten nollaaminen – asetukset

Vieritettyäsi ruudun alareunaan napsauta Nollaa selainasetukset -painiketta.

Google Chromen asetusten nollaaminen – lisäasetukset

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Google Chromen oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Google Chromen nollaaminen vakioasetuksiin – vahvista Chromen vakioasetusten palauttaminen klikkaamalla nollaa-painiketta

Mozilla Firefox logoHaitallisten lisäosien poistaminen Mozilla Firefoxista:

eFast Browser -mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 1

Napsauta Firefox-valikkopainiketta firefoxin valikkokuvake (pääikkunan oikeassa yläkulmassa), valitse "Lisäosat". Valitse "Laajennukset" ja poista avautuvassa ikkunassa kaikki äskettäin asentuneet epäilyttävät selainlaajennukset.

eFast Browser -mainosten poistaminen Mozilla Firefoxista vaihe 2

Vaihtoehtoinen tapa:

Ne tietokoneenkäyttäjät, joilta efast browser adware-uudelleenohjauksen poistaminen ei onnistu, voivat palauttaa Mozilla Firefoxin asetukset vakioasetuksiksi.

Avaa Mozilla Firefox, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Firefox-valikkoa, firefox-valikon kuvake valitse avautuvasta listasta Ohjefirefoxin ohjevalikko.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusvalikon avaaminen

Valitse Tietoja ongelmatilanteisiin.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Nollaa Firefox.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen

Vahvista avautuvassa ikkunassa, että haluat palauttaa Mozilla Firefoxin oletusasetukset napsauttamalla Nollaa-painiketta.

Mozilla Firefoxin asetusten nollaaminen – asetusten nollaamisen vahvistaminen

safari-selaimen logoHaitallisten laajennusten poistaminen Safarista:

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 1 – asetukset

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, napsauta Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....

mainosohjelman poistaminen safarista vaihe 2 – laajennusten poistaminen

Valitse avautuvasta ikkunasta Laajennukset, etsi lähiaikoina asennetut epäilyttävät laajennukset, valitse ne ja napsauta Poista.

Vaihtoehtoinen tapa:

Varmista, että Safari-selain on aktiivinen, ja napsauta Safari-valikkoa. Valitse pudotusvalikosta Tyhjennä historia ja poista sivustojen data...

safarin nollaus vaihe 1

Valitse avautuvasta ikkunasta kaikki historia ja napsauta Tyhjennä historia -painiketta.

safarin nollaus vaihe 2

Yhteenveto:

mainosohjelman asentumisen estäminen ilmaisohjelmistoa asennettaessa 1Yleisimmin mainosohjelmat tai ei-toivotut sovellukset asentuvat käyttäjän verkkoselaimiin ilmaisohjelmistojen latausten kautta. Muista, että kaikkein turvallisin lataussivusto on ilmaisohjelman kehittäjän sivusto. Ole tarkkaavainen ladatessasi ja asentaessasi ilmaisia ohjelmia välttääksesi mainosohjelmien asentumisen. Kun asennat jo ladattua ilmaisohjelmaa, valitse asennustavaksi mukautettu tai edistynyt – näin paljastat kaikki ei-toivotut sovellukset, jotka asentuvat valitsemasi ilmaisen ohjelman ohessa.

Poistoapu:
Jos törmäät ongelmiin yrittäessäsi poistaa mainosohjelmaa efast browser adware tietokoneeltasi, pyydä apua haittaohjelmien poistoon keskittyvällä keskustelufoorumillamme.

Jätä kommentti:
Jos sinulla on lisätietoja ohjelmaan efast browser adware tai sen poistamiseen liittyen, jaa tietämyksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

Lähde: https://www.pcrisk.com/removal-guides/9480-ads-by-efast-browser

▼ Näytä kommentit

Haittaohjelmien poistoon tarkoitetut oppaamme ovat ilmaisia, mutta voit halutessasi tukea toimintaamme tekemällä lahjoituksen.

Poista eFast_Browser-mainosten nollaamalla selaimen asetukset
eFast_Browser-mainosten -asennuksen poistaminen
QR-koodi
eFast Browser adware QR-koodi
Skannaa tämä QR-koodi saadaksesi helposti auki eFast Browser adware poisto-oppaan mobiililaitteellasi.